Forum » Myślenice

Parafia św. Brata Alberta w Myślenicach

• 8 sie 2012

Z tego co slyszalem na Mikolaju maja odprawiac ksiadz Czepiel(ten mlody) z Jozkiem....Nie proboszcz. Wiec badzmy tam wszyscy. Wierzacy niech sie ida modlic, niewierzacy popatrzec, ale wszyscy razem idzmy tam by podziekowac Jozefowi. Jest za co....

14 Cytuj
  • 8 sie 2012

W niedziele nie dajemy na tacę - przekazać rodzinie, znajomym...... Tylko młodzi przypilnujcie mamusie, tatusiów i tzw dobre babcie :)

14 Cytuj
  • 8 sie 2012

[quote=gość: dtura] W niedziele nie dajemy na tacę - przekazać rodzinie, znajomym...... Tylko młodzi przypilnujcie mamusie, tatusiów i tzw dobre babcie :) [/quote]
    tak jest NIE DAJEMY !!!!

11 Cytuj
  • 8 sie 2012

[quote=gość: meti] gość: mikołaj napisał/a:
    Owszem, na Mszach na Mikołaja zbiera się (prawie) całe miasto, tak będzie zapewne w tym roku ale to nie będzie wcale oznaczało "solidarność" z księdzem J.
    Zgadzam się z kolegą , naszą obecność na mszy 19 odczytają /adaś i spółka/ jako solidarność z nimi a nie z Józkiem. Musimy wymyślić coś innego aby im pokazać, iż na Mikołaja przyszlismy dla Józka a nie dla nich bo wydaje mi sie, ze sama obecnosc tam nic nie da. [/quote]
    Ja zrozumiałam, że to nie jest ta Msza co zawsze , ale dodatkowa, pożegnalna,organizowana przez ks. Józefa....

11 Cytuj
  • inkwizytor 8 sie 2012

[quote=gość: meti] gość: mikołaj napisał/a:
    Owszem, na Mszach na Mikołaja zbiera się (prawie) całe miasto, tak będzie zapewne w tym roku ale to nie będzie wcale oznaczało "solidarność" z księdzem J.
    Zgadzam się z kolegą , naszą obecność na mszy 19 odczytają /adaś i spółka/ jako solidarność z nimi a nie z Józkiem. Musimy wymyślić coś innego aby im pokazać, iż na Mikołaja przyszlismy dla Józka a nie dla nich bo wydaje mi sie, ze sama obecnosc tam nic nie da. [/quote]

Obecność jak najbardziej za:)
    Przecież można zrobić transparent z napisem Józek, czy coś;)
    Lub dać Mu kwiaty przed błogosławieństwem, mówiąc "Józek zostań"

Resztę pominąć, skoro takie numery Wam wywijają...

Pozdrawiam

12 1 Cytuj
  • 8 sie 2012

[quote=gość: dtura] W niedziele nie dajemy na tacę - przekazać rodzinie, znajomym...... Tylko młodzi przypilnujcie mamusie, tatusiów i tzw dobre babcie :) [/quote]

popieram , niech popracują 8 godzin na budowie w słońcu , deszczu i zarobią 1500 zł.

9 1 Cytuj
  • 8 sie 2012

[quote=gość: dtura] Tylko młodzi przypilnujcie mamusie, tatusiów i tzw dobre babcie :) [/quote]
    zabierz babci portmonetkę, dziadkowi portfel :)

11 2 Cytuj
  • 8 sie 2012

Dołóżmy do tego wszystkiego strajk kopertowy. Odetniemy wpływ dużych pieniędzy do kasy parafialnej.

17 Cytuj
  • 8 sie 2012

tak dokładnie tak zero na tace zero kopert zobaczymy jak sobie ks proboszcz poradzi

14 Cytuj
  • 8 sie 2012

A jakby tak ktoś przez przypadek wydrukował ulotki, żeby się rozpowszechnił "strajk" tacowy i kopertowy?

15 Cytuj
  • 8 sie 2012

Popieram ! Żadnych kopert , zero na tacę !
    Do roboty!!!

16 Cytuj
  • 8 sie 2012

[quote=gość: blackrose] Dołóżmy do tego wszystkiego strajk kopertowy. Odetniemy wpływ dużych pieniędzy do kasy parafialnej. [/quote]
    Od dawna praktykuję

12 Cytuj
  • 9 sie 2012

i co z tym 19? zróbmy coś dla Józefa,żeby ten dzień zapamiętał długo!!!!!!!!! a dalej z tą parafią co? zobaczymy.Zastanawiam się czy nie zmienić ,bo jak nie będzie Józefa to nie to samo!

7 1 Cytuj
  • 9 sie 2012

Może kto chce niech kupi mu róże? Jeśli będzie ich wiele, to będzie dla niego sygnał, że był dla nas wyjątkowym księdzem.

14 1 Cytuj
  • 9 sie 2012

[quote=gość: blackrose] Może kto chce niech kupi mu róże? Jeśli będzie ich wiele, to będzie dla niego sygnał, że był dla nas wyjątkowym księdzem. [/quote]

doskonały pomysł

10 1 Cytuj
  • 9 sie 2012

super ,każdy przychodzi z różą:)niech będzie ich dużo ,bardzo,bardzo dużo:)

9 1 Cytuj
  • 9 sie 2012

a ja proponuję wysyłać na maila do parafii listy poparcia dla ks. Józefa.
    Moża też po kazaniu lub po mszy którą będzie prowadził ks.Józef zrobić na zakończenie owację na stojąco - czegoś takiego u nas nie było

11 1 Cytuj
  • 9 sie 2012

Genialny pomysł. Myślę, że oprócz róż takie owacje również powinny być! ;)

P.S. co robimy z kościelnym?

