Forum » Myślenice Kebab w Myślenicach - który najlepszy?

  • 31.07.2015 - 22:26
    Nie wiem o co chodzi z tym chamstwem w Istambule ale ja jestem tam stalym bywalcem i nie spotkałem się z chamstwem ze strony dziewczyn a wręcz przeciwnie są bardzo sympatyczne
    5 6 Cytuj Zgłoś
  • 02.08.2015 - 9:39
    Pani z Istambułu chyba czyta to forum bo jak ostatnio byłem to była nadwyraz miła ^^
    7 2 Cytuj Zgłoś
  • 25.11.2015 - 20:25
    Gdzie w my.cach wieczorem na dobre żarło ?
    2 3 Cytuj Zgłoś
  • 25.11.2015 - 21:34
    Dokładnie , ja tez chciał bym wiedzieć gdzie po 21-22 coś można zjadliwego zjeść ? ,
    Ostatnio szukałem i wszystko wszędzie pozamykane było i obeszłam się smakiem .
    3 Cytuj Zgłoś
  • 26.11.2015 - 9:15
    mi smakuje jedzonko w green barze, chociaz od kiedy podniesli ceny jakosc znaczaco spadla
    1 5 Cytuj Zgłoś
  • 26.11.2015 - 21:39
    korwin napisał/a:
    Dokładnie , ja tez chciał bym wiedzieć gdzie po 21-22 coś można zjadliwego zjeść ? ,
    Ostatnio szukałem i wszystko wszędzie pozamykane było i obeszłam się smakiem .
    Bez przesady. Zawsze można podjechać do którejś całodobowej jadłodajni:

    1. Spontiusz w Jaworniku na stacji benzynowej Orlen (obok McDonalda)
    2. VIP Sponti na Dolnym Przedmieściu w Myślenicach (obok tej stacji z myjką dla TIR)
    3. Nowy Spontiusz - na rondzie im. Lecha i Marii Kaczyńskich w prawo (kierunek Wiśniowa) i zaraz jeszcze raz w prawo. Tutaj nie mam pewności, że jest całodobowa...
    6 7 Cytuj Zgłoś
  • 27.11.2015 - 8:12
    sunshine napisał/a:
    mi smakuje jedzonko w green barze, chociaz od kiedy podniesli ceny jakosc znaczaco spadla
    Może przy tym grubym kucharzu?
    3 7 Cytuj Zgłoś
  • 27.11.2015 - 10:26
    kcroot napisał/a:
    Może przy tym grubym kucharzu?
    a co ma do tego kucharz? ja tam kucharzy nie ogladam tylko jedzenie.
    3 2 Cytuj Zgłoś
  • 27.11.2015 - 15:10
    sunshine napisał/a:
    a co ma do tego kucharz? ja tam kucharzy nie ogladam tylko jedzenie.
    I słusznie że tak robisz, ale jedzenie jest tam naprawdę dobre cały czas od powstania lokalu
    1 5 Cytuj Zgłoś
  • 12.02.2016 - 19:03
    co się dzieje z TURCJĄ? Nowi ludzie nie mają zielonego pojęcia o robieniu kebabów czy tortilli. Robiła mi tortille dziewczyna z wielkimi tipsami ( co już mnie zraża ) , która nadal mimo ze jest już tam dość długo nie przypieka tortilli tylko wkłada ją do opiekacza na minutę wiec ciasto zimne i gumiaste, daje mało dodatków wiec tortilla prawie pusta, do tego wcześniej scięte mięso wysuszone i jak się je je to jakby się ości chrupało. Dawniej były to najlpesze kebaby i tortille w miescie, byli stali pracownicy którzy wiedzieli co i jak a teraz???
    25 2 Cytuj Zgłoś
  • sobota 13.02.2016 - 10:46
    Dobre jedzonko jest w cydronie. Fajne sałatki maja.
    4 4 Cytuj Zgłoś
  • 13.02.2016 - 10:47
    mevao napisał/a:
    co się dzieje z TURCJĄ? Nowi ludzie nie mają zielonego pojęcia o robieniu kebabów czy tortilli. Robiła mi tortille dziewczyna z wielkimi tipsami ( co już mnie zraża ) , która nadal mimo ze jest już tam dość długo nie przypieka tortilli tylko wkłada ją do opiekacza na minutę wiec ciasto zimne i gumiaste, daje mało dodatków wiec tortilla prawie pusta, do tego wcześniej scięte mięso wysuszone i jak się je je to jakby się ości chrupało. Dawniej były to najlpesze kebaby i tortille w miescie, byli stali pracownicy którzy wiedzieli co i jak a teraz???
    kontynuując Twoja wypowiedź dodam, że te paznokcie to chyba normalne bo mnie też to obrzydzenie szczególnie kiedy ta dziewczyna robi coś bez rękawiczek. ;/
    Kolejny przykład - prosze przy zamówieniu o zrobienie dwoch kebabow tylko z jednym sosem (bialym) a w rezultacie dostaje jeden z białym a drugi mieszany biały z polostrym (taki lekko pomaranczowy).
    Po otwarciu kebabow w domu, bo było to zamówienie na wynos byliśmy lekko rozczarowani sosami. Ale jak człowiek głodny to się sosami mało przyjął. Przechodząc do sedna mięso było surowe i jak by zepsute o czym zoreintowalismy się po paru kasach i czego efekty były cały następny dzień kiedy z domu wyjść nie można bylo;/ z powodu dość porządnego zatrucia pokarmowego;/
    Moja i mojego chlopaka noga w TURCJI już więcej nie postanie. A dodam że według mnie był to najlepszy kebab więc teraz już nie ma gdzie chodzić.
    26 2 Cytuj Zgłoś
  • 13.02.2016 - 13:17
    Co do sosów to uważam że każdy mógł się pomylić i tutaj nie ma co się obrażać. Mi chodzi bardziej o to że szefostwu od dłuższego czasu już nie zależy na tym biznesie, to się widzi. Nie są szkoleni pracownicy, każdy robi po swojemu poza tym już nie tak czysto jak kiedyś, no i ta dziewczyna z tymi tipsami na dokładkę. Żeby nie było nie mam nic do dziewczyny i tego że lubi takie paznokcie no ale akurat w takiej branży nie powinno to mieć miejsca i szef powinien zwrócić uwagę. A wysuszone mięso to jakiś koszmar, nie spotkałam nigdzie tak wysuszonych ości z mięsa.
    18 Cytuj Zgłoś
  • 22.05.2017 - 14:34
    Byłem wczoraj sprawdzić nowy kebab na Rzemieślniczej 23 (na wprost galerii), i powiem tak ... wziąłem dodatkowe mięso, a mimo to go prawie nie było ... a to co było wyglądało jak spalone paski. kebab ze zwykłą ilością mięsa jest chyba wegetariański ..... Nie polecam, potem pół nocy mnie bolał brzuch jak na kebsa to tylko do TURCJI !!
    19 18 Cytuj Zgłoś
  • 02.08.2017 - 19:41
    Małe porównanie kebaba z turcji.
    http://i.imgur.com/ReNKV7g.jpg

