Mój temat wiąże sie z tym ,że wszystkie firmy,SKLEPY ITD... ŚWIECĄ PUSTKAMI !a PAN I rADNI TYLKO MYSLICIE JAK TU LUDZIA PODNIESC PODATKI OD NP. NIERUCHOMOSCI ITD.JAK TAK DALEJ PÓJDZIE TO BEDZIE BARDZO NIE FAJNIE .NIECH SIE PAQN ZASTANOWI.PROSZE O KOMENTAZE.DZIEKI
Wyłącz Caps Lock'a, przejrzyj Słownik Wyrazów Polskich, dowiedz się co to jest interpunkcja, poucz się na lekcjach języka polskiego jak buduje się zdania i dopiero wtedy zacznij coś pisać.
Pozdrawiam.
Wyłącz Caps Lock'a, przejrzyj Słownik Wyrazów Polskich, dowiedz się co to jest interpunkcja, poucz się na lekcjach języka polskiego jak buduje się zdania i dopiero wtedy zacznij coś pisać. Pozdrawiam.
NIE WAŻNE JAK NAPISAŁEM ,ALE TEMAT JEST POWAŻNY!!!!!!!!!!!!
Burmistrz nie chodzi na spacer po Myślenicach, woli jeździć samochodem.
Poza tym, czy in się kiedykolwiek interesował losem przedsiębiorców z Myślenic ? Pamiętam tylko walki burmistrza z tymi ludźmi.
a na dowód tego to mam film z przyjecia jak Pan wice Burmistrz sie zachowuje .opublikuje to bo to co sie dzieje w Nszym Miescie to skandal.mewrostwo zastanówcie sie co wy wyprawiacie?.skąd ludzie maja wam placic za te posadki skoro interesy sie nie kreca.jestescie pazerni i tyle. a na pomniki i ronda to mazcie .skandal
a co ty kręcisz na weselach ze film z przyjęcia chcesz puścić . wszyscy mają prawo do zabawy .a ty jak jesteś na przyjęciu to sie nie bawisz ????? chyba że takie bzdury pod deklem układasz i wypisujesz na forach...
Nie podpisuję się pod -człeczesku-
ale faktem jest, że podatek lokalowy /od lokali użytkowych w tych, gdzie prowadzona jest działalność gospodarcza/
w Myślenicach jest wyższy nawet od podatku płaconego na Grockiej i Floriańskiej w Krakowie.
ale faktem jest, że podatek lokalowy /od lokali użytkowych w tych, gdzie prowadzona jest działalność gospodarcza/
w Myślenicach jest wyższy nawet od podatku płaconego na Grockiej i Floriańskiej w Krakowie.
No i jeszcze za chwilę, każą płacić za uzdatnialnię wody na Zarabiu.
To będą słone rachunki w opłacie za wodę,
ale utrzymają stanowiska spółki Wodociągi Myślenickie, Rada Nadzorcza
a pensje tam są i owszem, na tyle duże, by prezes nie startował na burmistrza
a i reszta radnych załapała się do rady nadzorczej, są więc lojalni wobec władz założycielskich a takimi jest Burmistrz.
Kupno wody taniej z Dobczyc opłacalne było by dla mieszkańców, ale nie było by stanowisk do rozdziału i wynagradzania za posłuszeństwo, bo nie było by przedsiębiorstwa pt. Wodociągi.
bono napisał/a:Nie podpisuję się pod -człeczesku-
w Myślenicach jest wyższy nawet od podatku płaconego na Grockiej i Floriańskiej w Krakowie.bono. posługujesz się kłamstwem:
Myślenice 19,68 zł/m (2012 r.) http://www.gazeta.myslenice.pl/serwis/archiwum/2011/47/Nowe-stawki-podatkow-i-oplat-w-2012.html
Też mi różnica 90 groszy. Ale sorry.
Nie zauważyłem, że w ostatnim czasie Kraków zaczął rywalizować z Myślenicami.
Poprzednie lata nigdy się to Krakowowi nie przydarzyło, Myślenice zawsze było droższe.
I jeszcze jedno.
Myślenice nie mają Grockiej, Kanoniczej, czy Floriańskiej.
Za to mają Koński Rynek i ul. Reja dla taksówek, stawka więc "wyrównana"
Obawiam się że gdyby ulice te, Grocka , Floriańska
były w Myślenicach, podatek lokalowy wspaniali radni uchwalili by na poziomie 50 zł i zaraz po tym podnieśli by sobie diety!
