Forum » Myślenice

Śmigłowiec na Zarabiu

• 23 wrz

Czy komuś przeszkadza latający śmigłowiec w weekendy nad Myślenicami ?

20 Cytuj
  • 23 wrz
    yakari napisał/a:

Budujesz grupę protestacyjną?

5 4 Cytuj
  • Janek Sal 23 wrz

mnie nie przeszkadza- choć nie prowokuje .....

2 7 Cytuj
  • 27 wrz
    yakari napisał/a:

Kilka tygodni temu, przy okazji jakiejś imprezy, w piękny słoneczny, sprzyjający wypoczynkowi dzień, przeleciał mi nad posesją 12 razy (odkąd zaczęłam liczyć).

7 1 Cytuj
  • 27 wrz

Mi też przeszkadza. Jakby odbywał jeden, dwa loty dziennie, to ok. Ale te kilkanaście razy dziennie, to gruba przesada. Pytanie: co miasto z tego ma?

11 Cytuj
  • 28 wrz
    klisdis napisał/a:

Mi też przeszkadza. Jakby odbywał jeden, dwa loty dziennie, to ok. Ale te kilkanaście razy dziennie, to gruba przesada. Pytanie: co miasto z tego ma?

pytanie co ty masz do tego

1 7 Cytuj
  • 28 wrz

prawo jest takie.ze jak spelniasz warumki to masz prawo kupic i latac tak jak i samochod.
    wiec przygotujcie sie na to,ze beda latac coraz czesciej.
    dopiero w tv byl program o sasiadach pana,ktory lata czesto i patkuje na swoim ogrodzi

1 9 Cytuj
  • 28 wrz
    yakari napisał/a:

zanim zalozysz temat zapoznaj sie z prawem lotniczym

1 7 Cytuj
  • 28 wrz

A który sobie kupił tą brykę powietrzną?
    I czy pod biedrą albo u Jana na zakupy parkuje.?
    Bo kupisz takiego „drona,” a się nawet nie masz gdzie pokazać w nim.

1 3 Cytuj
  • Janek Sal 28 wrz

Prawo pozwala wiec nie ma problemu - Podobny miałem problem z postawionym żurawiem w Myślenicach . - wysokosc 36 m i dł wysiegnika 45 m . Zgodnie z posadowieniem i warunkami budowy ale krecił sie nad sasiednimi budynkami i ogrodami a nawet nad jezdnią . Mieszkancy złozyli protest najpierw do kierownictwa budowy potem do urzedu UDT . Wszystko zgodnie z prawem . Przyszła kontrola z pIP i UDT i nic nie znalezli , Instrukcja Kolizyjna podpisana ,srefa oznaczona i az do konca budowy - ok 14 miesiecy .Takie prawo

4 2 Cytuj
  • mknp@o2.pl 30 wrz
    zygi napisał/a:

prawo jest takie.ze jak spelniasz warumki to masz prawo kupic i latac tak jak i samochod.
    wiec przygotujcie sie na to,ze beda latac coraz czesciej.
    dopiero w tv byl program o sasiadach pana,ktory lata czesto i patkuje na swoim ogrodzi

Prawo jest takie, że nie będzie latać częściej. Więc nie musicie się martwić. Jest to nieewidencjonowane lądowisko, nie można z niego korzystać dłużej niż przez 14 dni w ciągu 12 miesięcy.

4 Cytuj

Odpowiedz