Forum » Myślenice

Parafia św. Brata Alberta w Myślenicach

• 15 sie 2012

Ks Adam z kościelnym się śmieją śmieją!!! Ks Adam nic nie zrobi. Oni nie mają honoru co było dziś widać na mszy. A ludzie jak cielęta nadal dają na tacę . WSTYD I HAŃBA
    Jak nie pójdziecie do biskupa to sprawa przycichnie przecież to już trwa 2 tygodnie.
    Adam raz już się wymigał i wyparł Pani z apteki więc co zrobi teraz - to samo gdzie mu będzie lepiej, jak ma ślepych i ciemnych parafian za sobą. KONIEC SPRAWY

23 8 Cytuj
  • 15 sie 2012

jaki to układ kościelnego z proboszczem na tyle złego w kościele zrobił i dalej nic ,każe go kamieniami nie obrzucać niech obydwoje znikną z tej parafii bo to nie jest miejsce dla faryzeuszy

19 4 Cytuj
  • 15 sie 2012

moi drodzy może trzeba zebrać się większą grupą i np. po mszy rzucić filmik na rzutnik po prostu chcemy prawdy a posty niech sę usuwają i co wtedy zrobią

11 6 Cytuj
  • 15 sie 2012

możemy też zrobić zgromadzenie przed plebanią niech skończą z lekceważeniem nas ,po kościół tworzymy my a nie oni

14 5 Cytuj
  • 15 sie 2012

[quote=gość: duży] moi drodzy może trzeba zebrać się większą grupą i np. po mszy rzucić filmik na rzutnik po prostu chcemy prawdy a posty niech sę usuwają i co wtedy zrobią [/quote]
    [quote=gość: bary] możemy też zrobić zgromadzenie przed plebanią niech skończą z lekceważeniem nas ,po kościół tworzymy my a nie oni [/quote]

i tak niczego nie zrobicie :)

9 9 Cytuj
  • 15 sie 2012

A posty nadal usuwają, komu tak zależy moje dziś usunęli 2. Mafia proboszcz kościelny musi odejść.

16 5 Cytuj
  • Basia 15 sie 2012

[quote=gość: cocolia][quote=gość: zdrowy rozsądek] "ks. Małota Józef zwolniony z obowiązków wikariusza parafii św. Brata Alberta w Myślenicach-Osiedle i mianowany wikariuszem parafii Luborzyca" - i tym OPTYMISTYCZNYM akcentem zakończmy to forum!!! [/quote]
    [quote=gość: grzegorz.pl] ks. Kulesa Mirosław zwolniony z obowiązków wikariusza parafii Najśw. Salwatora w Krakowie i mianowany wikariuszem parafii św. Brata Alberta w Myślenicach-Osiedle [/quote]
    [quote=gość: grzegorz.pl] ks. Wicher Grzegorz zwolniony z obowiązków wikariusza parafii św. Jana Kantego w Krakowie-os. Widok i mianowany wikariuszem parafii Narodzenia NMP w Krakowie-Bieżanowie -> nasz dawny wikary. Zacny człowiek. [/quote]
    dziwne że ktoś ma takie dokładne info- czyżby to był ktoś z plebanii?[/quote]
    na strionie www.diecezja .plmożna zobaczyć zmiany księży

12 Cytuj
  • 15 sie 2012

popieram wszystkie formy protestu i moja rodzina też

20 3 Cytuj
  • 15 sie 2012

Bylem ministrantem, potem ministrantem słowa bożego, nosiłem cegły podczas budowy jako mały chłopak, znam wszystkie osoby osobiście (wmieszane w sprawę) i poprostu mi sie to w głowie nie miesci... chciałbym spojrzeć im w oczy i spytać dlaczego?...
    To jest jakiś dramat...

25 3 Cytuj
  • 15 sie 2012

[quote=gość: Kazek] Bylem ministrantem, potem ministrantem słowa bożego, nosiłem cegły podczas budowy jako mały chłopak, znam wszystkie osoby osobiście (wmieszane w sprawę) i poprostu mi sie to w głowie nie miesci... chciałbym spojrzeć im w oczy i spytać dlaczego?...
    To jest jakiś dramat... [/quote]
    ja myślę,że wszyscy chcielibyśmy usłyszeć to co Ty i wszyscy czują się oszukani

21 1 Cytuj
  • 15 sie 2012

Ludzie swoją krwawicę zostawili przy budowie tego kościoła, potem łożyli na jego utrzymanie i co teraz wychodzi na jaw ?
    Pieniądze zbierane na kapliczkę poszły na zupełnie inny cel, auta coraz nowsze się kupuje bo co, tamte nie mogły jeździć ?
    W głowach im się przewraca, mercedes, najnowszy transporter, passat, golf V.

NO LUDZZIEEEEE !!!!

22 2 Cytuj
  • 16 sie 2012

do parafianki.
    Nie jestem strażakiem ani gospodynią. Nie tylko oni byli we wtorek po mszy u Proboszcza.
    Żyje w tej parafii i społeczności i interesuje się tym tematem.
    Pozdrawiam.

17 2 Cytuj
  • 16 sie 2012

Jedno wiem napewno w Niedziele będzie pełny Kościół hihih

21 3 Cytuj
  • 16 sie 2012

[quote=gość: katolik] Jedno wiem napewno w Niedziele będzie pełny Kościół hihih [/quote]

i oby była pusta taca- może to ich coś nauczy i przestaną z ludzi robić idiotow

28 1 Cytuj
  • 16 sie 2012

WITAM!!! Czego tyle jest szumu? Trzeba robic cos i pokazac ze jest jakis problem, a ze maja pieniadze to tylko Wasza zasluga. Zycie ponad stan a drugi klepie biede i ofiare sklada. Maja piekne "FURY" zasluga biednych parafian dawac-dawac-dawac. Kazdy powinien sie rozliczac oni tez.

