Ale przecież nie ma obowiązku być nauczycielem. Pielęgniarki dzisiaj też mają wyższe studia, przedszkolanki też i położne, a nie pchają się masowo do polityki.
Ci nasi nauczyciele robią studia aby coś mieć a później kombinują jak nie uczyć.
Obecnie wyższe studia i magisterki większości uczelni nie tworzą elit. Chyba, że masz na myśli elity papierowe.
Ale przecież nie ma obowiązku być nauczycielem. Pielęgniarki dzisiaj też mają wyższe studia, przedszkolanki też i położne, a nie pchają się masowo do polityki.
Ci nasi nauczyciele robią studia aby coś mieć a później kombinują jak nie uczyć.
Nie rozumiem, co ma do rzeczy to, co piszesz.
Chyba nie do końca zrozumiałeś mój komentarz.
Obecnie wyższe studia i magisterki większości uczelni nie tworzą elit. Chyba, że masz na myśli elity papierowe.
Problem właśnie w tym, że to nie są elity, tylko się za elity uważają.
Bono, patrzysz po naszym powiecie, ale spójrz w całą politykę: wyłączając ekonomistów, oraz tzw "misiewiczów" (ludzi ze stanowiskami bez wykształcenia) kto Ci zostaje? nauczyciele i lekarze.
Nie przesadzajmy.
Każde wykształcenie rozwija a nie cofa.
Kiedyś z WSP też się śmiano a dzisiaj to Uniwersytet.
A ta Pisowska elyta , mój 90 letni sąsiad z otwartą głową mówi o tych Glińskich, Kaczyński, Terleckich....
to panie przed wojną to była inteligencja a ta komuna to prostakom dała tytuły doktorów i profesorów.
To się troszkę dziwię, bo w kwestiach gospodarczych macie bardzo podobne poglądy.
Myślę, że nie znasz a nie czytasz bo należysz do ludzi którzy są zamknięci cokolwiek innego poza mainstreamem.
Tak się składa, że to jeden z tych którzy ani w TVP ani w TVN nie są mile widziani. Zbyt dużo prawdy jest groźne dla lepionego elektoratu. Mógłby zgłupieć :)
Dotyczy zarówno jednej jak i drugiej strony sceny politycznej.
Niektórym niezmiernie łatwo przychodzi nazywanie kogoś, kogo nie znają przygłupem.
Tak się składa, że to jeden z tych którzy ani w TVP ani w TVN nie są mile widziani. Zbyt dużo prawdy jest groźne dla lepionego elektoratu. Mógłby zgłupieć :)
Niektórym niezmiernie łatwo przychodzi nazywanie kogoś, kogo nie znają przygłupem.
Kolejny element, który świadczy o Tobie.
Nie każdy, który chce mówić musi być w studio.
Michałkiewicz Mówi tak dużo, że jak kończy mówić to nie pamięta od czego zaczął.
Nie każdy umysł szuka sensacji, nie w każdym jest podejrzliwość i nieufność, nie każdy w innym widzi złodzieja i nie każdy żywi się osobowością paranoiczną innych.
Do mojej telewizji, a nawet radia, też bym takiego nie zaprosił.
Są te różne REPUBLIKI niech takiego puszczają w dzień a w nocy to TRWAM dobrze działa na bezsenność starszych osób.
Tobie też radzę częściej Michałkiewicza oglądać, może zmniejszysz aktywność na tym forum.
Nie masz lepszych "autorytetów" i rodzimych źródeł? Tylko proniemieckie od Lisienki?
Wiedziałeś, że Platforma to partia z najgorszą średnią wykształcenia? Nawet Wyborcza o tym pisała.
Sugerujesz, że lepiej wykształceni wyborcy głosują na tą ciemnotę PO? Ciekawe.
Świadczyłoby to poziomie wykształcenia wyborców PO. Nie ma się co dziwić skoro wykształcenie obecnie nie idzie w parze z inteligencją :)
Nie masz lepszych "autorytetów" i rodzimych źródeł? Tylko proniemieckie od Lisienki?
)
Stosujesz parszywą retorykę dyskryminującą ludzi ze względu na miejsce urodzenia.
Mikołejko rzeczywiście urodził się na Warmii, a Rydzyk emigrant i Toruń zajął przebojem.
A ty jakie masz pochodzenie? Zdjęcie które zamieściłaś z młodości sugeruje, że twoje pochodzenie nie jest słowiańskie.
ps.
polemika robi się trudna, bo część moich odpowiedzi jest kasowana.
Wiedziałeś, że Platforma to partia z najgorszą średnią wykształcenia? Nawet Wyborcza o tym pisała.
Świadczyłoby to poziomie wykształcenia wyborców PO.)
Dlaczego PiS zestawiasz z PO, cieniasami- porównuj się do kogoś z wyższej półki. Może do Unii Polityki Realnej?
Stosujesz parszywą retorykę dyskryminującą ludzi ze względu na miejsce urodzenia.
Mikołejko rzeczywiście urodził się na Warmii, a Rydzyk emigrant i Toruń zajął przebojem.
Twoja wiedza historyczna jest nawet dla mnie, porażająca.
Żeby nie znać nawet podstaw na temat ludności Warmii i Mazur.
Chłopczyku. Zapoznaj się z akcją "Wisła" i nie kompromituj się. Widzę, że ośmieszanie się swoją niewiedzą weszło Ci w nawyk.
