Cześć, od dłuższego czasu zastanawiam się nad otworzeniem w Myślenicach restauracji, która miałaby iść w stronę fine diningu i wyróżniać się bardziej ekskluzywnym menu.
I tu rodzi się moja obawa czy mieszkańcy Myślenic i okolicznych miejscowość chcieliby korzystać z usług takiej restauracji? Czy jednak w tym mieście taka restauracja nie ma przyszłości.
Chodzi o to żeby stworzyć restauracje na poziomie, bo takich brakuje tu w okolicach. I nie nie będzie tam typowych obiadków czy pizzy i burgerów, a tym bardziej kebaba. Menu miałoby się opierać na produktach preminum, a do obiadu/kolacji serowane dobre wino.
Trochę ryzykowne przedsięwzięcie w tym czasie. Zakładam że jeśli myślisz o czymś takim to jesteś wybitnym kucharzem. Nie jest łatwo zaskoczyć klientów tego typu lokali ale jeśli się przebijesz to gdziekolwiek byś nie otworzył to będziesz miał ruch. Znam kilka takich lokali ulokowanych gdzieś po wsiach, gdzie nikt by się nie spodziewał a klienci jeżdżą specjalnie do nich po kilkadziesiąt kilometrów i bez rezerwacji raczej ciężko się wbić.
Cześć, od dłuższego czasu zastanawiam się nad otworzeniem w Myślenicach restauracji, która miałaby iść w stronę fine diningu i wyróżniać się bardziej ekskluzywnym menu.
I tu rodzi się moja obawa czy mieszkańcy Myślenic i okolicznych miejscowość chcieliby korzystać z usług takiej restauracji? Czy jednak w tym mieście taka restauracja nie ma przyszłości.
A co to jest za fining? Będzie schabowy? Kebab? Pizza? Albo burger?
Chodzi o to żeby stworzyć restauracje na poziomie, bo takich brakuje tu w okolicach. I nie nie będzie tam typowych obiadków czy pizzy i burgerów, a tym bardziej kebaba. Menu miałoby się opierać na produktach preminum, a do obiadu/kolacji serowane dobre wino.
Trochę ryzykowne przedsięwzięcie w tym czasie. Zakładam że jeśli myślisz o czymś takim to jesteś wybitnym kucharzem. Nie jest łatwo zaskoczyć klientów tego typu lokali ale jeśli się przebijesz to gdziekolwiek byś nie otworzył to będziesz miał ruch. Znam kilka takich lokali ulokowanych gdzieś po wsiach, gdzie nikt by się nie spodziewał a klienci jeżdżą specjalnie do nich po kilkadziesiąt kilometrów i bez rezerwacji raczej ciężko się wbić.