Forum » Myślenice

Wybory parlamentarne 2011

• 9 wrz 2011

[quote=gość: Klątwa] Bolek napisał/a: Każdy wie, że na świecie jest więcej debili, dlatego nie ździwie się jeżeli PO znowu wygra wybory. Sorry ale nie rozumiem ludzi, wszystko idzie w góre: podatki, paliwo, żywności a debile znowu zagłosują na Donalda (cudaka, 2 irlandie itp.) Tuska i jego partie....gratuluje "udanej" kadencji. hahaha ale macie irlandie hahahaha a tak zażarcie walczycie o donka a chłop ma WAS (jego wyborców) głęboko w dupie ;D

Tak. Widzę że ro ty jesteś mądry jeżeli myślisz że za Kaczora cze SLDaków wszystko by taniało. Ty z takim rozumowaniem powinieneś startować w wyborach na Białorusi :)
    Pisioki na pewno obniżyły by akcyzę na paliwo. obniżyli a nawet zlikwidowali podatki, dopłacali do żywności a sami zdychali w parlamencie z głodu. Idź się gościu leczyć tylko nie zapomnij przed wyjściem na zewnątrz założyć mochera bo zimno :) [/quote]

Czy ja gdzieś napisałem że jestem zwolennikiem kaczora ?:D coś Ci chłopie nie wyszło więc lepiej się już nie ośmieszaj :):) zastanawiam się gdzie te cuda Donalda ? jeszcze jak widziałem tuska spot wyborczy w tv to myślałem że padne...Czy może mi ktoś wyjaśnić co przez 4 lata zrobił Tusk i jego ułomny rząd ?

2 1 Cytuj
  • 9 wrz 2011

błagam tylko na Bobowska nei głosujcie!!!!!!! to bedzie totalna porażka

9 5 Cytuj
  • 9 wrz 2011

Wiecie co? Tak czytam te wasze kłótnie - PiS be, PO be, PSL be, SLD be, no qrna wszyscy be, a cacy kto? Nie ma prostych przełożeń na osiągnięcia jakiejkolwiek partii. Wszystkie - za wyjątkiem PiS - zrobiły coś dobrego, ale najlepiej w mediach sprzedaje się PO i przez to ma wielu zwolenników. Mam swój biznes, nie żyje mi się źle, ale nie ukrywam, że najlepiej mi się żyło za rządów SLD. Moim zdaniem mieli najlepszych ministrów, działali odpowiedzialnie i zależało im na wyprowadzaniu Polski na prostą. I nie chapali tyle co późniejsi dygnitarze, nie obstawiali ordynarnie WSZYSTKICH urzędów swojakami i pociotkami parlamentarzystów. A jak jest teraz to sami wiecie najlepiej. Wiem, że będziecie mnie krytykować, wyzywać ale ja już postanowiłem- na posła pana Grzegorza Skuzę, na senatora pana Marka Drożdża. Znam ich obu, sa normalni, inteligentni, kompetentni i konsekwentni. Co więcej trzeba???

14 4 Cytuj
  • 9 wrz 2011

[quote=gość: aqq] ja już postanowiłem- na posła pana Grzegorza Skuzę, na senatora pana Marka Drożdża. Znam ich obu[/quote]
    i w razie wygrania przez nich liczę na układziki, taaaak ?

12 Cytuj
  • 10 wrz 2011

[quote=gość: analizator] gość: aqq napisał/a: ja już postanowiłem- na posła pana Grzegorza Skuzę, na senatora pana Marka Drożdża. Znam ich obu
    i w razie wygrania przez nich liczę na układziki, taaaak ? [/quote]

Nie każdy liczy na układziki, ty być może ich potrzebujesz- ja nie. Wyobraź sobie, że można chcieć głosować na kogos wyłącznie dlatego, że sie ich zna i zna się ich cechy charakteru i umiejętności. Takich powodów do wyboru parlamentarzystów tobie też życze, a nie na ślepo byle na kandydata swojej partii Ja do żadnej nie należę, w poprzednich wyborach głosowałem na Bisztyge i na Łatasa - bo z Myślenic, ale to była pomyłka. Wszyscy wiecie dlaczego. Teraz daję szansę takim, których znam osobiście i o których wiem, że są w porządku. I tyle!

