Ja się zastanawiam co mam zrobić jeśli pitu nie dostałam, z byłym pracodawcą się nie mogę skontaktować(dzwoniłam,pisałam sms-y i nic) a firma już nie istnieje;/
Ja składałam w piątek tj 22 02 zobaczymy kiedy oddadzą.Zobaczymy:)
17 luty (niedziela) wypełniłem pita, 25 II (poniedziałek) pieniądze były na koncie. 6 dni roboczych.
Zeznanie składane przez internet. Póki co, chyba nie ma wielkich kolejek w US (18II składałem ZAP-3, to stały w kolejce do okienka 3 osoby), wszyscy czekają na koniec kwietnia ;)
Ja się zastanawiam co mam zrobić jeśli pitu nie dostałam, z byłym pracodawcą się nie mogę skontaktować(dzwoniłam,pisałam sms-y i nic) a firma już nie istnieje;/
Poczekaj jeszcze, niestety musisz się rozliczyć nawet nie mając pita. A rmua dostawałas? Rozliczyć się na tej podstawie, jeśli nie masz nic to wiesz przecież ile zarabialas, musisz się z tego rozliczyć. W takim przypadku bierzesz kwotę z umowy mnożysz x 12 i już masz brutto, z zus musisz mieć potwierdzenie o opłaconych składkach społecznych i zdrowotnych, tę informacje musisz ująć w zeznaniu. W każdym przypadku musisz załączyć pismo, że pita 11 nie dostalas, pracodawca musi liczyć się z kontrola skarbową i pip. Dla niego lepiej żeby się znalazł.
Anula dzięki za odpowiedź!Bo ja się na tym kompletnie nie znam co i jak.Do każdej wypłaty dostawałam odcinek (rmua) ale tam była inna kwota niż do ręki.
Rany to czeka mnie w takim razie wizyta w Zusie?Kurde sorki ale ja kompletnie się nie orientuje w tych sprawach;/No lepiej żeby były pracodawca wysłał w końcu te pity a z tego co wiem ma obowiązek do końca lutego wysłać.
Czy ktoś już dostał zwrot podatku? piszcie.
tak ja dostałem. czekałem niecały tydzień. składałem przez internet.
Tak samo jak wyżej
W tym roku bardzo szybko jest zwrot czekałam 9dni.
Ja składałam w piątek tj 22 02 zobaczymy kiedy oddadzą.Zobaczymy:)
myslę ,że do miesiąca będziesz mieć na koncie:)
17 luty (niedziela) wypełniłem pita, 25 II (poniedziałek) pieniądze były na koncie. 6 dni roboczych.
Zeznanie składane przez internet. Póki co, chyba nie ma wielkich kolejek w US (18II składałem ZAP-3, to stały w kolejce do okienka 3 osoby), wszyscy czekają na koniec kwietnia ;)
tylko ja właśnie pocztą -nie podawałam konta-więc sobie pewno poczekam:)
ja czekałam na zwrot tydzień rozliczenie internetem
Wysłane dzisiaj przez internet .Też mam nadzieję że szybko dostanę zwrot :)
Wysłałam tydzień temu we wtorek, dziś dostałam zwrot.
Poczekaj jeszcze, niestety musisz się rozliczyć nawet nie mając pita. A rmua dostawałas? Rozliczyć się na tej podstawie, jeśli nie masz nic to wiesz przecież ile zarabialas, musisz się z tego rozliczyć. W takim przypadku bierzesz kwotę z umowy mnożysz x 12 i już masz brutto, z zus musisz mieć potwierdzenie o opłaconych składkach społecznych i zdrowotnych, tę informacje musisz ująć w zeznaniu. W każdym przypadku musisz załączyć pismo, że pita 11 nie dostalas, pracodawca musi liczyć się z kontrola skarbową i pip. Dla niego lepiej żeby się znalazł.
Ja też się już rozliczyłam i też już maja moja wpłatę na koncie ;)
Anula dzięki za odpowiedź!Bo ja się na tym kompletnie nie znam co i jak.Do każdej wypłaty dostawałam odcinek (rmua) ale tam była inna kwota niż do ręki.
Rany to czeka mnie w takim razie wizyta w Zusie?Kurde sorki ale ja kompletnie się nie orientuje w tych sprawach;/No lepiej żeby były pracodawca wysłał w końcu te pity a z tego co wiem ma obowiązek do końca lutego wysłać.
czy może mi ktoś podpowiedzieć jak można rozliczyć się przez internet bo ja jakos nie mogę ściągnąć formularza ze strony US myślenice? dzięki
Jeśli ktoś składa pit teraz to otrzyma zwrot do 2 tygodni, przez internet czeka się tydzień
wysyłam przez internet i czekam już 1,5 godziny na weryfikacje. Ktoś miał już taki problem?
CZy dalej tak szybko są zwroty ? Jakaś cisza nastała ? Mi dziś mija tydzień
do mnie jeszcze zwrot nie przyszedł:(
Ja rozliczyłam się wg. strony e-deklaracje, od razu też wysłałam przez ten program.
Ja wysłalam tydzień temu w sobote przez internet i jeszcze zwrotu nie mam .
Basiek ja puszczałam elektronicznie i liczyłam że szybciutko będzie :)
ja wysłałam 27 lutego i jeszcze zwrotu nie mam;/
i nadal nic nie ma