    Niestety, ale w Myślenicach nie ma dobrych kebabów.
    Są tylko bułki z sałatą i odrobiną mięsa, które próbują przypominać kababa.
    16 1 Cytuj Zgłoś
  • Johann Gambolputty... Z Ulm. 02.08.2017 - 20:31
    Powiedzmy, że raz w miesiącu, jem tortillę albo kebaba z Turcji. I widziałem, że do odmierzenia porcji mięsa, obojętnie czy do kababu, czy panini, używają dwóch miarek - małej i większej. Zawsze są to pełne miarki. Nie robią klientów w konia, żeby pod toną kapusty wkładali plasterek mięsa. Mają swoją metodę i mięso jest w środku. Oczywiście, że nie jest to prawdziwy kebab, smakuje inaczej niż w Turcji, czy w innym państwie arabskim, ale odmian kebabów jest koło dwudziestu, a temat dotyczy kebabów w Myślenicach i według mnie, te z Turcji są najlepsze, a takie zdjęcia mówią tyle, co nic. Chyba, że konkurencja tradycyjnie - zamiast udoskonalać swoje jedzenie - oczernia innych. Ale tutaj to standard.
    4 15 Cytuj Zgłoś
  • 02.08.2017 - 21:33
    Kebab Królewski nie polecam same skóry blee
    9 2 Cytuj Zgłoś
  • 02.08.2017 - 23:58
    @Smakoszyk rozumiem, że dwa pozostałe zdjęcia nie zostały zrobione w Myślenicach skoro napisałeś, że nie ma tu dobrego kebaba? Mmmmm zjadłbym :D

    Co do tego zdjęcia to masz całkowitą racje. Wystarczy spojrzeć na białą bułkę, kilo gorzkiej kapuchy i te małe kawałki mięsa, które wystają spod kapusty. Nie wyglądają zbyt apetycznie...

