Forum » Myślenice

Wybory parlamentarne 2011

• toksyk@wp.pl 22 wrz 2011

Pytam bo jest z Myślenic, a skoro startuje na parlamentarzystę zapewne interesuje sie polityką i ma jakieś zaplecze. A jeżeli chodzi o poglądy polityczne to nie jestem za danym ugrupowaniem choć nie ukrywam że sympatyzuje z PO bardziej niż z PiS. A jestem zawsze za konkretnymi ludźmi i nie ma większego znaczenia z jakiej są formacji tylko co mają do zaoferowania.

3 2 Cytuj
  • 22 wrz 2011

[quote=gość: Daro] gość: Polecam napisał/a: Rewelacyjne wystąpienie Wójta Gminy Pcim Daniela Obajtka http://wybierzpis.org.pl/aktualnosci/a,59,rzad-nie-ma-pomyslu-na-polske.html
    Takiego człowieka potrzebuje Polska!
    Muszę przyznać, że Pan Obajtek to taki król Kazimierz: zastał Pcim drewniany, a zostawi murowany!
    Dla mnie nie ma znaczenia jaki majątek posiada, bo każdy z naszych włodarzy go ma. Ważne, że robi tak wiele dla gminnej społeczności, a przecież mógłby, jak wielu, siedzieć wygodnie za biurkiem i czytać gazetę. [/quote]

przestańcie z tym Obajtkiem, bo wkrótce PiS będzie się od niego odżegnywał, nie róbcie sobie jaj [ Kazimierz Wielki ], bo Pcim jest już tak przez niego ośmieszony, że wystarczy, prokuratura i CBA prowadzą śledztwo odnośnie zakladu, w którym dyrektorował i nie wiadomo jak to się dla niego skończy, a samorząd gminny doprowadził do calkowitej degrengolady; nepotyzm, kumoterstwo, zadłużenie, wzrost administracji, poczytajcie bezogrodek.bloog.pl.

3 1 Cytuj
  • 22 wrz 2011

A Wiecie dlaczego PIS nie ma takiej listy przekrętów jak PO?

Bo nie zdążyli sobie zarządzić samotnie nawet jednego dnia. Dlatego ich lista z 2 lat współrządzenia jest trochę mniejsza, ale afer na prawdę bardzo głośnych mieli przez ten czas kilkakrotnie więcej niż te całe aferki PO.
    Nie chciałbym by powrócił Kaczoland w Polsce. To byłby zgon za życia.

Wolałbym Palikota niż Kaczolanda.

1 5 Cytuj
  • 22 wrz 2011

Googie piszesz "Buuuhaha, czyj to wpis??? Niebawem dotrze do Twoich uszu więcej, jaki naprawdę jest ten gość". Takie teksty, że wkrótce się dowiemy czytam już od 1,5 roku:)

1 Cytuj
  • 22 wrz 2011

[quote=gość: Daro] Googie piszesz "Buuuhaha, czyj to wpis??? Niebawem dotrze do Twoich uszu więcej, jaki naprawdę jest ten gość". Takie teksty, że wkrótce się dowiemy czytam już od 1,5 roku:) [/quote]A co ja mam - podejść do gminy i sprać mu tyłek? Przecież wiesz że do wymierzania sprawiedliwości są w tym państwie organy odpowiednie.My możemy tylko wskazać czy wysunąć podejrzenia, zaś sprawy potrafią ciągnąć się całymi latami i nie mamy na to wpływu.Inna sprawa, sprawiedliwości na tym świecie nigdy nie znajdziesz.Ot, zobacz choćby temat o gminie w dziale Okolice,zdanie sobie musisz wyrobić sam(a) bo żadne slogany tu nie pomogą.

1 Cytuj

Czytacz Jeżeli swoją wiedze opierasz wyłącznie na tym portalu to szerze współczuje.
    Dla mnie nie ma w tym nic dziwnego że skoro mam udziały w jakiejś firmie to jej zlecam wykonanie dla mnie pracy. A pozatym w Polsce każdy przetarg wygrywa firma która poda najniższą cene, bo tak naprawde jest to jedyne kryterium.
    Jeżeli natomiast chodzi o portal Niezależna.pl to jest to najbardziej propagandowa strona jaką widziałem. Polecam zajrzeć na zakładkę "sylwetki polityków" po tym można sobie całkowicie wyrobić zdanie na temat (Nie)zależnej

1 3 Cytuj
  • 22 wrz 2011

[quote=gość: czytacz] macie tego swojego P-Kota:

http://niezalezna.pl/16517-kolesie-palikota-bogaca-sie-na-rzadowej-kasie [/quote]

