sprawa z tymi parówkami to kogo moze bulwersować ? Wydaje mi się ze Myśleniczan nie powinna - jest zakład , jest praca dla kilkudziesięciu osób . Zyskuje nasza lokalna firma ... Nie jestem zwolennikiem danieli chyba ze na wolności w lesie ale czy to żle że promuje lokalny biznes?
sprawa z tymi parówkami to kogo moze bulwersować ? Wydaje mi się ze Myśleniczan nie powinna - jest zakład , jest praca dla kilkudziesięciu osób . Zyskuje nasza lokalna firma ... Nie jestem zwolennikiem danieli chyba ze na wolności w lesie ale czy to żle że promuje lokalny biznes?
Proponuje ci to przeczytać i potem napisać, czy uważasz że nadal wszystko jest w porządku.
wyborcza to nie media tylko manipulant
bono napisał/a:
Mam optymistyczna wiadomość dla Mysleniczan.
Ten pociąg Myślenice Swoszowice
Naprawdę będzie.
Czymś parówki trzeba wozić
jaskokrakow napisał/a:
sprawa z tymi parówkami to kogo moze bulwersować ? Wydaje mi się ze Myśleniczan nie powinna - jest zakład , jest praca dla kilkudziesięciu osób
Przecież wiadomo. Patus nawet to zauwazył, ze nie chodzi o parówki, o Obajtka, o pociąg. Chodzi o to żeby bruździć, grać na emocjach. Komuś przeszkadza wpływ naszej firmy na region i Europę. Wszyscy zdziwieni, że tak doskonale poszło Orlenowi a staje się jeszcze większy i mocniejszy. Jeśli lewaki (jak i tutaj) nawołują do nie tankowaniu na Orlenie to chyba nie jest normalne. Kiedyś to widziałem ale Niemcy nawoływali aby tankować tylko na ich stacjach. I tym się różni a może nie różni ......opozycja (???)
Przecież wiadomo. Patus nawet to zauwazył, ze nie chodzi o parówki, o Obajtka, o pociąg. Chodzi o to żeby bruździć, grać na emocjach. Komuś przeszkadza wpływ naszej firmy na region i Europę. Wszyscy zdziwieni, że tak doskonale poszło Orlenowi a staje się jeszcze większy i mocniejszy. Jeśli lewaki (jak i tutaj) nawołują do nie tankowaniu na Orlenie to chyba nie jest normalne. Kiedyś to widziałem ale Niemcy nawoływali aby tankować tylko na ich stacjach. I tym się różni a może nie różni ......opozycja (???)
To znaczy, nie wszyscy którzy nie głosują na pis to lewaki. PiS nie jest prawicą i nie jest jedyną partią, która rości sobie prawo do bycia prawicą, a jak przybudówki pisu przyjmują spadochroniarzy od czarzastego i zandiego to raczej śmiem twierdzić, że pis to takie same lewaczki jak czarzasty. Tylko jedni nie lubią kościoła, a drudzy mu wchodzą bez wazeliny.
. I tym się różni a może nie różni ......opozycja (???)
No to może napiszmy jeszcze czym się różnią rządzacy - niemieccy i nasi chętnie wysłucham i poczytam wywodu tambylca , porównam ze swoimi spostrzeżeniami
przeczytałem -
nie widzę głębszego sensu rozdrabniania tematu - są wieksze afery .
Kapitał firmy 50 tys - mało ale parówki smakują .
może są zdrowsze i mają pół procent więcej mięsa.......
Znam kilka osób tam pracujacych - nie narzekają -
No to wszystko jest spoko. Jest super.
Wybacz - mam odmienne zdanie. Z resztą wystarczy przeczytać ten artykuł na tvn24 opisujący kulisy by zrozumieć, że coś jest niehalo.
Ale lepiej nie pisać nic. Jest dobrze, czepiojom się nosego wujta czykolodkę.
Chyba trzeba się pożegnać z marzeniem o kolei. Zawdzięczać to możemy tylko Gazecie Wyborczej w związku z nagonka na prezesa PKN ORLEN. Gdyby nie ta nagonka to PKN ORLEN ze względów patriotycznych sfinansowałby tę linię kolejową podwyżką cen paliw. Niepotrzebnie ORLEN zamieszał się w kupno wrogich gazet , lepiej byłoby wydać pieniądze ma tę kolej i nadać jej imię Daniela Obajtka.
Chyba trzeba się pożegnać z marzeniem o kolei. Zawdzięczać to możemy tylko Gazecie Wyborczej w związku z nagonka na prezesa PKN ORLEN. Gdyby nie ta nagonka to PKN ORLEN ze względów patriotycznych sfinansowałby tę linię kolejową podwyżką cen paliw. Niepotrzebnie ORLEN zamieszał się w kupno wrogich gazet , lepiej byłoby wydać pieniądze ma tę kolej i nadać jej imię Daniela Obajtka.
