napewno kilka rodzai mięs , zimną płyte z wedlinami
ja mialam komunię dwa lata temu i to się prawdziło
mialam catering i powiem ci że to sie oplacało
a teraz pomagałam siostrze na chrzciny
powiem ci że np filet z kuraczaka opanierowany, opieczony na nim smarujesz go majonezem, na to kapuste pekińską drobno posiekaną na to jajko ugotowane na twardo posiekane w kostkę kładziesz polewasz dobrym ketchupem .... podajesz to z frytkami lub z dufinkami
uwierz palce lizac
Oczywiście głownie danie dobrze jest zrobić z kurczakiem bo jest to mięso uniwersalne i to lubi prawie każdy.
Posiekany z pieczarkami czy cebulką - tutaj pole do popisu jest spore. Jako zupa to może być strogonow.
Drugie danie gorące np. polędwiczki w sosie grzybowym, czy pieczone żeberko z: uwaga sałatek do każdego zestawu może być masa i różne rozmaitości, więc ogólnie problemu tutaj nie widzę. Oczywiście coś słodkiego, tort lodowy czy zwykły, plus ciasta.
Powodzenia!
u mnie w zeszłym roku było
przystawka - łosoś z jajkiem w sosie koperkowym
obiad - zupa krem z porów i brokułów z groszkiem ptysiowym
poledwiczki w sosie chrzanowym + nowe ziemnaki + 3 rodzaje surówek
tort truskawkowy robiłam sama
duże wzięcie miała sałatkaowocowa podana w ogromnych kielichach z sokiem limonkowo kaktusowym ( tego poszła ogromna ilość, był upał, ciasta w sumie zostały)
lody
3 sałatki - brokułowa, szpinakowa i łososiowa
na ciepło jeszcze było chilli con carne ale już nie bardzo poszło bo wszyscy byli najedzeni, lele tylko że było lekko pikantne tak zeby Ci co nie lubią ostrego też zjedli
oczywiście mięsa, wędliny i sery
Każdy znalazł coś dla siebie.
Ta sałatka owocowa cieszyła się jednak największym wzięciem i tort truskawkowy.
[quote=gość: krzych] GHost napisał/a:Jako zupa to może być strogonow.
Do tego jeszcze "dewolaja" i wiocha już w pełni a na deser schab ze śliwką hahaha... [/quote]
Nie wiem dlaczego uważasz że "dewolaj"i schab ze śliwką to wiocha.
W dup*e ci się przewróciło.
najlepszy obiad tradycyjny rosołek,na drugie ziemniaczki i do wyboru na półmiskach schab w sosie,nóżka z kurczaka,devolai i surówki a póżniejsze danie gorace to polecam roladki z mięsa mielonego nadziewane ogórkiem kiszonym lub konserwowym owinietym boczkiem duszone ze sosem a do tego kluski śląskie i surówki pychota!!!
Ja myślę że oprócz obowiązkowego bigosu na przystawkę kanapki z pasztetową ! Zamiennie mógłby być homar w sosie beszamelowym dla rodziny z wielkiego miasta na przystawkę chleb ze smolcem. A tak nawiasem mówiąc co za durny temat.
co polecacie?
Sznycle !!!
napewno kilka rodzai mięs , zimną płyte z wedlinami
ja mialam komunię dwa lata temu i to się prawdziło
mialam catering i powiem ci że to sie oplacało
a teraz pomagałam siostrze na chrzciny
powiem ci że np filet z kuraczaka opanierowany, opieczony na nim smarujesz go majonezem, na to kapuste pekińską drobno posiekaną na to jajko ugotowane na twardo posiekane w kostkę kładziesz polewasz dobrym ketchupem .... podajesz to z frytkami lub z dufinkami
uwierz palce lizac
zacierkę ja polecam.
taaaaaaaa a jak byś boszedł na taką komunię i podali ci zacierkę to byś pięknie obgadał...
nom i obok do popicia serwatka mmmmmm deliszys
[quote=gość: łor] nom i obok do popicia serwatka mmmmmm deliszys [/quote]
Ale się uśmiałem.
ja proponuje Fasolke po bretońsku EMOCJE NIEZAPOMNIANE !!!
ale macie fantazje ;-)))
Krupnik (%) oczywiscie :)
Oczywiście głownie danie dobrze jest zrobić z kurczakiem bo jest to mięso uniwersalne i to lubi prawie każdy.
Posiekany z pieczarkami czy cebulką - tutaj pole do popisu jest spore. Jako zupa to może być strogonow.
Drugie danie gorące np. polędwiczki w sosie grzybowym, czy pieczone żeberko z: uwaga sałatek do każdego zestawu może być masa i różne rozmaitości, więc ogólnie problemu tutaj nie widzę. Oczywiście coś słodkiego, tort lodowy czy zwykły, plus ciasta.
Powodzenia!
i na to wszystko zasmażkę
ośmiornicę koniecznie:-P
Groch z KAPUSTĄ jako zimne danie
[quote=GHost]Jako zupa to może być strogonow.[/quote]
Do tego jeszcze "dewolaja" i wiocha już w pełni a na deser schab ze śliwką hahaha...
u mnie w zeszłym roku było
przystawka - łosoś z jajkiem w sosie koperkowym
obiad - zupa krem z porów i brokułów z groszkiem ptysiowym
poledwiczki w sosie chrzanowym + nowe ziemnaki + 3 rodzaje surówek
tort truskawkowy robiłam sama
duże wzięcie miała sałatkaowocowa podana w ogromnych kielichach z sokiem limonkowo kaktusowym ( tego poszła ogromna ilość, był upał, ciasta w sumie zostały)
lody
3 sałatki - brokułowa, szpinakowa i łososiowa
na ciepło jeszcze było chilli con carne ale już nie bardzo poszło bo wszyscy byli najedzeni, lele tylko że było lekko pikantne tak zeby Ci co nie lubią ostrego też zjedli
oczywiście mięsa, wędliny i sery
Każdy znalazł coś dla siebie.
Ta sałatka owocowa cieszyła się jednak największym wzięciem i tort truskawkowy.
Ja proponuje kotlet sitee ze starymi siemniakami
[quote=gość: krzych] GHost napisał/a:Jako zupa to może być strogonow.
Do tego jeszcze "dewolaja" i wiocha już w pełni a na deser schab ze śliwką hahaha... [/quote]
Nie wiem dlaczego uważasz że "dewolaj"i schab ze śliwką to wiocha.
W dup*e ci się przewróciło.
najlepszy obiad tradycyjny rosołek,na drugie ziemniaczki i do wyboru na półmiskach schab w sosie,nóżka z kurczaka,devolai i surówki a póżniejsze danie gorace to polecam roladki z mięsa mielonego nadziewane ogórkiem kiszonym lub konserwowym owinietym boczkiem duszone ze sosem a do tego kluski śląskie i surówki pychota!!!
BIGOS!!!!!!!!!
a na dugie kiszka
Bigos j.w.
Ja myślę że oprócz obowiązkowego bigosu na przystawkę kanapki z pasztetową ! Zamiennie mógłby być homar w sosie beszamelowym dla rodziny z wielkiego miasta na przystawkę chleb ze smolcem. A tak nawiasem mówiąc co za durny temat.
Dla gości ze wsi OBOWIĄZKOWO słome pod buty i golonko z chrzanem
i na to wszystko zasmażkę
Mięsny Jeż !!