11 Cytuj
  • 9 sie 2012

[quote=gość: blackrose] Genialny pomysł. Myślę, że oprócz róż takie owacje również powinny być! ;)

P.S. co robimy z kościelnym? [/quote]
    na początek proponuję US
    kto ma tam chody niech wprowadzi w ruch machinę

11 Cytuj
  • 9 sie 2012

[quote=gość: marcinecki] gość: blackrose napisał/a: Genialny pomysł. Myślę, że oprócz róż takie owacje również powinny być! ;)

P.S. co robimy z kościelnym?
    na początek proponuję US
    kto ma tam chody niech wprowadzi w ruch machinę [/quote]

no własnie trzeba zacząć działać!!! Tak być nie moze. Kto ma mozliwosci niech działa!!!

9 Cytuj
  • 9 sie 2012

kościelny jak ktoś już napisał musi odejść ,żeby było normalnie!

11 Cytuj
  • 9 sie 2012

Ja uważam że Pan kościelny to doskonały manager parafii i zupełnie nie rozumiem histerii tu wywołanej. Absolutnie nie może być mowy o jego odejściu, podobnie On jak i Pan organista są fantastycznymi ludźmi i tylko wasza zazdrość powoduje te nieprzemyślane posty. Grupa dzieciaków opluwa porządnego człowieka i fantastycznego gospodarza. Ja i moja rodzina chętnie gościmy obydwu panów w domach a roznoszenie przez nich opłatków to prawdziwy meistersztyk na który rok rocznie czekamy. Dla tego w najbliższą niedzielę w ramach poparcia wrzucimy zdwojoną kwotę na tacę a zaznaczam że i tak jest ona nie mała.

5 32 Cytuj
  • 9 sie 2012

[quote=gość: cebula] Ja uważam że Pan kościelny to doskonały manager parafii i zupełnie nie rozumiem histerii tu wywołanej. Absolutnie nie może być mowy o jego odejściu, podobnie On jak i Pan organista są fantastycznymi ludźmi i tylko wasza zazdrość powoduje te nieprzemyślane posty. Grupa dzieciaków opluwa porządnego człowieka i fantastycznego gospodarza. Ja i moja rodzina chętnie gościmy obydwu panów w domach a roznoszenie przez nich opłatków to prawdziwy meistersztyk na który rok rocznie czekamy. Dla tego w najbliższą niedzielę w ramach poparcia wrzucimy zdwojoną kwotę na tacę a zaznaczam że i tak jest ona nie mała. [/quote]
    Obawiam sie, ze twoja zdwojona kwota a nawet jak zechcesz jej dziesieciokrotnosc nie zrekompensują im niczego bo MY I TAK NIE DAMY GROSZA!!! A opłatki mozesz kupowac u nich nawet codziennie - a ja jak zwykle kupię u LISA w papierniczym :)

8 3 Cytuj
  • 9 sie 2012

[quote=gość: cebula] Ja uważam że Pan kościelny to doskonały manager parafii i zupełnie nie rozumiem histerii tu wywołanej. Absolutnie nie może być mowy o jego odejściu, podobnie On jak i Pan organista są fantastycznymi ludźmi i tylko wasza zazdrość powoduje te nieprzemyślane posty. Grupa dzieciaków opluwa porządnego człowieka i fantastycznego gospodarza. Ja i moja rodzina chętnie gościmy obydwu panów w domach a roznoszenie przez nich opłatków to prawdziwy meistersztyk na który rok rocznie czekamy. Dla tego w najbliższą niedzielę w ramach poparcia wrzucimy zdwojoną kwotę na tacę a zaznaczam że i tak jest ona nie mała. [/quote]

wrzucaj ile chcesz. na tace tak samo jak Twoja rodzina. Pewnie nie orientujesz sie dlaczego wywolal sie taki szum jesli chodzi o p.Kościelnego. moze to nawet lepiej ze nie wiesz skoro goscisz go w swoim domu. Prawda jest taka a nie inna na temat tej sprawy i wybielanie niektorych osob nie ma zadnego sensu po prostu.

protest. nie dawac na tace !

7 4 Cytuj
  • 9 sie 2012

[quote=gość: robaczek.] gość: cebula napisał/a: Ja uważam że Pan kościelny to doskonały manager parafii i zupełnie nie rozumiem histerii tu wywołanej. Absolutnie nie może być mowy o jego odejściu, podobnie On jak i Pan organista są fantastycznymi ludźmi i tylko wasza zazdrość powoduje te nieprzemyślane posty. Grupa dzieciaków opluwa porządnego człowieka i fantastycznego gospodarza. Ja i moja rodzina chętnie gościmy obydwu panów w domach a roznoszenie przez nich opłatków to prawdziwy meistersztyk na który rok rocznie czekamy. Dla tego w najbliższą niedzielę w ramach poparcia wrzucimy zdwojoną kwotę na tacę a zaznaczam że i tak jest ona nie mała.

wrzucaj ile chcesz. na tace tak samo jak Twoja rodzina. Pewnie nie orientujesz sie dlaczego wywolal sie taki szum jesli chodzi o p.Kościelnego. moze to nawet lepiej ze nie wiesz skoro goscisz go w swoim domu. Prawda jest taka a nie inna na temat tej sprawy i wybielanie niektorych osob nie ma zadnego sensu po prostu.

protest. nie dawac na tace ! [/quote]

Tak jest nie dawć !!! I tak az do odwołania :)) A co!!!

9 1 Cytuj

Odpowiedz