    Mimo tego kebab ma smakować, a nie wyglądać. Ja byłem, jadłem i to nie jest kebab!

    Kto nie wierzy niech idzie i spróbuje, ale jak nie jedliście prawdziwego kebaba to nie będziecie mieli porównania by ocenić.
    Nie zbiedniejecie jak stracicie parę złotych, a przynajmniej się dowiecie, że nie warto.
    8 2 Cytuj Zgłoś
  • 15.09.2017 - 10:53
    Ktoś już próbował kebaba z Bodrum? Jakieś opinie?
    12 1 Cytuj Zgłoś
  • 15.09.2017 - 18:52
    Ja próbowałem. Zdecydowanie najlepszy w Myślenicach. Kurczak i wołowo-baranie do wyboru, wielkość jak wszędzie ceny też podobne. Tylko tu przeważa mięso które jest barzo dobrze doprawione i jest go poprostu dużo. Dodatki i sosy smaczne. Troszkę dłużej sie czeka , ale warto. Mogę polecić i na pewno wrócę.
    31 3 Cytuj Zgłoś
  • Basia 15.09.2017 - 20:50
    a gdzie to?
    3 1 Cytuj Zgłoś
  • 02.12.2017 - 18:45
    Obok galerii myślenickiej, tam gdzie był green bar dawniej. Faktycznie dużo mięsa, ale jak dla mnie to sosy robią całą robotę, mega dobra tortilla dobrze wypieczona, inna niż te, które do tej pory jadłem w Myślenicach. Miejsce na plus, polecam
    22 2 Cytuj Zgłoś
  • 09.12.2017 - 21:33
    Byłem w tym bodrumie i jak dla mnie szału nie ma, zamowilem kebaba nie powiem bo mięso bardzo dobre, ale co do reszty to lipa. Mieso polane śmietaną i tyle bułka sucha no bo bez sosu wiec jak dla mnie istambul. Ale każdemu smakuje co innego
    8 18 Cytuj Zgłoś
  • 10.12.2017 - 21:46
    A jadł ktoś z Was kebaba w Bochni przy dworcu kolejowym? Ciekaw jestem Waszych opinii...
    6 Cytuj Zgłoś
  • 10.12.2017 - 22:04
    W bodrum jadlem na miejscu zestaw,ladnie,podane,nawet smaczne(ale tez bez szalu),sosy faktycznie dobre,mala porcja jak dla mnie,pewnie jeszcze tam wroce bo mnie nie "odstraszyli" tak jak w sulkowicach np;)
    9 Cytuj Zgłoś
  • 27.01.2018 - 12:41
    Jako stały bywalec byłem dziś w Turcji ... zmienili sobie trochę branding i .... podnieśli ceny o 10%, nie zmieniając tym samym niczego na plus, porcje jakie były takie zostały, co chwile zmieniająca się ekipa, więc jakość taka sobie. Najlepsze było że .... kupiłem kebsa na wynos - pożałowali mi siatki (woreczka) i wsadzili tylko sreberka. Zanim dojechałem do domu całe siedzenie miałem w sosach.
    Panie właścicielu jeśli Pan to Czyta NIE TĘDY DROGA do tej pory stałem murem za Pana "restauracją" ale dziś byłem ostatni raz, i przekaże taką informację również moim znajomym.
    28 3 Cytuj Zgłoś
  • Bolek 03.02.2018 - 21:34
    seba napisał/a:
    Jako stały bywalec byłem dziś w Turcji ... zmienili sobie trochę branding i .... podnieśli ceny o 10%, nie zmieniając tym samym niczego na plus, porcje jakie były takie zostały, co chwile zmieniająca się ekipa, więc jakość taka sobie. Najlepsze było że .... kupiłem kebsa na wynos - pożałowali mi siatki (woreczka) i wsadzili tylko sreberka. Zanim dojechałem do domu całe siedzenie miałem w sosach.
    Panie właścicielu jeśli Pan to Czyta NIE TĘDY DROGA do tej pory stałem murem za Pana "restauracją" ale dziś byłem ostatni raz, i przekaże taką informację również moim znajomym.
    Za siatke sie teraz placi!
    6 6 Cytuj Zgłoś
  • 28.03.2018 - 21:02
    Bodrum - jedzenie jak jedzenie, całkiem spoko, natomiast największa zaleta to chyba Pan z obsługi, młody, ciemny blondyn, pracuje chyba tylko w weekendy. Mega uśmiech, mega fajny głos i profesjonalne podejście. Coś takiego z automatu przyciąga, zatem wielkie brawa dla tego Pana.