12 Cytuj
  • 10 wrz 2011

[quote=gość: aaaaaaaaaa] błagam tylko na Bobowska nei głosujcie!!!!!!! to bedzie totalna porażka [/quote]
    Toć dowaliłeś do kampanii wyborczej sporą agitację;)

2 Cytuj
  • 10 wrz 2011

na Suchej Polanie dziś poseł brylowal ze Szlachetkom , który pełnomocnikiem w Pcimiu jest i Halkiem, który w opozycji powiatowej jest, pojawił sie tez PJN bez Pajki, ale był

2 2 Cytuj
  • 10 wrz 2011

Przeczytane w internecie:
    Pewien poseł, zatrzymany przez policję za prowadzenie samochodu po pijaku, tłumaczył się, że jest wielkim miłośnikiem owoców, a alkohol w jego organizmie pochodzi z jabłek zjedzonych w dużych ilościach przed podróżą Ta argumentacja została wyszydzona przez media, chyba jednak niesłusznie, czego dowodzą najświeższe doniesienia ze Skandynawii. Oto jeden z mieszkańców południowej Szwecji natknął się w sadzie na kompletnie pijanego łosia, który stracił równowagę i utknął na jabłoni, nie potrafiąc samodzielnie wydostać się z pułapki. Okazuje się, że nietrzeźwe łosie to widok w Szwecji dość pospolity. Zwłaszcza jesienią, kiedy dojrzewają jabłka Sprawa jest wbrew pozorom poważna, bo aż strach pomyśleć, co mogłoby się stać, gdyby taki nawalony łoś wyszedł na ruchliwą drogę. Zwłaszcza, że problem nietrzeźwości zwierząt jest najwyraźniej lekceważony przez policję. Załogi patrolujących szosy radiowozów nie są przygotowane do kontrolowania leśnej zwierzyny za pomocą alkomatów. Czy nie należałoby się zatem zastanowić przynajmniej nad wprowadzeniem na obszarach leśnych nowego drogowego znaku ostrzegawczego: "Uwaga na pijane zwierzęta"? W kontekście wydarzeń w Szwecji nowego wymiaru nabiera pojęcie: "test łosia". Być może już wkrótce będziemy świadkami takich oto rozmów. Poseł pyta posła:
    - "Cześć stary, słyszałem, że chcą ci odebrać prawo jazdy. Za co?...
    - No cóż, nie przeszedłem testu łosia..."

1 3 Cytuj
  • 15 wrz 2011
    1 Cytuj
  • 15 wrz 2011

[quote=gość: Mieszko] widzieliście już ? http://www.youtube.com/watch?v=eBr_KbD_KR4 [/quote]
    Dzięki, tym spotem pokazał, ŻE Myślenice NIC Mu NIE ZAWDZIĘCZAJĄ !

Nie każda Gmina ma Senatora czy Posła. My mamy obu i tak naprawdę nic dla nas nie zrobili. Przecinać wstęgę i... potem "oglądać obiekt" to każdy potrafi. Aż Mu warga obwisła...

Temu Panu już dziękujemy !

3 2 Cytuj
  • 15 wrz 2011

Senator z PZPR

3 8 Cytuj
  • 16 wrz 2011

[quote=gość: Mortigen] Senator z PZPR [/quote]

Taaaa, wg Ciebie lepszy będzie kłamliwy, pazerny, zadufany i nepotyczny, byle nie z lewicy. Twoja sprawa jak głosujesz, ja mam swoje zdanie, przeciwne niż Twoje. Pozdrowienia.
    aqq

9 1 Cytuj
  • toksyk@wp.pl 16 wrz 2011

Są takie osoby które potrafią tylko narzekać. Wybiórco mylisz się myśląc że "nic dla nas nie zrobili" Nie podoba Ci się nasza gmina czy powiat? Moim zdaniem na tle wielu innych wypadamy naprawde dobrze. Oczywiście nie wszystko jest ok. Ale żeby aż tak całkowicie na nie?

