Forum » Myślenice

System kaucyjny

• 1 paź 2025

Może warto zrobić wątek z listą punktów odbioru ?
    Ktoś już korzysta ?

4 Cytuj
  • Janek Sal 22 paź 2025

Podbijam temat - ktoś juz widział automaty na butelkii puszki w okolicy??

2 Cytuj
  • 22 paź 2025
    Buffalo napisał/a:

Może warto zrobić wątek z listą punktów odbioru ?
    Ktoś już korzysta ?

Ale jak chcesz korzystać? Z tego co mi wiadomo to jeszcze żaden producent nie wprowadził do obrotu butelki plastikowej kaucyjnej.

1 Cytuj
  • 23 paź 2025

Jest taki automat w Kauflandzie.

• Janek Sal 23 paź 2025

Tak z niego korzystam - ale chodzi mi o plastiki - a z tego co poprzednik pisze to jeszcze butelek nie produkują tych do automatów .

2 Cytuj
  • Pietja 9 godz.

Ja się naprawdę dziwię wszystkim którzy głosowali na KO i przybudówki, że popierają nadal tą patologię. Zrobili ze zwykłych ludzi śmieciarzy, którzy magazynują i wożą własnymi samochodami śmierdzące butelki i puszki i jeszcze bronią tej władzy. Pewnie będą jeszcze mieli pretensje że gmina będzie podnosić ceny śmieci? Pretensje oczywiiście do Szlachetki.

1 3 Cytuj
  • 5 godz.

Nie da się ukryć, że w zamieszczonym przez ostatniego członka spopularyzowanego przez J. F. Coopera indiańskiego plemienia - zruszczonego, jak sądzić można po zamieszczonym wyżej imieniu - coś jest.

Ja zaś się dziwię, ze są tacy którzy popierają patologię jaką wypadło nam tolerować poprzednio. Czy to aby nie przedstawiciele "... ciemnego ludu, który wszystko kupił ..." wspomnianego przez jednego z grona czołowych "arbitrów elegancji" (przyjemniaczków) zasiadających we władzach poprzednich - J. Kurskiego ??

• 3 godz.

Zmienię ten temat na napiwki.
    Byłem w szpitalu i dałem napiwek lekarzowi i pielęgniarce, mówi do mnie poznany na wakacjach.
    Jaki napiwek mówię, to łapówka.
    Człowieku, odpowiada -taką łapówkę daje codziennie w restauracji.
    Ostatnio w kolejnej knajpie dopisali mi nawet serwis 15%.
    Więc jak ja zostawiłem serwis lekarzowi i pielęgniarce to zwykły napiwek.
    Prawdę mówiąc bardziej cenię usługę lekarza o pielęgniarki niż kelnera.
    Malarzowi dałem napiwek i mechanikowi, dentyście też.
    Wydaje się, że usługa kelnera jest najmniej specjalistyczna, a jednak otrzymuje, a część wymusza więc wymuszona płatność nigdy nie powinna nazywana być napiwkiem, tylko nieopodatkowaną prowizją.
    Wiesz muszę to przemyśleć , odrzekłem.

1 Cytuj
  • 22 min.

A to nie czasem syn Geslerowej publicznie stwierdził, że napiwki powinny być obowiązkowe?

Odpowiedz