Otóż jestem rocznikiem 96 , i w ogóle nie jestem zorientowana jak będzie polegała nasza nauka w szkole średniej podobno mają być bloki . A tak do rzeczy to czy bd jakieś nowe profile w Myślenicach w szkołach albo technika ? bo coś słyszałam na reja że bd nowe profile ;p
ja osobiście polecam Technikum na Zarabiu! Szkoła super się rozwija... tam na prawde można się uczyć zawodu w świetnych warunkach! na dniach otwartych zwróćcie uwagę na pracownie.... jest co oglądać....
Na Zarabiu jest spoko, jeżeli przychodzisz tu do Liceum to w ogóle nie odczuwasz różnicy pomiędzy lekcjami z gimnazjum.
Plusy:
-odnowiona hala
-siłownia
-stołówka
-całkiem fajna aula
-lajtowi nauczyciele
-system oceniania(dla mnie na plus)
Minusy:
-brak dyskotek
e41 - na dyskoteki zawsze można się gdzieś wybrać.... dla mnie nie jest atrakcją bawić się pod ścisłą obserwacją nauczycieli.....
zreszta jak napisałaś wiecej u nas w szkole plusow niz minusow.... :)))
[quote=gość: Sznycel] dyrektor napisał/a:W Zespole Szkół Średniawskiego w Myślenicach:Technikum żywienia i usług gastronomicznychTechnik geodeta Słaba szkoła Nie polecam !!! [/quote]
Dla słabych rzeczywiście słaba.
[quote=dyrektor] gość: Sznycel napisał/a: dyrektor napisał/a:W Zespole Szkół Średniawskiego w Myślenicach:Technikum żywienia i usług gastronomicznychTechnik geodeta Słaba szkoła Nie polecam !!!
Dla słabych rzeczywiście słaba. [/quote]
Słabi nauczyciele, słaby dyrektor, baza szkoleniowa ciasna, szatnie mają robić już od kilku lat a nic nadal nie ma
TYLKO PUSTE OBIETNICE dyrektora !!!
Ogólnie dobre szkoły z tematów kosmetycznych to w dużych miastach - nie w mniejszych miejscowościach. I generalnie ten zawód wymaga konkretnej wiedzy, ciągłego rozwoju, a nie wyłącznie posiadania papierka. Tak więc tutaj szkolenia zawodowe to codzienność.
Otóż jestem rocznikiem 96 , i w ogóle nie jestem zorientowana jak będzie polegała nasza nauka w szkole średniej podobno mają być bloki . A tak do rzeczy to czy bd jakieś nowe profile w Myślenicach w szkołach albo technika ? bo coś słyszałam na reja że bd nowe profile ;p
będą na pewno nowe profile w technikum na Zarabiu!
Na Reja podobno 2 nowe technika ale w jakim kierunku to już się dowiemy na dniach otwartych.
Na Zarabiu będą trzy klasy technikum
Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych - nowy kierunek
Technik Hotelarz
Technik Obsługi Turystycznej
Oraz 4 Klasy LO
Nauka po pierwszej klasie, przynajmnij z niektórych przedmiotów w systemie międzywydziałowym.
W Dobczycach prz ul. Szkolnej będzie zapewne Technikum Fryzjerskie
W Zespole Szkół Średniawskiego w Myślenicach:
Technikum żywienia i usług gastronomicznych
Technik geodeta
W ZS Dobczyce na ul. Szkolnej będzie technikum usług fryzjerskich
A jakie wy polecacie szkoły i kierunki?
ja osobiście polecam Technikum na Zarabiu! Szkoła super się rozwija... tam na prawde można się uczyć zawodu w świetnych warunkach! na dniach otwartych zwróćcie uwagę na pracownie.... jest co oglądać....
ja polecam szkołę na zarabiu jest świetnie :)
Na Zarabiu jest spoko, jeżeli przychodzisz tu do Liceum to w ogóle nie odczuwasz różnicy pomiędzy lekcjami z gimnazjum.
Plusy:
-odnowiona hala
-siłownia
-stołówka
-całkiem fajna aula
-lajtowi nauczyciele
-system oceniania(dla mnie na plus)
Minusy:
-brak dyskotek
e41 - na dyskoteki zawsze można się gdzieś wybrać.... dla mnie nie jest atrakcją bawić się pod ścisłą obserwacją nauczycieli.....
zreszta jak napisałaś wiecej u nas w szkole plusow niz minusow.... :)))
[quote=dyrektor] W Zespole Szkół Średniawskiego w Myślenicach:
Technikum żywienia i usług gastronomicznych
Technik geodeta [/quote]
Słaba szkoła
Nie polecam !!!
[quote=gość: Sznycel] dyrektor napisał/a:W Zespole Szkół Średniawskiego w Myślenicach:Technikum żywienia i usług gastronomicznychTechnik geodeta Słaba szkoła Nie polecam !!! [/quote]
Dla słabych rzeczywiście słaba.
[quote=dyrektor] gość: Sznycel napisał/a: dyrektor napisał/a:W Zespole Szkół Średniawskiego w Myślenicach:Technikum żywienia i usług gastronomicznychTechnik geodeta Słaba szkoła Nie polecam !!!
Dla słabych rzeczywiście słaba. [/quote]
Słabi nauczyciele, słaby dyrektor, baza szkoleniowa ciasna, szatnie mają robić już od kilku lat a nic nadal nie ma
TYLKO PUSTE OBIETNICE dyrektora !!!
Słyszałem że przyłapano kilku uczniów klasy 1 na BROWARZE i zostali przywiezieni do szkoły A.Średniawskiego radiowozem :)
Jak sie DYREKTOREK wytłumaczy z tego co sie dzieje w twj szkole?
Ogólnie dobre szkoły z tematów kosmetycznych to w dużych miastach - nie w mniejszych miejscowościach. I generalnie ten zawód wymaga konkretnej wiedzy, ciągłego rozwoju, a nie wyłącznie posiadania papierka. Tak więc tutaj szkolenia zawodowe to codzienność.