Witam ,a ja zarejestrowałem się "DKMS" , ale można w myślenickim krwiodastwie się zarejestrować .
Z dkms przyślą Ci do domu patyczki do wymazu ,a w krwiodastwie w szpitalu pobierają próbkę z krwi
[quote=kynio] Witam ,a ja zarejestrowałem się "DKMS" , ale można w myślenickim krwiodastwie się zarejestrować .Z dkms przyślą Ci do domu patyczki do wymazu ,a w krwiodastwie w szpitalu pobierają próbkę z krwi [/quote]
Dawno rejestrowałeś się ? Znalazłeś już swojego "biorcę" ?
szansza, żeby stać się dawcą szpiku to jet mniej wiecej tak ja wygrać w totolotka. Prosze mi uwiezyc ,że bedąc potencjalnym dawcą i tak naipewniej nigdy nie będziesz mial sposobności oddac komurek macierzystych. J równiez od dawna jestem w DKMS . Warto choć zapewne nigdy nie oddam szpiku. Pozdrawiam
Ponieważ poważnie zastanawiam się nad tym, aby zostać dawcą szpiku kostnego proszę o Waszą opinię o zagrożeniach jakie mogą mnie spotkać.
Może osobiście, ktoś z Was dysponuje stosowną wiedzą lub sam oddawał szpik potrzebującym i może przybliżyć mi szczegóły zabiegu.
Wiem, że pośrednictwem w „obrocie” szpiku zajmują się fundacje typu DKMS. Ktoś może polecić mi uczciwego pośrednika (fundację)?
Witam ,a ja zarejestrowałem się "DKMS" , ale można w myślenickim krwiodastwie się zarejestrować .
Z dkms przyślą Ci do domu patyczki do wymazu ,a w krwiodastwie w szpitalu pobierają próbkę z krwi
[quote=kynio] Witam ,a ja zarejestrowałem się "DKMS" , ale można w myślenickim krwiodastwie się zarejestrować .Z dkms przyślą Ci do domu patyczki do wymazu ,a w krwiodastwie w szpitalu pobierają próbkę z krwi [/quote]
Dawno rejestrowałeś się ? Znalazłeś już swojego "biorcę" ?
już 8 miesięcy jestem w bazie danych i jeszcze nie znaleziono biorcy
szansza, żeby stać się dawcą szpiku to jet mniej wiecej tak ja wygrać w totolotka. Prosze mi uwiezyc ,że bedąc potencjalnym dawcą i tak naipewniej nigdy nie będziesz mial sposobności oddac komurek macierzystych. J równiez od dawna jestem w DKMS . Warto choć zapewne nigdy nie oddam szpiku. Pozdrawiam
Jeśli jest jak piszesz, dlaczego masowo ludzie nie zgłaszają się aby pomóc innym ?
Też jestem w DKMS:)
A czy ktoś z Was, miał już pobierany szpik ?
jak nie ma odpowiedniego "biorcy to nie pobierają szpiku ...
Szpik pobierają w momencie jak znajdzie sie biorca
Osobiście uważam, że każdy facet po ukończeniu 18 roku powinien być obowiązkowo kandydatem na dawce.
Tak niewielu , daje szcęście wielu !
jestem oczywiście honorowym dawcą krwi , oddałem 18 L i dlatego zgłosiłem się do do fundacji DKMS ,bo nic nie kosztuje a chcę pomóc !!!