• 16 wrz 2011

[quote=gość: aqq] gość: Mortigen napisał/a:Senator z PZPR Taaaa, wg Ciebie lepszy będzie kłamliwy, pazerny, zadufany i nepotyczny, byle nie z lewicy. Twoja sprawa jak głosujesz, ja mam swoje zdanie, przeciwne niż Twoje. Pozdrowienia. aqq [/quote]

Wszystkich PZPRowych szmaciarzy i agentów bym odsunał od wyra zlikwidował powiaty i gminy w tym starostwa, zostawił tylko burmistrza, prezydenta niech sami odpowiadaja za błedy a lewice wszelkiego rodzaju zdelegalizował.

4 7 Cytuj

Byłbyś prawdziwym wodzem siejącym Demokrację ;-)

1 Cytuj
  • 16 wrz 2011

Demokracja to jest wymysł chorych starożytnych Greckich dewiantów (widać co ich teraz czeka z tej demokracji). Ludziom nie trzeba demokracji tylko praw co im wolno a reszta analogicznie staje się przeciwieństwem. Mnie nikt nie pytał czy chce by
    Vat podniesiono, nikt nie pytał czy chce płacić e-myto, za przedszkola itp. to jest demokracja twoim zdaniem to lepiej się nie odzywaj............

8 Cytuj
  • 16 wrz 2011

Tu się całkowicie zgadzam z Mortigenem. Demokracja, piękna nazwa dla mniej atrakcyjnego sposobu rządzenia. Nie sprawdził się w starożytności, nie sprawdza się również i współcześnie. Co widać w naszym pięknym, demokratycznym kraju.

5 2 Cytuj

Ok to że demokracja nie jest systemem idealnym wie każdy. Ale wielu również przyzna, że lepszego nie wymyślono. Uważacie że komuna czy monarchia konstytucyjna jest systemem lepszym? Jak zawsze powtarzam narzekać potrafi każdy ale wskazać lepsze rozwiązanie i obronić swoje tezy już nie wielu.

2 Cytuj
  • 16 wrz 2011

U nas wystarczyło by poddać każdy projekt pod glosowanie obywatelskie np.
    Czy chce by rząd obciął sobie pensje o 25% by walczyć z deficytem
    Czy chcesz likwidacji powiatów
    Czy chcesz płacić wyższy Vat
    Czy chcesz likwidacji radnych a co za tym idzie odpowiedzialności Burmistrza
    Czy twoim zdaniem górnictwo powinno zostać sprywatyzowane jak w Wielkiej Brytanii
    itp............................

Obywatele by mogli się wypowiedzieć w formie referendum czy chcą danych zmian i wtedy to by można by nazwać demokracją, to jest na razie kropla w morzu.

3 1 Cytuj
  • 16 wrz 2011

a babulinki w Pcimiu Tokarni i Lubniu zagłosują nawet na krowę byle była z PiS-u , bo Ojciec Dyrektor i proboszcz tak kazali..Łatas nawet plakatów robić nie musi, wystarczy, że proboszczom na msze da.
    Nawet nie zauważą, że go w ostatniej chwili podmieniono, bo miał być Szlachetka.

8 2 Cytuj
  • 17 wrz 2011

Łatasa na liście uratował senator, koledzy i przyjaciele serdeczni, senator niby PO , a gra na PiS, kieliszek ten sam , tylko inny przekrój gardzieli ich dzieli, PO w Myślenicach w zasadzie nie istnieje skoro Gowinową załatwili pod Łatasa, Myśleniczanie jednak głosują na PO [ miasto}, na Łatasa wioski , a tak mielibyśmy dwóch posłów z Myślenic, Gowinowa miała duże szanse... Łata zagrożony na własnej liście [ Szlachetka, Obajtek ] zagrożony przez Gowinową dzięki wspólnocie z senatorem wszystko uzyskał, bo proboszczowie reszty dokonają , gdy na tacę coś dostaną. Ma chłop szczęście.

