Te szybkie zwroty były tylko zachętą aby rozliczyć się przez e-pit,teraz wrócono do normalności i czeka się ustawowo do 3 m-cy ;Chory system;
Siejesz defetyzm.
Niestety, zgaszę Cię dopiero po zwrocie, ale rozliczyłem się 27 lutego, więc niedawno.
Myślę, że do końca marca pieniądze będą na koncie.
Wątpię,jak już pisałem wrócono do normalności,to była zachęta do odciążenia pracowników i zmniejszenie kolejek w US,ja złożyłem e-pit i dzwoniąc do skarbówki powiedzieli to co napisałem powyżej
a nie wiecie jak to jest - złożylam pit normalnie, tzn nie elektronicznie, tak ze 2 tyg temu. ile na mój 1% będzie czkać fundacja ktorą wspieram (L'arche)? to ma coś wspólnego z tym, kiedy ja dostanę swój zwrot? czy nie?
Ja nawet nie wiem kiedy dostanę zwrot podatku z US w Myślenicach, a co dopiero w Inowrocławiu. A złożyłem wcześniej, bo 25 II (dzisiaj zerknąłem w edeklaracje, czy faktycznie go wysłałem) elektronicznie.
ja również złożyłam e-pita i ciszaaa... a złożony był 24.02 i niby drogą elektroniczną jest szybciej... ale co tam chociaż w kolejce nie trzeba było stać :D
A czy aby to nie zalezy tez od kwoty zwrotu? My nadal nie mamy (27.02 elektronicznie)
Dzisiaj właśnie kolega z pracy dzwonił do swojego US (Kraków Śródmieście) i dostał informacje, że w jego US przy zwrocie powyżej 3000 czeka się na zwrot dłużej, bo wszystko sprawdzają ręcznie. Ciekawe, jak jest u nas. Ja w zeszłym roku dostałem pieniądze w 2 tygodnie, a zwrot miałem dwukrotnie większy, niż obecnie (teraz mam tylko za dzieci).
Dzisiaj właśnie kolega z pracy dzwonił do swojego US (Kraków Śródmieście) i dostał informacje, że w jego US przy zwrocie powyżej 3000 czeka się na zwrot dłużej, bo wszystko sprawdzają ręcznie. Ciekawe, jak jest u nas. Ja w zeszłym roku dostałem pieniądze w 2 tygodnie, a zwrot miałem dwukrotnie większy, niż obecnie (teraz mam tylko za dzieci).
jatez mam tylko za dzieci i wlasnie przed chwila dostalam ;) skladalismy chyba w podobnym terminie
Te szybkie zwroty były tylko zachętą aby rozliczyć się przez e-pit,teraz wrócono do normalności i czeka się ustawowo do 3 m-cy ;Chory system;
Siejesz defetyzm.
Niestety, zgaszę Cię dopiero po zwrocie, ale rozliczyłem się 27 lutego, więc niedawno.
Myślę, że do końca marca pieniądze będą na koncie.
Wątpię,jak już pisałem wrócono do normalności,to była zachęta do odciążenia pracowników i zmniejszenie kolejek w US,ja złożyłem e-pit i dzwoniąc do skarbówki powiedzieli to co napisałem powyżej
a nie wiecie jak to jest - złożylam pit normalnie, tzn nie elektronicznie, tak ze 2 tyg temu. ile na mój 1% będzie czkać fundacja ktorą wspieram (L'arche)? to ma coś wspólnego z tym, kiedy ja dostanę swój zwrot? czy nie?
my dostaliśmy zwrot po trzech dniach od wysłania pita poprzez e- deklaracje
A kiedy wysłaliście?
wysłaliśmy późnym wieczorem 23.02 a 27.02 już były na koncie
my zlozylismy elektronicznie 27.02 i do dzis zwrotu nie ma...
nie wiecie czy w US ktos moze udzielic informacji kiedy ewentualnie bedzie zwrot?
ja złożyłam 23.02 i również do dziś zwrotu nie mam a mój brat złożył
10.02 również elektronicznie i zwrot miał za 4 dni.
ja wysłałam pit e-deklaracją 17 luty i do dzis nic
ja dziś zadzwoniłam do US i poinformowali mnie ze mój pit jeszcze nie został sprawdzony a skłaałam 119 lutego :( i dalej czekam i zwrotu nie ma :(
gosica pod jakim numerem udzielili Ci takich informacji?
pod główny numer zadzwoniłam i wybrałam wew 20 i podałam pesel i pani mnie poinformowała
Ja składałam 3 tyg. temu, do urny wrzuciłam w Urzedzie Skarbowym. W srode już pocztą dostałam zwrot.
Kiedy dostane zwrot podatku z Urzędu Skarbowego w Inowrocławiu,gdyż pit złożyłam 27 lutego osobiście a pieniądze maja mi przelać na konto?
Ja nawet nie wiem kiedy dostanę zwrot podatku z US w Myślenicach, a co dopiero w Inowrocławiu. A złożyłem wcześniej, bo 25 II (dzisiaj zerknąłem w edeklaracje, czy faktycznie go wysłałem) elektronicznie.
Dostałaś chyba po znajomości bo ja 14 lutego złożyłem pit w urzędzie córce i nadal nie ma zwrotu,a swój 6 marca przez e-deklaracje i tez nic
ja wysłałam pit e-deklaracją 03 marzec i do dzis nic,,,,,
ja również złożyłam e-pita i ciszaaa... a złożony był 24.02 i niby drogą elektroniczną jest szybciej... ale co tam chociaż w kolejce nie trzeba było stać :D
Ja zaraz będę musiał @Bastiona przeprosić, jak tak dalej z tym zwrotem pójdzie...
Ja wysłałam 2.03 i dziś mam zwrot.
A czy aby to nie zalezy tez od kwoty zwrotu? My nadal nie mamy (27.02 elektronicznie)
jatez mam tylko za dzieci i wlasnie przed chwila dostalam ;) skladalismy chyba w podobnym terminie
ja składałam 23 luty elektroniczne i mam tylko na dziecko i DZIŚ DOSTAŁAM . :)