Jakie są wasze ulubione zespoły/wykonawcy muzyczni??
Moja lista przedstawia się tak:
zagraniczni:
Kate Bush
Led Zeppelin
Guns N' Roses
Black Sabbath
AC/DC
The Beatles
Judas Priest
Van Halen
Frank Zappa
Ozzy Osbourne (solo)
Whitesnake
Iron Maiden , Saxon , Motorhead
Deep Purple , Nirvana , Alice Cooper
polskie:
Lady Pank (w latach 80 i 90)
Budka Suflera (do Balu Wszystkich Świętych
Tadeusz Nalepa
Dżem
Turbo , TSA
Bajm , Edyta Bartosiewicz , T.Love
Zagraniczni:
Pantera
Anthrax
AC/DC
Danzig
Iron Maiden
Down
Damageplan
Drowning Pool
Godsmack
Helloween
Manowar
Megadeth
Metallica
Sabaton
Rage Against The Machine
Saxon
Slayer
Soulfly
Stinkhole
Testament
xentrix
O!Wreszcie temat bez polityki!Przynajmniej na razie. :D
U mnie jest tego trochę.Zagranica: AC/DC,Anthrax(stary),Aeon Spoke,Aghora,CYNIC,Control Denied,Carcass,Chimaira,Cannibal Corpse(stary),DEATH,DREAM THEATER,Deicide,Exodus(stary),Fear Factory,Gordian Knot,G'n'R(stary),Iron Maiden(stary),In Flames,King Crimson,Liquid Tension Experiment,Lynyrd Skynyrd,Metallica(stara),Megadeth(stary),Morbid Angel,Meshuggah,Napalm Death,Opeth,Pestilence,Planet-X,Pink Floyd,Rush,Slayer(stary),Strapping Young Lad,Steve Vai,Sting,Sepultura(stara),Testament i ścieżka dźwiękowa z filmu "Forrest Gump".
Kraj: BEHEMOTH,Dżem,Sceptic,Thy Disease,Vader,Vesania,Lady Pank(stary),Sztywny Pal Azji,Marek Grechuta.
Na pewno coś zapomniałem. :)
Kult i większość tego co z Kazikiem, Led Zeppelin, Metallica, Pidżama, Hey, Raz Dwa Trzy, Hunter, republika(jakoś tak po polsku wolę). No i ciekawy jestem czy słyszeliście formacji Lao Che stosunkowo młodej w porównaniu do tych legend wyżej wymienionych?? Jak dla mnie kolesie są genialni i szczerze ich polecam. Link do jednej z ich piosenek http://www.youtube.com/watch?v=glEOzAo-l40
A może coś o Zenku Martyniuku?
Podobno korzenie tej muzyki sięgają w Myślenicach, Rynku
a konkretnie parterowego domu na Rynku obok budynku Kamienicy pod Matką Boską.
Stała tam parterowy domek Pani Jaśkowcowej i w nim ta Pani prowadziła sklepik w którym sprzedawała pocztówki dźwiękowe z muzyką "Małego Władzia".
Głośnik przed budynkiem zachęcały miłośników tej muzyki do zakupu.
Miejsce to nazywane wtedy było muzyką dla wieśnioków, żaden rodowity Myśleniczanin do takiej muzyki się wtedy nie przyznawał. A że na Rynku był dworzec autobusowy co chwilę były zapowiedzi :
autobus do Kawca, autobus do Więciurki......... i podobnie też nazywano miłośników tej muzyki.
Podobnie było w Nowej Hucie, gdzie królowała wiejska muzyka.
Dzisiaj, jest to muzyka weselna, wszyscy się przy niej bawią, zwłaszcza po kielichu.
Jakby, mniej ludzie ukrywają swoje pochodzenie i nie wstydzą się już do takiej muzyki przyznawać.
Jakie są wasze ulubione zespoły/wykonawcy muzyczni??