Pociąg się kojarzy z turystyką, a informacji negatywnych jest już przesyt.
Może coś o wakacjach?
Marzenia dobrze jest realizować nawet tekstem.
Chyba będziemy musieli wymyślić wczasy w kraju, bo wydajemy już sporo na bieżąco, a waluty drożeją i euro i dolar i bułgarska lewa i chorwacka kuna i czeska korona i węgierski forint.
Ale zapłacimy za nie jakieś 10% więcej, a wiec do udźwignięcia, pod warunkiem że u nich ceny się nie podniosły.
Ci którzy maja pod górkę z zarobkami, wypoczną w kraju i tez będą zadowoleni.
Ostatnio odkrywam tereny blisko nas a nie jest to Podhale ani pochodne.
Są piękne tereny którymi dzisiaj się jeszcze nie pochwałę, bo można tam się dostać bez tłoku.
W każdym razie: szukajcie a znajdziecie .
Ale wakacje i dłuższy pobyt, będzie u mnie poza ojczyzną, bez względu na cenę.
Dzis w Dzienniku Polskim pisza o dofinansowaniu kolei z Myslenic do Krakowa,Jest aprobata.O IRONIO...........czyzby ''plotka'' o wojnie stawala sie rzeczywostoscia?
Dzis w Dzienniku Polskim pisza o dofinansowaniu kolei z Myslenic do Krakowa,Jest aprobata.O IRONIO...........czyzby ''plotka'' o wojnie stawala sie rzeczywostoscia?
nie ma sie z czego śmiać - wojne z Unią na 100 % wywołał piss a teraz tej jegomosc od organizowania wylotu do smolenska zaproponował wstrzymanie wpłat członkowskich do Unii - czy jest jakas sprawa którą ten knur nie spie........
Obecnie rządząca ekipa, to goście od od pomysłów. Pomysłów mają cholernie dużo i całkiem niezłych.
Ale realizacja, tragiczna.
To nie jest ekipa od roboty.
Pomysł torów Podłęże Piekiełko, wyszedł od tej ekipy w pierwszej kadencji.
Ewentualna budowa, będzie w ewentualnej trzeciej kadencji,
i nie jest to trakcja z 200 km, ale zaledwie 25 km:
Widzę tą S7 do Myślenic w ich 6 kadencji. A koniec budowy w 10 kadencji.
Ta ekipa „chodzi, ale wolno” jak mąż „Kołukowskiej” do kościoła, ze skeczu „Wizyta księdza”.
A kolei do Myślenic w realizacji tej ekipy, w ogóle nie widzę.
podrzucili temat kolejnej ekipie.
W 7 roku od pomysłu oddano 200 km.
Gdyby mistrzostwa Europy w piłce nożnej rozgrywano za rządów obecnej ekipy, np w Lublinie czy Rzeszowie, to musieli by przemieszczać kibiców między tymi miastami - helikopterami.
S7 do Myślenic ma wiec czasu na kilka kadencji.
Kolej do Krakowa to lanie wody, w czy ma formacja jest rewelacyjna.
Hym hym... Pociągu nie będzie, MPK nie będzie... Prędzej teleportację opatentują, niż będziemy z tego zatyłkowia jeździć jak ludzie.
Zawsze można kupić na roznych stacjach w Polsce hot dogi z parówkami z Myslenic!
Manipulacja. Przecież nie chodzi o to, że firma jest z Myślenic, a o to co opisują media: https://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,26893717,tvn24-parowki-na-stacje-orlenu-dostarcza-mala-firma-z-myslenic.html
https://tvn24.pl/polska/orlen-rodzinna-firma-z-myslenic-jednym-z-dostawcow-parowek-dla-stacji-benzynowych-koncernu-5046332
Proponuje ci to przeczytać i potem napisać, czy uważasz że nadal wszystko jest w porządku.
wyborcza to nie media tylko manipulant
Czymś parówki trzeba wozić
To znaczy, nie wszyscy którzy nie głosują na pis to lewaki. PiS nie jest prawicą i nie jest jedyną partią, która rości sobie prawo do bycia prawicą, a jak przybudówki pisu przyjmują spadochroniarzy od czarzastego i zandiego to raczej śmiem twierdzić, że pis to takie same lewaczki jak czarzasty. Tylko jedni nie lubią kościoła, a drudzy mu wchodzą bez wazeliny.
