Forum » Myślenice

Bardzo dużo ukraińskich mężczyzn w Myślenicach

• 31 sie

Dlaczego nie walczą na wojnie ?
    Polacy w wieku 12lat walczyli, bronili naszej Pięknej Polski .
    Faceci z ,,ukrainy" np z bloku 22 chodzą w luksusowych zegarkach, modnie ubrani,ukraińcy wożą się brykami.
    Irytuję mnie kiedy słyszę ukraiński język na ulicy .
    Matki ukraińskie zrobione,drogo ubrane np w bloku 22 .
    Jest też problem -coraz częściej po22 godzinie pod blokiem 22 słuchać głośne rozmowy,śmiechy ukraińców.
    Niech wracają do siebie ,są takimi pasożytami.

Polska ,niech zostanie Polską .

8 20 Cytuj
  • 31 sie

Witold Stefan Modelski ps. „Warszawiak"
    + 11lat
    :(

7 4 Cytuj
  • 22 godz.

czy redakcja miasto info toleruje szowinizm na swojej witrynie?

8 4 Cytuj
  • 21 godz.
    IrekJ napisał/a:

czy redakcja miasto info toleruje szowinizm na swojej witrynie?

Na osiedlu zamieszkała rodzina,możliwe ,że z Armenii i są bardzo mili,kulturalni. Ładnie mówią po POLSKU ,pracują na miejscu. Lubię ich i do nich mam szacunek .

Nie będę zgadzać się na zachowanie ukraińców. Nie będę obojętna na brak szacunku i podziękowania ukraińców dla nas!

8 6 Cytuj
  • 14 godz.

Temat rzeka. Każdy interpretuje inaczej.
    Jedni że Ukraina powinna być w swoich granicach historycznych, a więc dużo mniejsza. Inni że walczy dla nas, jeszcze inni że po zwycięstwie będzie niebezpieczna jak dzisiaj Izrael.
    Młodzieży żydowskiej wolno więcej, więc młodzieży ukraińskiej też- mówią kolejni.
    Naiwni mówią o wdzięczności, a to raczej naiwne oczekiwanie.

Musisz chwalić kiedy masz w tym interes, i olewać gdy tego interesu nie masz.
    Tak robią wszyscy idole obok i w kraju i za wielką wodą .

4 Cytuj
  • 14 godz.

[cytat z Prawicowca - fragmencik]
    " ,,, , jeszcze inni że po zwycięstwie będzie niebezpieczna jak dzisiaj Izrael.
    Młodzieży żydowskiej wolno więcej, więc młodzieży ukraińskiej też- mówią kolejni. "

Ja osobiście dotychczas nie miałem ani też nie mam złych doświadczeń z Ukraińcami - wręcz przeciwnie, ale podzielam ww stanowisko (zwłaszcza zawarte w pierwszym wersie).
    Uważam bowiem, że - czy tego chce czy też nie - Ukraina utraci w tej moim zdaniem "dziwnej" wojnie kontrolę nad częścią jej terytorium zajętą przez Rosję (na wschodzie). Niezależność utrzyma natomiast zachodnia jej część a to jest - moim zdaniem - matecznik banderowskiej ideologii, która tam ma się lepiej niż dobrze (jako przykład wskażę działania czy też zachowania lwowskich radnych) ...

4 Cytuj
  • 14 godz.
    s1958 napisał/a:

[cytat z Prawicowca - fragmencik]
    " ,,, , jeszcze inni że po zwycięstwie będzie niebezpieczna jak dzisiaj Izrael.
    Młodzieży żydowskiej wolno więcej, więc młodzieży ukraińskiej też- mówią kolejni. "

Ja osobiście dotychczas nie miałem ani też nie mam złych doświadczeń z Ukraińcami - wręcz przeciwnie, ale podzielam ww stanowisko (zwłaszcza zawarte w pierwszym wersie).
    Uważam bowiem, że - czy tego chce czy też nie - Ukraina utraci w tej moim zdaniem "dziwnej" wojnie kontrolę nad częścią jej terytorium zajętą przez Rosję (na wschodzie). Niezależność utrzyma natomiast zachodnia jej część a to jest - moim zdaniem - matecznik banderowskiej ideologii, która tam ma się lepiej niż dobrze (jako przykład wskażę działania czy też zachowania lwowskich radnych) ...

Czyli czym Ukraina mniejsza, tym dla nas bezpieczniej.

Nam po Litwie wpadła Ukraina i Białoruś, Ukrainie po ZSRR wpadł Krym Odessa i inne prowincje.

3 2 Cytuj

Odpowiedz