09.08.2011 - 11:36
Sytu
Kuba Ulman

Gdzie kupić / naprawic komputer?

-3
Chodzi mi o samą " skrzynkę " że tak powiem . Mw . w okolicach 3-3.5 tys. chodzi o komputer przeznaczony do gier komputerowych i tego typu zastowań ;)
09.08.2011 - 11:48
stopwariatom
+9
-4
Jeśli chodzi Ci o Myślenice, to odpowiedź jest jedna - zupełnie nigdzie. Zrób tak... wejdź sobie na jakieś forum komputerowe i zajrzyj do działu z gotowymi listami podzespołów w danych granicach (np. forumpc.pl) potem wchodzisz w jakiś dobry sklepik internetowy (np. esc.pl) i zamawiasz razem ze złożeniem. Masz świetny komputer i nie przepłacasz 500zł jak w tym mieście.
09.08.2011 - 12:14
hooligans osiedle
+8
-3
dokładnie również polecam forum pc formatu tam świetnie ci doradzą, są też listy gotowych podzespołów dla każdej kieszeni.
Największą głupotą jest kupowanie gotowych zestawów!
09.08.2011 - 13:25
tourist
+4
-4
Polecam sklep morele.net, niestety trzeba się pofatygować do krakowa. Rekompensują to jednak niskie ceny i szeroki asortyment, gdy ja kupowałem tam zestaw obyło się bez problemów, bo czy problemem można nazwać to że gdy zabrakło podzespołu który zamówiłem to automatycznie dostałem lepszy w tej samej cenie. Za złożenie 30 zł i masz pewność że nie stracisz gwarancji przez to że coś źle zrobiłeś.
Różnica w cenach między małymi sklepami a takimi jest kolosalna. Zdecydowanie odradzam kompy z marketów, wliczając w to media i saturna. Ceny z kosmosu, np. napiszą super zestaw grafika 2 giga pamięci a to zwykły chwyt.

Kolega podał dobry zestaw, w tej cenie. Skoro jest na labie w proponowanych to nie stracisz :)
09.08.2011 - 15:06
małcinkowa
+2
-4
ja też polecam morele.net :)
09.08.2011 - 15:47
gośc
+4
-11
Pracownia Komputerowa AB vis a vis galerii Dekada. Sprzedają markowy sprzęt, doradzą dobrze, ja jestem bardzo zadowolony.
09.08.2011 - 16:01
Bartolini
+4
-3
Dobrzy są od sieciówki zawsze sprzętu sporo, fajne gostki co prawda troszke nieraz poczekać musze ale zawsze mają coś na sklepie jak nie to na drugi dzień. Kupowałem tam kompa i chodzi jak złoto
09.08.2011 - 20:15
Sytu
Kuba Ulman
+2
-2
Dzięki bardzo ;) A mam jeszcze jedno pytanie co sądzicie o pc-kom czy jakaś tam nazwa blisko betanii . Kolega tam kupił i nie narzeka ;) Ale i tak sprawdze wasze oferty :) Jeszcze Raz Dzięki
09.08.2011 - 20:32
adzygmunt
+3
-6
Polecam "Solid-PC" Obecnie na K.Wielkiego obok Starostwa!
09.08.2011 - 20:46
666
-2
X-KOM Kraków

jak juz to tylko tu. 400-500zl mniej a sprzet nawet lepszy, poskladaja na zyczenie itd.
na forum pclabu jest temat o gotowych zestawach, wydrukuj ze 2-3 takie do danej kwoty i uderzaj do sklepu
09.08.2011 - 21:29
Jareczek
+5
-6
adzygmunt napisał/a:
Polecam "Solid-PC" Obecnie na K.Wielkiego obok Starostwa!