Sklepy świecą pustkami jasne. Chyba tylko te, które mają kosmiczne ceny. Idź sobie do Biedronki zawsze parking załadowany autami to samo Carrefour i Tesco.
Sklepy świecą pustkami jasne. Chyba tylko te, które mają kosmiczne ceny. Idź sobie do Biedronki zawsze parking załadowany autami to samo Carrefour i Tesco.
to prawda. sklepy myslenickich przedsiebiorcow przestaja byc konkurencyjne, musza walczyc z internetem, sieciowkami, bliskoscia krakowa i swoim skapstwem, bo odkad pamietam ceny tutaj zawsze srubowalo sie maksymalnie. pomijam temat pracownikow, lokalu itp. bo wiem ze to koszty, ale ilu z myslenickich przedsiebiorcow ma wlasnosciowe lokale a ceny i towary ze starych kolekcji kosztuja wiecej niz w krakowie w dniu ich premiery :)
Trochę jest to u nas w mieście dziwne. Z tego co pamiętam, na jednego mieszkańca Myślenic przypada najwięcej sklepów w całej Polsce (Przeliczeniowo. Dobrze pamiętam ?). Wynikałoby z tego, że mamy bardzo dużo sklepów = duża konkurencja. Im większa konkurencja, tym niższe ceny. Tak przynajmniej być powinno. Bo sklepy powinny się prześcigać w ofertach walcząc o klientów. Ale czy zauważył ktoś taką tendencję ? (Pomijam sieciówki takie jak Carrefour, Tesco czy Biedron).
Nie zauważył, bo sprawa jest prosta,
przykład:
do Zakopanego górale nie chcieli wpuścić McDonasa i podobnych popularnych
a na Krópówkach w tedy królowała tandeta z drożyzną /kiełbasa z musztardą, ziemniaki pieczone i pączki amerykańskie/
Teraz ceny zakopiańskie musiały się zliberalizować
Zakopane obecnie jest tańsze od Szklarskiej Karpacza czy Polanicy, ale oni nie odrobili jeszcze lekcji Zakopanego.
U nas jest podobnie.
Dla przykładu, kontynuując ten wątek,
-W Zakopanym w Adamo kotlet schabowy 17zł -kelner, dobra obsługa, międzynarodowe towarzystwo, duża porcja
-ul. Szpitalna, Babcia Malina w Krakowie, podobnie
-I w MDK w Myślenicach, samoobsługa, ceny te same.
Mój temat wiąże sie z tym ,że wszystkie firmy,SKLEPY ITD... ŚWIECĄ PUSTKAMI !a PAN I rADNI TYLKO MYSLICIE JAK TU LUDZIA PODNIESC PODATKI OD NP. NIERUCHOMOSCI ITD.JAK TAK DALEJ PÓJDZIE TO BEDZIE BARDZO NIE FAJNIE .NIECH SIE PAQN ZASTANOWI.PROSZE O KOMENTAZE.DZIEKI
Wyłącz Caps Lock'a, przejrzyj Słownik Wyrazów Polskich, dowiedz się co to jest interpunkcja, poucz się na lekcjach języka polskiego jak buduje się zdania i dopiero wtedy zacznij coś pisać.
Pozdrawiam.
NIE WAŻNE JAK NAPISAŁEM ,ALE TEMAT JEST POWAŻNY!!!!!!!!!!!!
Nie wiem oco ci chłopie chodzi z tymi pustymi sklepami. czy radni z burmistrzem mają towar do sklepów wozić.
puste sklepy a gdzie?
przecież to sprawa właściciela
Bardzo dobrze ze sklepy są puste,nie trzeba w kolejkach stać.Więc w cz ym problem???
Burmistrz nie chodzi na spacer po Myślenicach, woli jeździć samochodem.
Poza tym, czy in się kiedykolwiek interesował losem przedsiębiorców z Myślenic ? Pamiętam tylko walki burmistrza z tymi ludźmi.
a na dowód tego to mam film z przyjecia jak Pan wice Burmistrz sie zachowuje .opublikuje to bo to co sie dzieje w Nszym Miescie to skandal.mewrostwo zastanówcie sie co wy wyprawiacie?.skąd ludzie maja wam placic za te posadki skoro interesy sie nie kreca.jestescie pazerni i tyle. a na pomniki i ronda to mazcie .skandal
a co ty kręcisz na weselach ze film z przyjęcia chcesz puścić . wszyscy mają prawo do zabawy .a ty jak jesteś na przyjęciu to sie nie bawisz ????? chyba że takie bzdury pod deklem układasz i wypisujesz na forach...
bono. posługujesz się kłamstwem:
Myślenice 19,68 zł/m (2012 r.)
http://www.gazeta.myslenice.pl/serwis/archiwum/2011/47/Nowe-stawki-podatkow-i-oplat-w-2012.html
Kraków - 20,62 zl/m2 (2012 r.)
http://www.bip.krakow.pl/?dok_id=48214
No i jeszcze za chwilę, każą płacić za uzdatnialnię wody na Zarabiu.