No to może napiszmy jeszcze czym się różnią rządzacy - niemieccy i nasi chętnie wysłucham i poczytam wywodu tambylca , porównam ze swoimi spostrzeżeniami
przeczytałem -
nie widzę głębszego sensu rozdrabniania tematu - są wieksze afery .
Kapitał firmy 50 tys - mało ale parówki smakują .
może są zdrowsze i mają pół procent więcej mięsa.......
Znam kilka osób tam pracujacych - nie narzekają -
No to wszystko jest spoko. Jest super.
Wybacz - mam odmienne zdanie. Z resztą wystarczy przeczytać ten artykuł na tvn24 opisujący kulisy by zrozumieć, że coś jest niehalo.
Ale lepiej nie pisać nic. Jest dobrze, czepiojom się nosego wujta czykolodkę.
Obajtek Express?
Mówi się o tym, że Obajtek ma wprowadzić w Orlen, usługę mobilnej wulkanizacji.
Ma objąć cały kraj.
Szczypta złośliwosci w podtekscie chyba się wkradła poprzednikowi - . ale kto wie
Bono, to ci się udało :D :D :D!
Pociąg się kojarzy z turystyką, a informacji negatywnych jest już przesyt.
Może coś o wakacjach?
Marzenia dobrze jest realizować nawet tekstem.
Chyba będziemy musieli wymyślić wczasy w kraju, bo wydajemy już sporo na bieżąco, a waluty drożeją i euro i dolar i bułgarska lewa i chorwacka kuna i czeska korona i węgierski forint.
Ale zapłacimy za nie jakieś 10% więcej, a wiec do udźwignięcia, pod warunkiem że u nich ceny się nie podniosły.
Ci którzy maja pod górkę z zarobkami, wypoczną w kraju i tez będą zadowoleni.
Ostatnio odkrywam tereny blisko nas a nie jest to Podhale ani pochodne.
Są piękne tereny którymi dzisiaj się jeszcze nie pochwałę, bo można tam się dostać bez tłoku.
W każdym razie: szukajcie a znajdziecie .
Ale wakacje i dłuższy pobyt, będzie u mnie poza ojczyzną, bez względu na cenę.
A Dziennik Polski, to czyja Gazeta?
mialam na mysli to ze jak byl poruszany pomysl kolei w M=ach to wybuchala wojna
Tak rzeczywiście było, jak kolej to wojna.
PiS to dobrze znał, stąd sugestia, że obecną wojnę
świadomie wywołał PiS,
hahaha
nie ma sie z czego śmiać - wojne z Unią na 100 % wywołał piss a teraz tej jegomosc od organizowania wylotu do smolenska zaproponował wstrzymanie wpłat członkowskich do Unii - czy jest jakas sprawa którą ten knur nie spie........
Obecnie rządząca ekipa, to goście od od pomysłów. Pomysłów mają cholernie dużo i całkiem niezłych.
Ale realizacja, tragiczna.
To nie jest ekipa od roboty.
Pomysł torów Podłęże Piekiełko, wyszedł od tej ekipy w pierwszej kadencji.
Ewentualna budowa, będzie w ewentualnej trzeciej kadencji,
i nie jest to trakcja z 200 km, ale zaledwie 25 km:
https://m.sadeczanin.info/gospodarka/bedzie-nowy-supermost-w-saczu-bo-rozkrecila-sie-budowa-linii-podleze-piekielko
Widzę tą S7 do Myślenic w ich 6 kadencji. A koniec budowy w 10 kadencji.
Ta ekipa „chodzi, ale wolno” jak mąż „Kołukowskiej” do kościoła, ze skeczu „Wizyta księdza”.
A kolei do Myślenic w realizacji tej ekipy, w ogóle nie widzę.
podrzucili temat kolejnej ekipie.
Podobnie jest z via carpatia:
https://www.muratorplus.pl/inwestycje/inwestycje-publiczne/via-carpatia-przebieg-miedzynarodowego-szlaku-via-carpatia-mapa-aa-cQqb-5Mp1-z7BL.html
W 7 roku od pomysłu oddano 200 km.
Gdyby mistrzostwa Europy w piłce nożnej rozgrywano za rządów obecnej ekipy, np w Lublinie czy Rzeszowie, to musieli by przemieszczać kibiców między tymi miastami - helikopterami.
S7 do Myślenic ma wiec czasu na kilka kadencji.
Kolej do Krakowa to lanie wody, w czy ma formacja jest rewelacyjna.
Wykoleił się już szlachetny pociag ??Ktos Coś??
To był temat na tamte wybory, Ale się nie sprawdził .
Za szynobus Dziękujemy jak kolej to ta prawdziwa ,że idę na stacje i wsiadam czy do Zakopanego czy Krakowa lub Warszawy .