Nie no SolidPC to totalna dziecinada - koleś nie wie podstawowych rzeczy - szkoda sobie głowe zawracać
09.08.2011 - 22:47
gość123
+2
-2
W każdym myślenickim sklepiku będzie drogo. Jedyną sensowną opcją jest pogrzebanie w polecanych na forach komputerowych (np. wyżej wspomniane forumpc.pl) i zamówienie tego w dobrym sklepie (np. morele.net - odbiór w Krakowie).
Moja rada - nie słuchać sprzedawców w sklepach, bo się nie znają i/lub wciskają sprzęt zalegający na półkach. Niestety, taka prawda.
10.08.2011 - 0:02
żyletamózgu
+1
-3
pcprojekt.pl Kraków na ul. Starowiślnej
10.08.2011 - 14:03
peterbeast
+1
-1
Najlepiej jak by ci ktoś prywatnie złożył kompa. Złoży ci taniej i lepszy sprzęt niż kupisz w sklepie. Ja raz kupiłem w sklepie i się na tym przejechałem ok nie znałem się, ale teraz kumpel mi składa ja tylko kupuje części w sklepie w Krakowie na akademikach AGH.pzdr
10.08.2011 - 19:45
gracz
+3
-2
Sytu napisał/a:
Chodzi mi o samą " skrzynkę " że tak powiem . Mw . w okolicach 3-3.5 tys. chodzi o komputer przeznaczony do gier komputerowych i tego typu zastowań ;)

A ja polecam zebys kupil sobie konsole do gier( playstation) , jezeli chodzi Ci tylko o granie to wedlug mnie bezsensu bylo by wydawanie 3000 zl na komputer. pozdro
10.08.2011 - 23:48
Uhm
+1
-3
zaraz z tego tematu zrobi sie to samo co z pizzeriami i kebabami:) jedni zaczna najezdzac na drugich:)
proponuje kupic komputer w Carrefourze na zakopiance
11.08.2011 - 10:02
kura
+4
A jeśli chodzi o gry to tylko konsola (PS3 , w ostateczności Xbox 360) a komputerek do internetu i filmów z monitorem ( duży dysk , średni procesor, 4 giga ram-u, średniej klasy grafika i będzie śmigał jak zły)kupisz do 1200-1300zł (skrzynkę, monitor, myszkę, klawiaturę i głośniczki średniej klasy). Sam tak zarobiłem kupiłem PS3 (blu-ray, wi-fi, dysk twardy) telewizorek leżysz w łóżeczku i napierasz, albo oglądasz film w jakości HQ, internet bezprzewodowy (dodam ze po wgraniu sobie odpowiedniego oprogramowania możesz puszczać filmy rmvb itp mnóstwo formatów) i nie ma problemu z przeglądaniem stron, a jak masz problemy z grami na kontrolerze zawsze kupisz przejściówkę na myszkę i klawiaturę. I nie daj sobie wmówić ze gry na konsole drogie zobacz na allegro 1,5 -2 letnie gry już od 10 zł, gry 0,5 - 1 roku już kupisz po 35 zł, normalne ze w czasie premiery gierki kosztują po 199 zł i wyżej ale odczekasz 2-3 miesiące i tą samą grę kupisz powyżej 50zł. Tak że zastanów się dobrze do czego i po co potrzebujesz komputer.
11.08.2011 - 10:04
adzygmunt
+5
-3
Jareczek nie sądzę byś miał rację. jJa mam do niego zaufanie.
Dlaczego?
Bo oprócz dobrego sensownego doradztwa i nie "zdzierania kasy", liczy się także to, że nie "wynosi" na forum tego co widzi u klienta w kompie. To ogromna zaleta!
A jeśli szukasz "aż takiego poziomu" to może zwróć się do tych studentów UJ, którzy wygrali w świecie najpoważniejszy konkurs-zawody z matematyki!
04.02.2012 - 14:18
pawlik_08
+2
Witam, zakładam nowy temat, ponieważ nie znalazłem nic o naprawie komputerów na forum. Jeśli ktoś widział taki temat proszę naprowadzić :)
Czy znacie jakieś dobre, zaufane miejsce naprawy komputerów, gdzie nie jest najdrożej, znają się na rzeczy i w żaden sposób nie okantują? Najprawdopodobniej padła płyta główna w moim komputerze (stacjonarny, nie laptop) i naprawa samodzielnie przekracza moje umiejętności.
Pozdrawiam
Zamknięty
Śledź ten temat
Do góry
O Nas Kontakt
Reklama w Miasto-info.pl
Patronat medialny Logotypy
Polityka prywatności Regulamin
Partnerzy
© miasto-info.pl