Ty jakiś moher jesteś? Tak przytrzymanych ludzi powinno się izolować. I co z tego że drukarnia drukuje i wygrywa przetarg? Najlepiej napisać "w dziwnych okolicznościach wygrała przetarg", bo to nie jest pomówienie ani oskarżenie dla prokuratury ale dla przytrzymanych ludzi "dziwne okoliczności" znaczą tyle co przekręt albo nadprzyrodzona okoliczność. Tak więc jak się jest przytrzymanym, słowa dziwne zawsze są złe, bo są przerastające czytającego przytrzymańca :)

A co powiedziałbyś na to że jeden z pisioków którego jeden z najbliższej rodziny prowadzi salon samochodowy marki xxx wygrał przetarg na kilkanaście wysokiej klasy samochodów rządowych i wszystko było za rządów pisioka? Znaczyłoby to wg ciebie że okradają państwo by napchać swoje kieszenie pieniędzmi państwowymi?

2 4 Cytuj
  • 22 wrz 2011

Pako a dlaczego, jak ty to nazwałeś moherów powinno się izolować? Dlaczego od razu nie zastrzelić tak jak Rosiaka w biurze PiS? To są metody walki Platfusów. Coś mi się wydaje że pali się wam grunt POd nogami. Pewnie znowu będzie trzeba sfałszować wybory?

A co do Pcimia to Pako dawaj te afery tu na forum. Wymieniaj punktach. Czekam niecierpliwie.

3 4 Cytuj
  • 22 wrz 2011

[quote=gość: dyzio] A co do Pcimia to Pako dawaj te afery tu na forum. Wymieniaj punktach. Czekam niecierpliwie. [/quote]

Ja też czekam. CZekam już nawet 4 lata na obietnice Platfusów i doczekać się nie mogę !

Za to afera goni aferę (w PO)

2 1 Cytuj
  • 22 wrz 2011

[quote=gość: dyzio] Pako a dlaczego, jak ty to nazwałeś moherów powinno się izolować? Dlaczego od razu nie zastrzelić tak jak Rosiaka w biurze PiS? To są metody walki Platfusów. Coś mi się wydaje że pali się wam grunt POd nogami. Pewnie znowu będzie trzeba sfałszować wybory?

A co do Pcimia to Pako dawaj te afery tu na forum. Wymieniaj punktach. Czekam niecierpliwie. [/quote]

Izolować od normalnych ludzi by nie zarażali. Dla ciebie to to samo co zastrzelić? Pamiętaj że ten gość pierwsze poszedł do siedziby PO a jak tam nie zastał nikogo to przyszedł do biura pis. Komu się pali pod nogami grunt? Mnie? Chyba żartujesz? Mój kandydat i tak nie stworzy rządu bo za mało w Polsce ludzi inteligentnych i chcących rozpieprzyć wreszcie ten cały układ PoPis. I to jest jeden z powodów aby izolować tępotę myślącą sondażami i łapiących się na wyborczą kiełbasę.
    Dlatego tacy jak ty będą narzekać do śmierci i nigdy ich nikt nie zadowoli, bo wybierają to co wybierają.
    A co mnie obchodzi wójt Pcimia? Mam go gdzieś, niech się nim zajmują Pcimianie.

1 2 Cytuj
  • 22 wrz 2011

Czy ja muszę patrzeć na tego LENIWCA na głównej stronie, który liczy na ludzką naiwność i że zostanie wybrany na kolejną kadencję

3 3 Cytuj
  • 22 wrz 2011

[quote=gość: truman] LENIWCA na głównej stronie [/quote]

No właśnie wszedłem tutaj napisać to samo. Taki wielki że aż się wystraszyłem..

2 3 Cytuj
  • 22 wrz 2011

byloby bardzo nierozsadne z jego strony omijac w kampanii najwiekszy portal w regionie, ktory jest tak silnie opiniotworczy. lepsze to niz wywiady w myslenickiej bo odsyla do jego strony gdzie zainteresowany moze sie zaglebic w lekture

2 2 Cytuj
  • 22 wrz 2011

Słuchajcie zazwyczaj wszystkie obietnice polityków a zwłaszcza te przed wyborami są g... warte. należy jednak moim zdaniem uczynić wszystko aby nie wygrał PIS bo była by to katastrofa dla kraju. Moim zdaniem jest to obowiązek wszystkich światłych obywateli.