8 Cytuj
  • 17 wrz 2011

Poparcie proboszcza jest czasem niekorzystne dla kandydata bo wyborcy głosują na przekór.
    Politycy mają wyborców za idiotów ,forumowicze widzę też bo ciągle piszą że decydują proboszczowie i Radio Maryja-przecież ludzie mają swoje zdanie i nie obrażajcie ich.
    O składzie parlamentu w 90 % zadecydowano wcześniej przy układaniu list a teraz to formalność.
    Co do kandydatów z naszego terenu ,lepiej nie mieć nikogo w parlamencie.

3 Cytuj
  • 17 wrz 2011

Czy jesteśmy na meczu Wisły z Crakovią , chyba nie , a tak nas media i po i pis ustawiają, swisty plebiscyt zaślepienie która grupa wygra,a tym sposobem starzy wyjadacze z powrotem dostaną się na ciepłe posadki, a my gdzie będziemy? Popatrzmy realnie do czego zmierza rospodarka? co dzieje się resztą majątku narodowego? co dzieje się z kominami płacowymi i synekurami? Jaka jest sytuacja teraz i jak w perspektywie bedzie wyglądać nasze życie przy takim gospodarowaniu? Wytężmy myślenie aby nie było zapóźno? Bo teraz sobie pogramy jedna grupa z drugą, a może trzeba usilnie wymienić w ogóle kadrę, bo to najprawdopodobniej ostatni dzwonek.

2 Cytuj
  • 17 wrz 2011

O, widzę że link do strony Ruchu Poparcia Palikota zniknął w tempie błyskawicznym. Czyżby można tam było ściągnąć nielegalną muzykę, lub też nieprzyzwoite pisemka?
    Wracając do dyskusji, wygląda na to że i jedni (PO) i drudzy (PiS) mieli swoje przysłowiowe 5 minut. I żadna patria nie potrafiła zapewnić sobie należytego poparcia społeczeństwa. W głównej mierze borykamy się z patriami rządzącymi które w swoich szeregach mają nikły procent kandydatów na ministrów czy samego premiera lub prezydenta. Dlaczego tak piszę? Otóż właśnie tak wyglądają przetasowania w partiach tuż przed nadchodzącymi wybiorami. Każdy zauważy tą przepychankę na listach wyborczych gdzie najwyższe miejsca przyznawane są "najbardziej zasłużonym" a nie tym którzy relatywnie się na te miejsca nadają. Choćby przykład z naszego rejonu.

Dziwi mnie więc w tym świetle taka niechęć społeczeństwa do Ruchu Poparcia Palikota. Facet własnym pomysłem i gospodarnością dorobił się fortuny którą kilka lat temu zamienił na politykę. Nie przypomina Wam to kogoś? Nie będę tu pisał dosłownie bo ktoś posądzi mnie o niesmaczne porównanie , jednak Janusz Palikot jest dla mnie prekursorem mocnego polskiego polityka. Dlaczego tak twierdzę? Otóż z własnego doświadczenia mogę stwierdzić że biznesmen takiej klasy który osiągnął niezaprzeczalny sukces, wie dokładnie jak ustawić struktury państwowe i obsadzić stanowiska osobami kompetentnymi aby kierownictwo w państwie spełniało swoją właściwą funkcję. Wystarczyło obserwować karierę Palikota w PO i jego komentarze po odejściu z tej partii.

Może właśnie szansą dla Polski jest świeży start. Pozbycie się "betonowego" układu z Magdalenki i klaryfikacja układów politycznych. Zaobserwójcie państwo jak nawet SLD kurczowo stara się "chwycić się brzytwy" w obliczu nadchodzących wyborów. A naród na to patrzy i najgorsze jest dla mnie to że jest podzielony. Podzielony na dwa obozy które opluwają sie wzajemnie we wszyskich mediach tworząc wrażenie że to "ta druga strona" jest winna sytuacji w Polsce. Tak naprawde to winne są obie. A jak historia nie raz udowodniła, gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta. W tym wypadku myślę że na tej politycznej gymkhanie skorzystamy my wszyscy.

6 2 Cytuj

Odpowiedz