Forum » Myślenice

Droga na Chełm zakaz wjazdu

• 18 mar
    Prawicowiec napisał/a:

Gdyby mieszkaniec Chełmu przyjechał na Twoją działkę i tam się rządził, to byś milczał i oddał mu swoją własność w posiadanie?
    Nie wiem czy gmina posiada jakieś ziemie na Chełmie na parking dla ciebie.
    Wiem że z perspektywy własności mieszkania w bloku, wydaje się, że teren przed blokiem jest wspólny.

Nie ma to zastosowania do ziem prywatnych, chyba że Nadleśnictwo zgodzi się na wykarczowanie lasu na wyższy cel, jakim jest parking dla miłośników jazdy na rowerach po Chełmie
    Sprawny rowerzysta jedzie na Chełm ze Stróży z Pcimia lub z Zarabia.

Początkującym proponuje trasę wzdłuż Raby. Bezpieczna, nie wymagająca kondycji. A trudniejsza przez Plebańską, na Mikołaja.

Czy ja lub ktokolwiek "z dołu " zabrania wjeżdżania samochodem mieszkańcom Chełmu np. .pod basen ? lub gdziekolwiek na dole w mieście? Naprawdę tego nie rozumiesz ? Napiszę dużymi literami chociaż tego nie lubię .TO JEST DROGA PUBLICZNA WYBUDOWANA I UTRZYMYWANA / REMONTOWANA ODŚNIEŻANA/ ZA PUBLICZNE PIENIIĄDZE MOJE TWOJE WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW WIĘC CHCĘ MIEĆ MOŻLIWOŚĆ WJAZDU NA TO OSIEDLE SAMOCHODEM TAK JAK MIESZKANIEC CHEŁMU MOŻE WJECHAĆ NA OSIEDLE 1000 lecia i każde miejsce w Myślenicach .
    Tyle i tylko tyle. Nigdzie nie napisałem że chcę wjechać na czyjąś prywatną działkę.

5 1 Cytuj
  • 18 mar
    g-byk napisał/a:

Czy ja lub ktokolwiek "z dołu " zabrania wjeżdżania samochodem mieszkańcom Chełmu np. .pod basen ? lub gdziekolwiek na dole w mieście? Naprawdę tego nie rozumiesz ? Napiszę dużymi literami chociaż tego nie lubię .TO JEST DROGA PUBLICZNA WYBUDOWANA I UTRZYMYWANA / REMONTOWANA ODŚNIEŻANA/ ZA PUBLICZNE PIENIIĄDZE MOJE TWOJE WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW WIĘC CHCĘ MIEĆ MOŻLIWOŚĆ WJAZDU NA TO OSIEDLE SAMOCHODEM TAK JAK MIESZKANIEC CHEŁMU MOŻE WJECHAĆ NA OSIEDLE 1000 lecia i każde miejsce w Myślenicach .
    Tyle i tylko tyle. Nigdzie nie napisałem że chcę wjechać na czyjąś prywatną działkę.

Nooo zawsze możesz zgłosić do gminy/starostwa prośbę o usunięcie znaku żebyś mógł spokojnie sobie wjechać na Chełm, a nie użalać się na forum co i tak nic nie da. Nawet możesz im zacytować "TO JEST DROGA PUBLICZNA WYBUDOWANA I UTRZYMYWANA / REMONTOWANA ODŚNIEŻANA/ ZA PUBLICZNE PIENIIĄDZE MOJE TWOJE WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW WIĘC CHCĘ MIEĆ MOŻLIWOŚĆ WJAZDU NA TO OSIEDLE SAMOCHODEM TAK JAK MIESZKANIEC CHEŁMU MOŻE WJECHAĆ NA OSIEDLE 1000 lecia i każde miejsce w Myślenicach ." myślę że takie argumenty przekonają lokalną władzę i już w przyszłym tygodniu będzie transmisja z oficjalnego otwarcia drogi na Chełm, gdzie prawdopodobnie zbiorą się setki osób które pragną wjechać samochodem na Chełm.

1 3 Cytuj
  • 19 mar
    g-byk napisał/a:

Można też zawnioskować do gminy, ustawienie zakazu wjazdu z Chełmu na Zarabie dla mieszkańców Chełmu w ramach retorsji,
    Będą mogli zejść pieszo, zjechać krzesełkiem , natomiast samochodem nie wjadą z Chełmu na Zarabie.
    Do czasu aż nie zgodzą się na parkowanie samochodów obcych na terenie Chełmu.

Zrobiłbym tylko wyjątek dla pojazdów dwukołowych napędzanych elektrycznie bądź siłą mięśni.

4 3 Cytuj
  • 19 mar
    Prawicowiec napisał/a:

Można też zawnioskować do gminy, ustawienie zakazu wjazdu z Chełmu na Zarabie dla mieszkańców Chełmu w ramach retorsji,
    Będą mogli zejść pieszo, zjechać krzesełkiem , natomiast samochodem nie wjadą z Chełmu na Zarabie.
    Do czasu aż nie zgodzą się na parkowanie samochodów obcych na terenie Chełmu.

Zrobiłbym tylko wyjątek dla pojazdów dwukołowych napędzanych elektrycznie bądź siłą mięśni.