15 2 Cytuj
  • 16 sie 2012

[quote=gość: były parafianin] Ludzie swoją krwawicę zostawili przy budowie tego kościoła, potem łożyli na jego utrzymanie i co teraz wychodzi na jaw ?
    Pieniądze zbierane na kapliczkę poszły na zupełnie inny cel, auta coraz nowsze się kupuje bo co, tamte nie mogły jeździć ?

NO LUDZZIEEEEE !!!! [/quote]

Golf VI jak już coś ;) V by się kościelny wstydził jeździć :)

18 1 Cytuj
  • 16 sie 2012

[quote=gość: ...] gość: były parafianin napisał/a: Ludzie swoją krwawicę zostawili przy budowie tego kościoła, potem łożyli na jego utrzymanie i co teraz wychodzi na jaw ?

NO LUDZZIEEEEE !!!!

Golf VI jak już coś ;) V by się kościelny wstydził jeździć :) [/quote]
    Zmyliło Cie pewnie to, ze wszystkie kolejne modele kupuje w tym samym kolorze liczac na to, iz ciemni parafianie nie połapia sie, ze to nowe auto. Podobnie adas robi z kolejnymi modelami mercedesa/tez oczywiście coraz nowszymi/.
    Mają nas za sredniowieczną, zacofaną chołotę - powinni sie wstydzić!!!

15 2 Cytuj
  • 16 sie 2012

a wy dawajcie dalej na tace

12 1 Cytuj
  • 16 sie 2012

skąd oni mają taki cennik za msze ,śluby, pogrzeby, osobno kościelny, osobno organista wszystko się płaci Pan Jezus zostawił im cennik a człowiek tyra nawet po 12 godzin i nawet to mu brakuje a tu luksusy to jest to nauczanie wynikające z pisma świętego

7 1 Cytuj
  • 16 sie 2012

popieram wszystko co mówią na ten temat. Aro o jaki filmik ci chodziło ?

3 1 Cytuj
  • 16 sie 2012

[quote=gość: były parafianin] Ludzie swoją krwawicę zostawili przy budowie tego kościoła, potem łożyli na jego utrzymanie i co teraz wychodzi na jaw ?

NO LUDZZIEEEEE !!!! [/quote]
    Golf VI nie V ale to nie jedno auto kościelnego zło...a

9 2 Cytuj
  • 16 sie 2012

żal mi was ludzie i co was to obchodzi jakie ałta maja księża przecieź ministranci i lektorzy też nimi jeźdzą na pogrzeby ałta służa w celach słuzbowych itp wiecie auta księzy bardzo szybko się psuja i księza kupują po jakimś czasie pożądniejsze które będą mieć dłużej a pozatym nie wtykajcie nosa w nie swoje sprawy a ksiądz juzef jakie ma ałto no słucham no i co z tego że ma drogie a niech sobię ma a co do tego filmiku to bzdury słyszałem też że na forum miasta wygadujecie brednie na temat kościoła i się częściowo z tym zgadzam niektórzy z was wogóle nie szanuja czyjejś prywatności i prubóją zrobić afere z niczego takiego. księza mogą czuć sie obraźeni że maja takich wiernych którzy wygadują na ich temat takie rzeczy wstyd mi za was!

8 21 Cytuj
  • 16 sie 2012

a ten film to animowany ?

4 7 Cytuj
  • 16 sie 2012

Mówicie o samochodach proboszcze i kościelnego a nie widzicie jaki samochód ma ks Józef jeszcze lepszy niz proboszcz!!!!!!a czemu ma bo ma 2 wujków biskupów i ma plecy!!!!A co do koscielnego to niech zakończy awoja prace na plebani on po 20 latach pracy a zef po 8!!!!

5 12 Cytuj
  • 16 sie 2012

[quote=gość: sms] żal mi was ludzie i co was to obchodzi jakie ałta maja księża przecieź ministranci i lektorzy też nimi jeźdzą na pogrzeby ałta służa w celach słuzbowych itp wiecie auta księzy bardzo szybko się psuja i księza kupują po jakimś czasie pożądniejsze które będą mieć dłużej a pozatym nie wtykajcie nosa w nie swoje sprawy a ksiądz juzef jakie ma ałto no słucham no i co z tego że ma drogie a niech sobię ma a co do tego filmiku to bzdury słyszałem też że na forum miasta wygadujecie brednie na temat kościoła i się częściowo z tym zgadzam niektórzy z was wogóle nie szanuja czyjejś prywatności i prubóją zrobić afere z niczego takiego. księza mogą czuć sie obraźeni że maja takich wiernych którzy wygadują na ich temat takie rzeczy wstyd mi za was! [/quote]
    Byłoby nam niezmiernie miło gdyby sie ksiadz Adam obraził na nas w zwiazku z rzeczami jakie sa pisane na forum:) A gdyby sie tak obraził i sobie poszedł do innej parafi i zabrał ze soba koscielnego- oj byłoby cudownie :) Moze wreszcie udałoby sie skończyc budować kosciół :) może nie mielibyśmy każdy swojego nr jak w obozie koncentracyjnym:) A kwota jaka damy ksiedzu za "wizyte duszpasterską" nie byłaby skrupulatnie przy naszym nazwisku odnotowana:) TAAAK byłoby cudownie - obrazcie sie na nas i idzcie sobie do "lepszej parafii"
    A ty SMS kup sobie słowniczek ortograficzny bo póki co to my sie za ciebie wstydzimy:P
    Taaa "ałta służbowe" - dobre, naprawde dobre :))))

17 4 Cytuj

Odpowiedz