Witam. Gdzie w Myślenicach bądź okolicy można oddać stare opony? I nie chodzi mi tu o odpowiedzi typu jedź do wulkanizatora i oddaj bo tam nie przyjmują opon bez wymiany.
A może sprzedaj na allegro ja opylilem 2 komplety goscie łykneli wpadło na czysto minus koszty aukcji wysyłki 80 pln czyli nie jest zle :) nie wiem na co komu to było ale sprzedałem a pieniążki wróciły.
[quote=gość: romeczek] nie wiem na co komu to było[/quote]
Jak to na co. Na każdej oponie jest wybita data (kod) produkcji. Na przykład twoje gumy były z 2002 r. a koleś który je kupił właśnie ma do sprzedania furę rocznik 2002 która ma ze 300 tyś. przebiegu więc cofa licznik na 80 tyś. zakłada gumy kupione od ciebie i frajerowi, który przyjechał z ogłoszenia oglądać 10-cio letnią furę z przebiegiem 80 tyś. może powiedzieć że "przebieg jest autentyczny" i nawet pierwsze gumy. Oczywiście wymienia jeszcze kilka drobiazgów, które mogą zdradzić przebieg auta. To smutne ale taka praktyka jest normą podobnie jak naiwność kupjących stare auta.
Ale to jest dobre pytanie. Podobnie jest z olejem silnikowym.
Np. w GB wpisujecie swój kod pocztowy i wyskakują Wam blisko miejsca gdzie takie odpady możecie oddać za friko. U nas w kraju chyba ktoś o tym zapomniał, chociaż tyle mówi się o ochronie środowiska, albo ja o czymś nie wiem...
[quote=gość: max] gość: yoyoyo napisał/a: a ile masz tych opon?zaplacisz 5 zl od opony to wezme je od ciebie.
ja reflektuję jak się możemy umówić ? [/quote]
Ja też.
Masz jeszcze coś oprócz gum?
[quote=gość: yoyoyo] chyba sie nie zrozumielismy.
Jesli ktos ma opony pod domem i nie ma ich gdzie wyrzucic. To odbiore je za pieniadze tj. 5 zl od opony. [/quote]
tak tylko że za kasę to każdy odbierze. Wątek jest o tym gdzie można oddać za darmo.
kazdy odbierze tylko co z nimi pozniej zrobi?
Jesli maja lezec pozniej km dalej w rowie...
Ja oddaje je do utylizacji, odbiera je firma dwa razy do roku.
Nie narzucam sie tylko zaproponowalem.
Nie mam z tego zadnych pieniedzy bo trzeba po to jechac zaladowac itp.
Chcialem zrobic dobry uczynek.
Jak ktos jest zainteresowany niech da znac.
Ja zostawiłem w myślenicach w jednym serwisie oponiarskim (nie będę reklamował) Przyjęli za darmo mimo, że akurat u nich niczego nie robiłem. Właściciel powiedział, że firma utylizacyjna od nich za darmo odbiera to i oni za darmo przyjmują. Podobno tak jest w większości serwisów oponiarskich.
Witam. Gdzie w Myślenicach bądź okolicy można oddać stare opony? I nie chodzi mi tu o odpowiedzi typu jedź do wulkanizatora i oddaj bo tam nie przyjmują opon bez wymiany.
A może sprzedaj na allegro ja opylilem 2 komplety goscie łykneli wpadło na czysto minus koszty aukcji wysyłki 80 pln czyli nie jest zle :) nie wiem na co komu to było ale sprzedałem a pieniążki wróciły.
Strach pomyśleć że odswieżą je i ktoś tym będzie jeździł - dopóki nie walnie w kogoś...
mam nadzieję romeczku że oponki poszły gdzieś daleko ;)
[quote=gość: romeczek] nie wiem na co komu to było[/quote]
Jak to na co. Na każdej oponie jest wybita data (kod) produkcji. Na przykład twoje gumy były z 2002 r. a koleś który je kupił właśnie ma do sprzedania furę rocznik 2002 która ma ze 300 tyś. przebiegu więc cofa licznik na 80 tyś. zakłada gumy kupione od ciebie i frajerowi, który przyjechał z ogłoszenia oglądać 10-cio letnią furę z przebiegiem 80 tyś. może powiedzieć że "przebieg jest autentyczny" i nawet pierwsze gumy. Oczywiście wymienia jeszcze kilka drobiazgów, które mogą zdradzić przebieg auta. To smutne ale taka praktyka jest normą podobnie jak naiwność kupjących stare auta.
Sprzedaj górnikom. Chłopaki lubia "popalic' sobie przed Sejmem.
No to mnie rozwaliłeś w zyciu bym nie wpadł a akurat mam fure 2002 :)
a ile masz tych opon?
zaplacisz 5 zl od opony to wezme je od ciebie.
Ale to jest dobre pytanie. Podobnie jest z olejem silnikowym.
Np. w GB wpisujecie swój kod pocztowy i wyskakują Wam blisko miejsca gdzie takie odpady możecie oddać za friko. U nas w kraju chyba ktoś o tym zapomniał, chociaż tyle mówi się o ochronie środowiska, albo ja o czymś nie wiem...
[quote=gość: yoyoyo] a ile masz tych opon?zaplacisz 5 zl od opony to wezme je od ciebie. [/quote]
ja reflektuję jak się możemy umówić ?
[quote=gość: max] gość: yoyoyo napisał/a: a ile masz tych opon?zaplacisz 5 zl od opony to wezme je od ciebie.
ja reflektuję jak się możemy umówić ? [/quote]
Ja też.
Masz jeszcze coś oprócz gum?
Ja mam zasłonke pasażera z lusterkiem to jest słonecznika tzw oddam za 5 pln lub doładowanie orangutana pasuje do japończyka
i dwie felgi 13 tki pozostałosci po Essim stalówki jak by coś za 20 dyszolongi oddać mogę jak pasi
chyba sie nie zrozumielismy.
Jesli ktos ma opony pod domem i nie ma ich gdzie wyrzucic. To odbiore je za pieniadze tj. 5 zl od opony.
[quote=gość: yoyoyo] chyba sie nie zrozumielismy.
Jesli ktos ma opony pod domem i nie ma ich gdzie wyrzucic. To odbiore je za pieniadze tj. 5 zl od opony. [/quote]
tak tylko że za kasę to każdy odbierze. Wątek jest o tym gdzie można oddać za darmo.
kazdy odbierze tylko co z nimi pozniej zrobi?
Jesli maja lezec pozniej km dalej w rowie...
Ja oddaje je do utylizacji, odbiera je firma dwa razy do roku.
Nie narzucam sie tylko zaproponowalem.
Nie mam z tego zadnych pieniedzy bo trzeba po to jechac zaladowac itp.
Chcialem zrobic dobry uczynek.
Jak ktos jest zainteresowany niech da znac.
Ja zostawiłem w myślenicach w jednym serwisie oponiarskim (nie będę reklamował) Przyjęli za darmo mimo, że akurat u nich niczego nie robiłem. Właściciel powiedział, że firma utylizacyjna od nich za darmo odbiera to i oni za darmo przyjmują. Podobno tak jest w większości serwisów oponiarskich.