Panie Ty tak na serio ? Chcesz coś z tym zrobić czy sobie pożartować bo ja chcę załatwić temat tym bardziej że jest wałkowany nie poraz pierwszy już.
    https://miasto-info.pl/myslenice/28194,wjazd-na-chelm-dla-wszystkich-starosta-nie-pozostawia-zludzen.html

1 Cytuj
  • 19 mar
    g-byk napisał/a:

Panie Ty tak na serio ? Chcesz coś z tym zrobić czy sobie pożartować bo ja chcę załatwić temat tym bardziej że jest wałkowany nie poraz pierwszy już.
    https://miasto-info.pl/myslenice/28194,wjazd-na-chelm-dla-wszystkich-starosta-nie-pozostawia-zludzen.html

Nie mam pomysłu jak poprowadzić korek w słoneczne niedziele tam i z powrotem i o której zająć miejsce do zaparkowania na górze no i droga zawracania.
    Podejrzewam że samochody zaparkują wzdłuż drogi i dalej wędrówka po asfalcie na górę. Trochę lepiej będą mieć kłady i motory crossowe.
    Ale ogólnie by spotkać się ze znajomymi, podglądnąć trendy motoryzacyjne to będzie ciekawy szlak.
    Cicho nie będzie zapach lasu zmiesza się ze spalinami.
    No chyba że zakaz ruchu tylko w soboty i niedziele, a pozostałe dni jedzie kto chce i czym chce.

Może się zdarzyć, że po kilku wyjazdach, stracisz ochotę na kolejne.

5 2 Cytuj
  • 19 mar
    Prawicowiec napisał/a:

Nie mam pomysłu jak poprowadzić korek w słoneczne niedziele tam i z powrotem i o której zająć miejsce do zaparkowania na górze no i droga zawracania.
    Podejrzewam że samochody zaparkują wzdłuż drogi i dalej wędrówka po asfalcie na górę. Trochę lepiej będą mieć kłady i motory crossowe.
    Ale ogólnie by spotkać się ze znajomymi, podglądnąć trendy motoryzacyjne to będzie ciekawy szlak.
    Cicho nie będzie zapach lasu zmiesza się ze spalinami.
    No chyba że zakaz ruchu tylko w soboty i niedziele, a pozostałe dni jedzie kto chce i czym chce.

Może się zdarzyć, że po kilku wyjazdach, stracisz ochotę na kolejne.

Ja zaryzykuję i powalczę o zlikwidowanie tego znaku - żeby zobaczyć te korki

3 6 Cytuj
  • 20 mar
    g-byk napisał/a:

Ja zaryzykuję i powalczę o zlikwidowanie tego znaku - żeby zobaczyć te korki

Ja tam jeżdżę regularnie rowerem,
    więc ci nie kibicuję, bo te pojazdy na górze, nie poprawią krajobraz miejsca.

Podobnie na złość zrobili kierowcom w Krakowie, którzy chcieli z samochodów oglądać lądowanie samolotów w Balicach..
    Zakazali wjazdu samochodom i należy zająć miejsce na wzgórzu , pieszo,.
    Co przełożyło się na tłumy oglądających lądowania.

To nie spowodowało, że chętnych do wjazdu samochodem, brak.
    Ale policja robi regularne polowania na leniwych i dzięki temu drogę zajmują piesi a nie samochody.

5 4 Cytuj
  • 20 mar
    Prawicowiec napisał/a:

Ja tam jeżdżę regularnie rowerem,
    więc ci nie kibicuję, bo te pojazdy na górze, nie poprawią krajobraz miejsca.

Podobnie na złość zrobili kierowcom w Krakowie, którzy chcieli z samochodów oglądać lądowanie samolotów w Balicach..
    Zakazali wjazdu samochodom i należy zająć miejsce na wzgórzu , pieszo,.
    Co przełożyło się na tłumy oglądających lądowania.

To nie spowodowało, że chętnych do wjazdu samochodem, brak.
    Ale policja robi regularne polowania na leniwych i dzięki temu drogę zajmują piesi a nie samochody.

Nie będę Ci więc wysyłał petycji do podpisania

Kraków nie jest tematem tego posta - zresztą tam zrobili to ze względów bezpieczeństwa , w zaparkowanym samochodzie możesz schować wyrzutnię rakiet i zestrzelić lądujący samolot.

3 4 Cytuj
  • 20 mar
    g-byk napisał/a:

Nie będę Ci więc wysyłał petycji do podpisania

Kraków nie jest tematem tego posta - zresztą tam zrobili to ze względów bezpieczeństwa , w zaparkowanym samochodzie możesz schować wyrzutnię rakiet i zestrzelić lądujący samolot.

Po prostu kup na Chełmie jakiś mały kawałek pola, i będziesz miał dojazd konieczny .
    Co się będziesz się z koniem kopał.

3 2 Cytuj
  • 21 mar

Piszesz w imieniu konia?
    Chcę żeby nie było zakazu wjazdu dla wszystkich mieszkańców - jesli ktoś ma godzinkę chce pospacerować po lesie jedzie na górę i to robi.

3 3 Cytuj
  • 21 mar
    g-byk napisał/a:

Piszesz w imieniu konia?
    Chcę żeby nie było zakazu wjazdu dla wszystkich mieszkańców - jesli ktoś ma godzinkę chce pospacerować po lesie jedzie na górę i to robi.

Jak ci się to uda, poinformuj.

2 1 Cytuj

Odpowiedz