Nauczysz się jak wyceniać swoją pracę.
Jak ci się odlutuje jakiś przewód w układzie elektronicznym twój przyszły nauczyciel Wołek, zlutuje co to za 15-30 min i nie zapłacisz 50 czy 100 zł, zgodnie z wykonaną pracą, ale ten Wołek zadzwoni do
serwisu twojej marki i zapyta ile ta usługa tam by kosztowała.
I wycena jest następująca:
w serwisie wymieniono by ci całą płytkę bo tam nie lutują, taka płytka z wymianą u nich kosztuje 1800 zł to ja ci liczę tylko połowę daj 900 zł.
To jest cały Wołek.
poszukaj a znajdziesz,w myślenicach jest chyba najwięcej serwisów samochodowch przypadającaych na liczbę miekszkańców, w promieniu 1km od wołka jest minimum 5 serwisów :)
zdecydowałeś się na niego, a nic o nim nie wiesz....Niezbyt rozsądne. Należałoby się rozejrzeć wszędzie, skoro masz spędzić tam 3 lata(!). Jeśli chcesz być dobry w tym co robisz i tym samym zarabiać na tym pieniądze, to dobrze byłoby się uczyć od najlepszych!
magdalena, a ty zawsze działasz tak rozsądnie skoro chłopak pyta jak jest u wołka to chyba chce sie dowiedziec i nie załozył z góry ze pojdzie akurat tam,
CO do cen u Wołka macie racje ;ale co do tego ma praktykant to nie wiem.
Praktykanci są po to by się czegoś nauczyć a nie wystawiać ceny.
Oj ten przymilacz jeden. Niby coś na gwarancji i jak się rzecz oddaje to taki milutki, nieba by przychylił. A przy odbiorze skasuje jak cholera, najczęściej zostawia tą kobietę na linii frontu a sam się chowa kiedy coś się zaogni, a zawsze prawie byłem wkurzony przy rozliczeniu. Przypominam się w ostatniej sprawie rozrusznika, niby na gwarancji a trzeba było zapłacić. Ten elektromagens sam bym sobie kupił i przykręcił gdybym wiedział że skasujecie i to ile! Ludzie, jak najdalej od tej firmy!!!
magdalena, a ty zawsze działasz tak rozsądnie skoro chłopak pyta jak jest u wołka to chyba chce sie dowiedziec i nie załozył z góry ze pojdzie akurat tam,
W tym sęk, że chłopak napisał, że się zdecydował na Wołka ....
Witam
Wybieram się we wrześniu na praktyki do Pana Wołka (Serwis Samochodowy) chciałbym pozyskać jakieś opinie.
wow widze że odważny jesteś kolego...
A co jest nie tak?
Nauczysz się jak wyceniać swoją pracę.
Jak ci się odlutuje jakiś przewód w układzie elektronicznym twój przyszły nauczyciel Wołek, zlutuje co to za 15-30 min i nie zapłacisz 50 czy 100 zł, zgodnie z wykonaną pracą, ale ten Wołek zadzwoni do
serwisu twojej marki i zapyta ile ta usługa tam by kosztowała.
I wycena jest następująca:
w serwisie wymieniono by ci całą płytkę bo tam nie lutują, taka płytka z wymianą u nich kosztuje 1800 zł to ja ci liczę tylko połowę daj 900 zł.
To jest cały Wołek.
No to zaskoczyliście, gdzie moge ew. szukać praktyki na mechanika?
Wszędzie tylko nie Wołek
Diesel Serwis :)
Kurcze z tego co wiem Diesel Serwis jest na Zasani a to mi nie za bardzo odpowiada, jest jeszcze ktoś inny kto przyjmuje uczniów?
poszukaj a znajdziesz,w myślenicach jest chyba najwięcej serwisów samochodowch przypadającaych na liczbę miekszkańców, w promieniu 1km od wołka jest minimum 5 serwisów :)
Wiem że są ale nie wszyscy przyjmują uczniów weź to pod uwage
spróbuj tu http://www.pkt.pl/auto-zak-mechanika-samochodowa-zak-p/392780/5-1/
w agro-budzie na dolnym przyjmują uczniów
Wybrałem jednak Wołka jakoś przeżyje te 3 lata :)
chłopie współczuje Ci
Trudno co będzie to będzie jakoś musi być może nie jest tak źle jak mówicie
Wie ktoś może czy Wołek płaci za praktyki? jeżeli tak to ile od klas 1-3
zdecydowałeś się na niego, a nic o nim nie wiesz....Niezbyt rozsądne. Należałoby się rozejrzeć wszędzie, skoro masz spędzić tam 3 lata(!). Jeśli chcesz być dobry w tym co robisz i tym samym zarabiać na tym pieniądze, to dobrze byłoby się uczyć od najlepszych!
Dopiero jade dowiedzieć się co i jak w maju
Oj ten przymilacz jeden. Niby coś na gwarancji i jak się rzecz oddaje to taki milutki, nieba by przychylił. A przy odbiorze skasuje jak cholera, najczęściej zostawia tą kobietę na linii frontu a sam się chowa kiedy coś się zaogni, a zawsze prawie byłem wkurzony przy rozliczeniu. Przypominam się w ostatniej sprawie rozrusznika, niby na gwarancji a trzeba było zapłacić. Ten elektromagens sam bym sobie kupił i przykręcił gdybym wiedział że skasujecie i to ile! Ludzie, jak najdalej od tej firmy!!!
W tym sęk, że chłopak napisał, że się zdecydował na Wołka ....
No tak ale na kogo miał się zdecydować jak żadnych konkretnych propozycji tu nie ma?
Byłem niedawno u niego z rozmowy spoko gościu mam iść do niego w którąś sobote i zobaczyć co i jak. Naprawde taki zły jest?
to idź i daj spokój...
magdalena nie podoba Ci sie coś to nie otwieraj tego tematu i tyle chce się czegoś dowiedzieć o nim skoro mam siedzieć u niego 3 lata ...