6 3 Cytuj
  • 22 wrz 2011

[quote=gość: Misiek2] Słuchajcie zazwyczaj wszystkie obietnice polityków a zwłaszcza te przed wyborami są g... warte. należy jednak moim zdaniem uczynić wszystko aby nie wygrał PIS bo była by to katastrofa dla kraju. Moim zdaniem jest to obowiązek wszystkich światłych obywateli. [/quote]

zgadzam sie. juz raz to przerabialismy.

2 1 Cytuj

Mnie z kolei bardzo podoba się akcja nie głosuje na 1 miejsca na liście. Wszyscy narzekają że od 20 lat te same twarze w polityce i nic sie nie zmienia a cały czas głosują na te osoby.

3 2 Cytuj
  • 22 wrz 2011

[quote=gość: Misiek2] Słuchajcie zazwyczaj wszystkie obietnice polityków a zwłaszcza te przed wyborami są g... warte. należy jednak moim zdaniem uczynić wszystko aby nie wygrał PIS bo była by to katastrofa dla kraju. Moim zdaniem jest to obowiązek wszystkich światłych obywateli. [/quote]

Także się zgadzam.

1 Cytuj
  • 22 wrz 2011

Maria Brożek na posła !!! Na takie osoby warto głosować. Powodzenia życzę 9 października :)

1 1 Cytuj
  • 22 wrz 2011

[quote=Toksyk] Pytam bo jest z Myślenic, a skoro startuje na parlamentarzystę zapewne interesuje sie polityką i ma jakieś zaplecze. A jeżeli chodzi o poglądy polityczne to nie jestem za danym ugrupowaniem choć nie ukrywam że sympatyzuje z PO bardziej niż z PiS. A jestem zawsze za konkretnymi ludźmi i nie ma większego znaczenia z jakiej są formacji tylko co mają do zaoferowania. [/quote]

POLECAM CI: http://kandydacidosejmu.pl/kandydaci/6/12 Tam coś pisze chyba o nim nie wiem dokładnie, ale tak słyszałem.

1 Cytuj
  • 22 wrz 2011

Ktoś miał niezłą fantazję przy retuszu zdjęcia posła Łatasa :) wygląda jak modelka z wybłyszczykowanymi ustami!!! :D

4 1 Cytuj
  • 22 wrz 2011

Odnośnie Wójta Daniela Obajtka od pisiorów, bo o to mnie zapytałeś. Stał się on w dniu dzisiejszym sławnym wójtem na cały Kraj a jego porównanie do Tuska, przez Jarosława Kaczyńskiego w mediach stoi w każdych mediach i jest dzisiaj hasłem dnia:

http://www.tvn24.pl/1,1718282,druk.html
    http://m.wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,106024,10335703,Paprykowa_kampania_Kaczynskiego.html

Myślęże tamat jest wart strony głównej tego forum pod tytułem jak za 1000zł które przekazał osobiście Daniel Obajtek, być tematem dnia w mediach Polski za sprawą pisiorów :)))

Obłuda i rozpacz i tylko patrzeć jak mochery i inne niedorozwoje zaproponują wójta na błogosławionego :)))

1 1 Cytuj
  • 22 wrz 2011

Byłbym za tym aby PO wygrał po raz drugi bo wtedy nie zwalali by winy na poprzedników ale trochę szkoda następnych pokoleń które będą spłacać gigantyczne długi jak przeżyjemy nadchodzący kryzys.
    Z tymi moherami i Radiem Maryja to już nudne,nie słucham więc nie dyskutuję natomiast oglądam czasami TVNy itp.i widzę jak można robić ludziom wodę z mózgu.Wojna z PiSem to nie wojna o lepsze jutro dla ogółu społeczeństwa ale o być albo nie być dla tych co maja coś na sumieniu i dlatego ciągle straszą społeczeństwo.
    Czy przeciętnemu ,uczciwemu obywatelowi przeszkadza walka z korupcją,czy CBA boi się zwykły śmiertelknik czy ktoś kto doszedł do fortuny w dziwnych okolicznościach.Czy doktor G był tak kryształowo czysty,czy Sawicka nie ma sprawy sądowej itd nie mówiąc o pięknie ukręconej aferze hazardowej której rzekomo nie było.Nawet komuniści nie byli tak bezczelni aby ukręcić łeb aferze Rywina która przy hazardowej to pikuś.
    Staszcie dalej PiSem i czekajcie na lepsze jutro.
    Nie będę głosował na Łatasa ale też na nikogo z PO.

4 Cytuj
  • 22 wrz 2011

Podobno w przyszłym tygodniu w Myślenicach będzie Donek ze swoją świtą .....

2 1 Cytuj
  • 22 wrz 2011

PO = Partia Oszustów

DOŚĆ KŁAMSTW !!!

4 2 Cytuj

Odpowiedz