    6 10 Cytuj Zgłoś
  • Johann Gambolputty... Z Ulm. 28.03.2018 - 22:01
    seba napisał/a:
    Jako stały bywalec byłem dziś w Turcji ... zmienili sobie trochę branding i .... podnieśli ceny o 10%, nie zmieniając tym samym niczego na plus, porcje jakie były takie zostały, co chwile zmieniająca się ekipa, więc jakość taka sobie. Najlepsze było że .... kupiłem kebsa na wynos - pożałowali mi siatki (woreczka) i wsadzili tylko sreberka. Zanim dojechałem do domu całe siedzenie miałem w sosach.
    Panie właścicielu jeśli Pan to Czyta NIE TĘDY DROGA do tej pory stałem murem za Pana "restauracją" ale dziś byłem ostatni raz, i przekaże taką informację również moim znajomym.
    Faktycznie, seba, to karygodne, co robią. W końcu paliwo potaniało do niewiarygodnie niskich cen, co za tym idzie - potaniało wszystko, zwłaszcza żywność. Opłaty, ZUSy itp. na łeb na szyję w dół. Dzięki 500+ pracownicy pchają się drzwiami i oknami, stąd taka rotacja, bo właściciel chce dać zarobić wszystkim.
    Ani chybi - wyzyskiwacz, krwiopijca na jednym kebabie ma krocie. Pewnie już wozi się Maybachem.
    10 8 Cytuj Zgłoś
  • 06.05.2018 - 11:52
    Kebab Turcja a higiena.
    Jeśli będziecie następnym razem w tym lokalu, radze zwrócić uwagę na syf w lodówce.
    Wystarczy spojrzeć do lodówki w której są te wszystkie sałatki i sosy.
    A dokładnie na kwadratowe otwory, w których jest syf pamiętający początki tego lokalu.
    15 Cytuj Zgłoś
  • 06.05.2018 - 18:33
    Dobre Wieści :) niebawem w Myślenicach zagości Kebab u Szwagra :) mają swoje lokale w Krakowie, i naprawdę można sobie pojeść i to smacznie :)!
    14 8 Cytuj Zgłoś
  • szu teższu 10.05.2018 - 17:37
    Szalu u tego szwagra nie ma mialem nieprzyjemnosc jesc w krakowie zaraz obok ul kijowskiej i masakra totalna obsluga gorsza niz za komuny,dziewczyny na chodniku papierosa pala a ja czekam prze ladzie i w dupie to mialy o umyciu rak po powrocie z fajki mozna zapomniec ,co do kebaba to bulka ok ale miesa prawie brak kapusty do pelna i jeszcze wiecej sosu taka zupa w bulce mi dupy nie urwali
    9 5 Cytuj Zgłoś
  • 11.05.2018 - 10:21
    doner kebab-super!
    4 5 Cytuj Zgłoś
  • Robert 22.05.2018 - 13:23
    U szwagra ? Beznadzieja, byłem ostatnio w Dobczycach u szwagra, upał w środku , 15 minut koło lady i nawet nikt nie zapytał czy coś zamawiam, wpadły laski z włosami , chyba już obtłuszczonymi od samych oparów bez nakrycia , syf, gnój itp. Żarcie z dodatkami płatów lakieru + pewnie włosów = pokarm dla naiwnych myślących , że coś jest dobre, ale cóż to tylko koziarów...
    10 1 Cytuj Zgłoś
  • 06.07.2018 - 22:39
    U szwagra to najlepszy kebab w Krakowie po La Marsa na Kalwaryjskiej. Pierdoli...e głupoty. Kiedy w Myślenicach?
    7 Cytuj Zgłoś
  • 08.07.2018 - 0:16
    Jednak osoby negatywnie odnoszące się do "Szwagra" w Dobczycach mają 100% racji:
    1) wszechogarniający syf, jedzenie zalegające na podłodze i latające muchy
    2) dostałem surowe mięso a wiadomo co się dzieję po surowym mięsie z kury :)
    jedyny plus że na lajcie zrobili zwrot.
    Bardzo często jadałem U Szwagra w Krakowie zawsze byłem pozytywnie zaskoczony a w tej miejscówce LIPA
    jak nie chcecie dostać salmonelli to odradzam
    6 Cytuj Zgłoś
Poinformuj o odpowiedziach

Odpowiedz