To będą słone rachunki w opłacie za wodę,
ale utrzymają stanowiska spółki Wodociągi Myślenickie, Rada Nadzorcza
a pensje tam są i owszem, na tyle duże, by prezes nie startował na burmistrza
a i reszta radnych załapała się do rady nadzorczej, są więc lojalni wobec władz założycielskich a takimi jest Burmistrz.
Kupno wody taniej z Dobczyc opłacalne było by dla mieszkańców, ale nie było by stanowisk do rozdziału i wynagradzania za posłuszeństwo, bo nie było by przedsiębiorstwa pt. Wodociągi.
Też mi różnica 90 groszy. Ale sorry.
Nie zauważyłem, że w ostatnim czasie Kraków zaczął rywalizować z Myślenicami.
Poprzednie lata nigdy się to Krakowowi nie przydarzyło, Myślenice zawsze było droższe.
I jeszcze jedno.
Myślenice nie mają Grockiej, Kanoniczej, czy Floriańskiej.
Za to mają Koński Rynek i ul. Reja dla taksówek, stawka więc "wyrównana"
Obawiam się że gdyby ulice te, Grocka , Floriańska
były w Myślenicach, podatek lokalowy wspaniali radni uchwalili by na poziomie 50 zł i zaraz po tym podnieśli by sobie diety!
to prawda. sklepy myslenickich przedsiebiorcow przestaja byc konkurencyjne, musza walczyc z internetem, sieciowkami, bliskoscia krakowa i swoim skapstwem, bo odkad pamietam ceny tutaj zawsze srubowalo sie maksymalnie. pomijam temat pracownikow, lokalu itp. bo wiem ze to koszty, ale ilu z myslenickich przedsiebiorcow ma wlasnosciowe lokale a ceny i towary ze starych kolekcji kosztuja wiecej niz w krakowie w dniu ich premiery :)
Słyszałem, że kiedy w ciucholandzie jest wszystko po 1zł to sklepikarze kupują tam ubrania a potem sprzedają u siebie np. 20 razy drożej.
Jak zlikwidują opłaty parkingowe to będę odwiedzać myślenickie sklepy częsciej.
Nawet w Zakopanym mogę zapłacić za pół godziny postoju, a u nas płacisz 2 zł nawet za 5 minut.Paranoja!
W Krakowie w parkomacie też możesz zapłacić nawet 1 zł za krótki postój.
Trochę jest to u nas w mieście dziwne. Z tego co pamiętam, na jednego mieszkańca Myślenic przypada najwięcej sklepów w całej Polsce (Przeliczeniowo. Dobrze pamiętam ?). Wynikałoby z tego, że mamy bardzo dużo sklepów = duża konkurencja. Im większa konkurencja, tym niższe ceny. Tak przynajmniej być powinno. Bo sklepy powinny się prześcigać w ofertach walcząc o klientów. Ale czy zauważył ktoś taką tendencję ? (Pomijam sieciówki takie jak Carrefour, Tesco czy Biedron).
Nie zauważył, bo sprawa jest prosta,
przykład:
do Zakopanego górale nie chcieli wpuścić McDonasa i podobnych popularnych
a na Krópówkach w tedy królowała tandeta z drożyzną /kiełbasa z musztardą, ziemniaki pieczone i pączki amerykańskie/
Teraz ceny zakopiańskie musiały się zliberalizować
Zakopane obecnie jest tańsze od Szklarskiej Karpacza czy Polanicy, ale oni nie odrobili jeszcze lekcji Zakopanego.
U nas jest podobnie.
Dla przykładu, kontynuując ten wątek,
-W Zakopanym w Adamo kotlet schabowy 17zł -kelner, dobra obsługa, międzynarodowe towarzystwo, duża porcja
-ul. Szpitalna, Babcia Malina w Krakowie, podobnie
-I w MDK w Myślenicach, samoobsługa, ceny te same.