Forum » Myślenice

Parkingi w Myślenicach

• mknp@o2.pl 7 lis

Niedawno parkowałem na parkingu na byłym placu targowym przy ulicach Sienkiewicza i Traugutta, zauważyłem że jest tam kilka miejsc, które są w sposób niezgodny z prawem ozaczone jako dla klientów (pewnego małego sklepu) i kawałek dalej dla gości i pracowników muzeum.
    Sprawdziłem sobie aż z ciekawości czyja to działka i wszystkie te nieprzepisowo oznaczone miejsca są na publicznym parkingu. Muzeum to jeszcze pół biedy bo pełni funkcję publiczną, ale ten prywatny sklep to przesada żeby usiłować prowadzić prywatną działalność kosztem dobra publicznego?

To akurat jest parking publiczny należący do gminy, więc ani muzeum, ani właściciel pobliskiego sklepu nie mają prawa sami namalować tam kopert, a bez tego wszelkie oznaczenia mówiące że to miejsce tylko dla klientów/pracowników nie mają żadnej mocy prawnej. I to nie tylko na terenie publicznego parkingu, ale również i na terenie prywatnym.

Tak z ciekawości znacie jeszcze inne takie miejsca w Myślenicach gdzie ktoś sobie rezerwuje w taki sposób publiczne miejsca parkingowe?

16 Cytuj
  • Janek Sal 7 lis

Podobna sytuacja jest na Żeromskiego naprzeciwko ZSTE , przed prywatnymi domami i stale pachołki stoją - sytuacja podobna

21 Cytuj
  • 13 lis

Na ulicy Reja ,przy samym rynku obok taksówek,mieszkańcy kilku domów mają parking za darmo .Ciekawe kto to załatwił (droga powiatowa). Są równi i równiejsi niektórzy mają większe prawa.

7 1 Cytuj

Odpowiedz