Dodatkowo nie rozumiesz co pisałam. Nie pisałam o Mikołejko ale o proniemieckim natemat Lisienki.
co to ma być? żartujesz chyba? w cale kościół się nie wtrąca w politykę.
Zawsze się wtrącał i będzie się wtrącał. Ma do tego prawo i nic z tym nie zrobisz.
Polityka wtrąca się w sprawy Kościoła to i Kościół wypowiada się w sprawach politycznych.
Zawsze się wtrącał i będzie się wtrącał. Ma do tego prawo i nic z tym nie zrobisz.
Polityka wtrąca się w sprawy Kościoła to i Kościół wypowiada się w sprawach politycznych.
Nie rozumiem, co ma do rzeczy to, co piszesz.
Chyba nie do końca zrozumiałeś mój komentarz.
Problem właśnie w tym, że to nie są elity, tylko się za elity uważają.
Bono, patrzysz po naszym powiecie, ale spójrz w całą politykę: wyłączając ekonomistów, oraz tzw "misiewiczów" (ludzi ze stanowiskami bez wykształcenia) kto Ci zostaje? nauczyciele i lekarze.
Chyba tak.
burmistrz - nauczyciel
Kandydaci na burmistrza - nauczyciele
Starosta- nauczyciel
.
Nie przesadzajmy.
Każde wykształcenie rozwija a nie cofa.
Kiedyś z WSP też się śmiano a dzisiaj to Uniwersytet.
A ta Pisowska elyta , mój 90 letni sąsiad z otwartą głową mówi o tych Glińskich, Kaczyński, Terleckich....
to panie przed wojną to była inteligencja a ta komuna to prostakom dała tytuły doktorów i profesorów.
Polecam przeczytać a być może jeden z drugim jakieś wnioski z tego wyniesie, zwracając uwagę na "aspekt kulturowy" w tym tekście.
http://www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=167
Tego przygłupa nie czytam.
To się troszkę dziwię, bo w kwestiach gospodarczych macie bardzo podobne poglądy.
Myślę, że nie znasz a nie czytasz bo należysz do ludzi którzy są zamknięci cokolwiek innego poza mainstreamem.
Kolejny element, który świadczy o Tobie.
Nie każdy, który chce mówić musi być w studio.
Michałkiewicz Mówi tak dużo, że jak kończy mówić to nie pamięta od czego zaczął.
Nie każdy umysł szuka sensacji, nie w każdym jest podejrzliwość i nieufność, nie każdy w innym widzi złodzieja i nie każdy żywi się osobowością paranoiczną innych.
Do mojej telewizji, a nawet radia, też bym takiego nie zaprosił.
Są te różne REPUBLIKI niech takiego puszczają w dzień a w nocy to TRWAM dobrze działa na bezsenność starszych osób.
Tobie też radzę częściej Michałkiewicza oglądać, może zmniejszysz aktywność na tym forum.
Warto posłuchać prof. Mikołejko:
https://natemat.pl/251283,eliza-michalik-o-tym-kim-sa-wyborcy-pis-przewiduje-dyktature-kaczynskiego
Świadczyłoby to poziomie wykształcenia wyborców PO. Nie ma się co dziwić skoro wykształcenie obecnie nie idzie w parze z inteligencją :)
A ty jakie masz pochodzenie? Zdjęcie które zamieściłaś z młodości sugeruje, że twoje pochodzenie nie jest słowiańskie.
ps.
polemika robi się trudna, bo część moich odpowiedzi jest kasowana.
Dlaczego PiS zestawiasz z PO, cieniasami- porównuj się do kogoś z wyższej półki. Może do Unii Polityki Realnej?
Twoja wiedza historyczna jest nawet dla mnie, porażająca.
Żeby nie znać nawet podstaw na temat ludności Warmii i Mazur.
Chłopczyku. Zapoznaj się z akcją "Wisła" i nie kompromituj się. Widzę, że ośmieszanie się swoją niewiedzą weszło Ci w nawyk.
Dodatkowo nie rozumiesz co pisałam. Nie pisałam o Mikołejko ale o proniemieckim natemat Lisienki.
Tablica Ogłoszeń Parafialnych w Jaworniku !
co to ma być? żartujesz chyba? w cale kościół się nie wtrąca w politykę.
Kolejna perełka - Ogrodzenie Komendy Policji w Myślenicach
the rock movie filmed at alcatraz
Kościoły za PiS'em, Policja za PiS'em, Wodociągi za PiS'em. Cienko widzę pozostałych dwoje kandydatów...
Smiej sie smiej...bedziesz mial niedługo panstwo policyjne...nie mówiąc o kościele
Wodociągi za pisem? To akurat pierwsze słyszę. Przecież tam większość pracujących to ustawieni przez znajomości, no i raczej nie pisowskie:)
Widziałaś kiedyś chorągiew na wietrze? Zawsze ustawia się pod mocniejszy wiatr - może nie wszyscy "polecą" jak wygra Jarosław?
Ale wielka flaga PiSu powiewa nieopodal bramy wodociągów na Dolnym Przedmieściu :)
Ale powinien być bezstronny
Bo co?
Polityka wchodzi z butami w kompetencje Kościoła i wiary a Kościół ma siedzieć cicho?
Żartujesz?