Forum » Myślenice

Wybory parlamentarne 2011

• 25 wrz 2011

Zgoda zacofany. Moze lepiej byłoby gdybym napisał "klasa". W PiS -ie kultywowanie wartości narodowych jest OK, choć jest pytanie czy dzisiaj jeszcze możemy mówić o starych wartościach i sensie takiego działania?
    Problem PiS-u to jeszcze jego elektorat, którego większość to ludzie żyjący poniżej średniej krajowej. Piszę problem dlatego, że z jednej strony roszczeniowe społeczeństwo + kryzys i działanie na emocjach może bardzo źle się skończyć.
    Ja też byłem w mniejszości z tymi których kiedyś nazywali eurosceptykami. Byłem przeciw euro-wydmuszce. Większość dała się zmanipulować i dzisiaj mamy tego efekty.
    Unia doskonale zdawałą sobie sprawę z absurdu który tam panował i potrzebowała nowego rynku do którego przesunie swój kapitał i resztek pozostającego w niej złomu.
    Społeczeństwo polskie zmanipulowane przez polityków i zachwycone obiecanymi wielkimi "darowanymi" środkami dało się wkręcić. Mamy tyle mądrych przysłowiów i porzekadeł.
    W kapitaliźmie nie ma nic za darmo i jeszcze słono przyjdzie nam za to zapłacić.
    Mądry Polak po szkodzie.

1 Cytuj
  • 25 wrz 2011

[quote=gość: Owad] Ja też jestem zdania, że został nam tylko Palikot [/quote]
    Wzór przekręta ?!

NIE !

4 Cytuj
  • 25 wrz 2011

Dzisiaj przed/po mszach w jednej z parafii na południowych rubieżach powiatu rozdawano gazetkę z posłem Łatasem i spółką. Abstra*****ąc od tego jak osoba która wg polskiego prawa popełniła przestępstwo może kandydować do Sejmu, to ta przerośnięta ulotka jest kiepska, "żarciki" żenujące, zdjęcia o niczym, pochwały od paru nikomu nie znanych osób. No i partyzancki sposób kolportażu też urąga inteligencji wyborców. No ale skoro głosowanie na inną partię niż PiS jest grzechem i zdradą narodu, a nikogo się na ich liście nie zna, to przynajmniej zagłosuje się na tego który w gazetce jest lub na plakacie na przystanku, nie?

Z drugiej strony trudno nie przyznać że są to skuteczne zabiegi w sprawie reelekcji, wiele razy na tym forum winszowano mu już koniec życia politycznego, a ja Wam mówię że "wejdzie" kolejny raz bez problemu. Smacznych jabłuszek, miłego drzemania.

4 Cytuj
  • 25 wrz 2011

[quote=gość: ChodnikowyObserwator] nikogo się na ich liście nie zna [/quote]
    Chodnikowy, do 9-tego października masz jeszcze sporo czasu aby ich poznać. Czekasz aż Cię osobiście odwiedzą ?

2 Cytuj
  • 25 wrz 2011

Mimo że blisko mi do PiS nie zagłosuję na Pana Łatasa,gazetkę czytałem dużo wcześniej-jaki poseł taka gazetka.
    Odnośnie agitacji przed i po mszach to na miły Bóg gdzie katolicy mają to robić?
    Radio Maryja (którego nie słucham)gdy ponoć agituje to źle,księża gdy agitują to źle to co mamy sie chować jak partyzanci po lasach?
    Jeżeli nie wiem na kogo z listy zagłosować głosuję na ostatniego-on jest z nich wszystkich najuczciwszy(chociaż byli cwaniacy bodajże w SLD którzy to wykorzystali i weszli di Sejmu)
    Cytat"Problem PiS-u to jeszcze jego elektorat, którego większość to ludzie żyjący poniżej średniej krajowej. Piszę problem dlatego, że z jednej strony roszczeniowe społeczeństwo + kryzys i działanie na emocjach może bardzo źle się skończyć."
    Według mnie to nie jest problemem bo mimo że kilka razy oszukano już społeczeństwo to widząc szansę na lepsze zgodzi się po raz kolejny na może nie zbyt wielkie wyrzeczenia.
    Niebezpieczeństwem jest to że w wypadku wygranej PiS będzie zwalczany wszelkimi dostępnymi środkami z unieważnieniem wyborów włacznie do czego już pozostawiono sobie furtkę.
    Trochę długie ale polecam
    http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/09/24/wybory-ktorych-nie-bedzie/
    Czy zauważyliście że przed każdymi wyborami pojawia się jakieś egzotyczne ugrupowanie które ma na celu namieszać wyborcom w głowach?
    Według mnie Ruch Palikota to taka Samoobrona dla zagubionej części elektoratu PO.Żeby czasem nie odeszli zagłosować na innych a po wyborach to wiadomo Donek przyjmie starego druha z jego ewentualnymi szabelkami na Wiejskiej-co nierealne ,im nie takie numery przechodziły" a głupi naród wszystko kupi".Wiadomo że część elektoratu zawiodła się na PO i trzeba jakimś sposobem nie dopuścić aby zasiliła wrogie ugrupowani.Gdyby Palikot BYŁ WROGIEM W MEDIACH NIE BYŁO BY ANI MINUTY O JEGO UGRUPOWANIU A JEST PROMOWANY JAK PARTIA RZĄDZĄCA.
    ONI NAPRAWDĘ MAJĄ NAS ZA IDIOTÓW.POKAŻMY WRESZCIE ŻE TAK NIE JEST.