Moja lista przedstawia się tak:
zagraniczni:
Kate Bush
Led Zeppelin
Guns N' Roses
Black Sabbath
AC/DC
The Beatles
Judas Priest
Van Halen
Frank Zappa
Ozzy Osbourne (solo)
Whitesnake
Iron Maiden , Saxon , Motorhead
Deep Purple , Nirvana , Alice Cooper
polskie:
Lady Pank (w latach 80 i 90)
Budka Suflera (do Balu Wszystkich Świętych
Tadeusz Nalepa
Dżem
Turbo , TSA
Bajm , Edyta Bartosiewicz , T.Love
Zagraniczni:
Pearl Jam
Iron Maiden
Lacrimosa
polscy:
Dżem
Cree
Hunter
Jelonek
KAT & Roman Kostrzewski
Ira
At The Lake
Kasia Kowalska
:)
Zagraniczni:
Pantera
Anthrax
AC/DC
Danzig
Iron Maiden
Down
Damageplan
Drowning Pool
Godsmack
Helloween
Manowar
Megadeth
Metallica
Sabaton
Rage Against The Machine
Saxon
Slayer
Soulfly
Stinkhole
Testament
xentrix
polskie:
Acid Drinkers
Turbo
Dżem
\m/
zapomniałem jeszcze wymienić Pink Floyd i The Police
Acid Drinkers
Iron Maiden
Death
+ jeszcze kilka innych ;)
Listę postaram się uzupełnić niebawem
Linkin Park
Metallica
Guns n' Roses
O!Wreszcie temat bez polityki!Przynajmniej na razie. :D
U mnie jest tego trochę.Zagranica: AC/DC,Anthrax(stary),Aeon Spoke,Aghora,CYNIC,Control Denied,Carcass,Chimaira,Cannibal Corpse(stary),DEATH,DREAM THEATER,Deicide,Exodus(stary),Fear Factory,Gordian Knot,G'n'R(stary),Iron Maiden(stary),In Flames,King Crimson,Liquid Tension Experiment,Lynyrd Skynyrd,Metallica(stara),Megadeth(stary),Morbid Angel,Meshuggah,Napalm Death,Opeth,Pestilence,Planet-X,Pink Floyd,Rush,Slayer(stary),Strapping Young Lad,Steve Vai,Sting,Sepultura(stara),Testament i ścieżka dźwiękowa z filmu "Forrest Gump".
Kraj: BEHEMOTH,Dżem,Sceptic,Thy Disease,Vader,Vesania,Lady Pank(stary),Sztywny Pal Azji,Marek Grechuta.
Na pewno coś zapomniałem. :)
Kult i większość tego co z Kazikiem, Led Zeppelin, Metallica, Pidżama, Hey, Raz Dwa Trzy, Hunter, republika(jakoś tak po polsku wolę). No i ciekawy jestem czy słyszeliście formacji Lao Che stosunkowo młodej w porównaniu do tych legend wyżej wymienionych?? Jak dla mnie kolesie są genialni i szczerze ich polecam. Link do jednej z ich piosenek http://www.youtube.com/watch?v=glEOzAo-l40
Warto też zwrócić uwagę na chłopaków z Radomia - zespół Carrion.
http://www.youtube.com/watch?v=rbbN-7Xlkbs&feature=related
Lubię bardzo dużo zespołów rockowych- Linkin Park, Evanescence, Paramore, Strachy na lachy, dżem, Billy Talent. Lady Pank
z latino Shakira, Iglesias.
A no i lubię też Dawida Podsiadło, Anahi, Lane Del Rey,
W tym roku czaje się również na koncert Podsiadło W zeszłym roku nie załapałam się na koncert, chciałabym zalapać sie w tym roku.
A może coś o Zenku Martyniuku?
Podobno korzenie tej muzyki sięgają w Myślenicach, Rynku
a konkretnie parterowego domu na Rynku obok budynku Kamienicy pod Matką Boską.
Stała tam parterowy domek Pani Jaśkowcowej i w nim ta Pani prowadziła sklepik w którym sprzedawała pocztówki dźwiękowe z muzyką "Małego Władzia".
Głośnik przed budynkiem zachęcały miłośników tej muzyki do zakupu.
Miejsce to nazywane wtedy było muzyką dla wieśnioków, żaden rodowity Myśleniczanin do takiej muzyki się wtedy nie przyznawał. A że na Rynku był dworzec autobusowy co chwilę były zapowiedzi :
autobus do Kawca, autobus do Więciurki......... i podobnie też nazywano miłośników tej muzyki.
Podobnie było w Nowej Hucie, gdzie królowała wiejska muzyka.
Dzisiaj, jest to muzyka weselna, wszyscy się przy niej bawią, zwłaszcza po kielichu.
Jakby, mniej ludzie ukrywają swoje pochodzenie i nie wstydzą się już do takiej muzyki przyznawać.
PARADISE LOST
Napalm Death i Doom, a ostatnio trochę łagodniej (znalazłem bo kiedyś miałem na kasecie :) : https://www.youtube.com/watch?v=DuVbm9JLQXg
Sporo tego czasem wracam do starych bandów; dobry warsztatowo zespół, koncerty daja świetne, sam byłem na 2: https://m.youtube.com/watch?v=VyEHw9sLwaE
A tu coś świeżego, niektórzy powiedzą że 'babskie granie', może i tak, mnie się podoba: https://m.youtube.com/watch?v=aflmCuUfq-I
Może czas by organizatorzy Dni Myślenic pomyśleli o którymś z tych zespołów?