8 1 Cytuj
  • 25 wrz 2011

I tak zagłosuję na Palikota. Mógł prezes wasz najjaśniejszy rządzić z Samoobroną to można będzie rządzić też z Palikotem i tyle.

3 Cytuj
  • 25 wrz 2011

[quote=gość: zacofany] Mimo że blisko mi do PiS nie zagłosuję na Pana Łatasa,gazetkę czytałem dużo wcześniej-jaki poseł taka gazetka. [/quote]
    Ja spokojnie zagłosuję na p. Beatę Szydło, mam gdzieś p. Łatasa. 4 lata był posłem i co mu zawdzięczać możemy ?

3 5 Cytuj
  • 25 wrz 2011

[quote=gość: wybiórca] gość: zacofany napisał/a: Mimo że blisko mi do PiS nie zagłosuję na Pana Łatasa,gazetkę czytałem dużo wcześniej-jaki poseł taka gazetka.
    Ja spokojnie zagłosuję na p. Beatę Szydło, mam gdzieś p. Łatasa. 4 lata był posłem i co mu zawdzięczać możemy ? [/quote]

Afere z jabłecznikiem w tle ??? ;-)

3 1 Cytuj
  • 25 wrz 2011

NIE DLA ŁATASA !

7 1 Cytuj
  • 26 wrz 2011

Pan Premier pociesza płaczące niewiasty
    http://www.youtube.com/watch?v=8AuYJzaIEq0

2 1 Cytuj
  • 26 wrz 2011

Kolejny filmik z trasy wesołego autobusu
    10 sekunda filmu mówi wszystko
    http://www.youtube.com/watch?v=ksPkN1L3bjM

2 1 Cytuj
  • 26 wrz 2011
    3 1 Cytuj
  • 26 wrz 2011

[quote=gość: !?!] To jest lepsze !

http://www.youtube.com/watch?v=mduG-YNiFeQ [/quote]

tak, w szczegolnosci koncówka...pokazuje jak TV słuzy do manipulowania, juz otumanianych ludzi.

4 1 Cytuj
  • 26 wrz 2011

To już nie wystarczy straszenie Kaczyńskim że trzeba straszyć kibicami?
    Najbardziej trafny transparent z tą katastrofą narodową.
    Jak dawniej nazywano ludzi którzy dla stołków przechodzili z partii do partii?
    Dlaczego będąc ministrem w rządzie PiS nie wygadywał takich rzeczy?
    Osoby pracujące w agencjach towarzyskich mają więcej honoru i godności,sprzedają ciało ale nie duszę.

3 1 Cytuj
  • 26 wrz 2011

[quote=gość: Pcim] Nieprawdopodobna obłuda, tacy ludzie sprawują władzę, dobrze, że są osoby, które opisują prawdę.
    http://www.powiatmyslenice.pl/aktualnosci/daniel-obajtek-wojt-nic-nie-moge-przepraszam-wojt-wszystko-moge,763.html

Nieprawdopodobna obłuda Pisu nie przebiera w sposobach okłamywania potencjalnego wyborcy. To się w głowach nie mieści, jak można robić twarzą swojej skąd inąd nierzetelnej w swoich postępowaniach partii takiego człowieka, którego przeszłość jest tak niejasna. A tak a propo jak się ma sprawa dochodzenia CBA dotycząca Obajtka i Elektroplastu?

4 2 Cytuj
  • 26 wrz 2011

Pani Szydło to najgorszy możliwy kandydat kobietę chce zajmować się finansami a w ogóle nie ma pojęcie o tym ludzie po technikum na Reja po zajęciach u Pani Pląder czy Pani Olejczyk mają większą wiedzę od tej Pani
    PiS to najgorsza partie jak z list tej partii mogą startować agencji CBA prokuratorzy w stanie spoczynku? nawet pozoru praworządności nie przestrzegają

5 1 Cytuj
  • 26 wrz 2011

Obajtek twarzą PiS-u

2 3 Cytuj
  • 26 wrz 2011

jak można czytać Ziemkiewicza.....

5 2 Cytuj
  • 26 wrz 2011

nnn napisał: jak można czytać Ziemkiewicza.....

Ja rozumiem że Ty nie potrafisz:)

2 3 Cytuj
  • 26 wrz 2011

"NIE" dla Łatasa!!!

6 1 Cytuj
  • 26 wrz 2011

temu że ten człowiek jest nie wiarygodny taki rzecznik jak Hoffman

1 2 Cytuj
  • 26 wrz 2011

Ja głosuję na BEATĘ SZYDŁO z PISu, 1 miejsce :-)

2 5 Cytuj
  • 26 wrz 2011

[quote=gość: nnn] temu że ten człowiek jest nie wiarygodny taki rzecznik jak Hoffman [/quote]

Ten to dopiero jest nawiedzony. ten gość to już samego Jarka zaczyna pobijać swoją nawiedzoną gadką:
    http://www.radiozet.pl/Programy/Gosc-Radia-ZET/Adam-Hofman14#multimedia

2 1 Cytuj
  • adzygmunt 26 wrz 2011

Jeśli Beata Szydło wejdzie do rządu, to gdzie jej z takim wykształceniem zostać ministrem od finansów kraju!
    A o tym głośno mówi w kampanii!

http://www.google.pl/url?sa=t&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CCgQFjAA&url=http%3A%2F%2Fpl.wikipedia.org%2Fwiki%2FBeata_Szyd%25C5%2582o&ei=st6ATr7vM4Wd-wbrrpiSDQ&usg=AFQjCNH2Ky5zW7ktb5qcUTG15lU9Yf0OXw&sig2=_cYKN_SQ0a0LlW9QLqXaYg

2 2 Cytuj

Odpowiedz