PIT składałem 12 marca przez eDeklaracje, zwrot dostałem wczoraj. Jestem w lekkim szoku bo w zeszłym roku czekałem prawie dwa miesiące a też składałem przez internet...
Rozliczyłam się 26.02 przez internet, do dziś nie mam zwrotu.
W zeszłym roku rozliczyłam się 3 dni przed terminem, również przez internet, dostałam zwrot po tygodniu.
Wysłalam elektronicznie z końcem lutego w piatek 21 marca miałam zwrot, pytałam w US o terminy wypłat, to mają ogromną ilość ponad 300 dziennie elektroniczną drogą i zazwyczaj większe wypłaty są po wpłatach podatków dochodowych czyli po 20 każdego miesiąca
Mąz składał 26 lutego osobiście w US Toruń i do dzisiaj nic.Jak dzwoniłam we wtorek to Pani mi powiedziała ze jeszcze nie mają nawet w rozliczeniach :(
Mało prawdopodobne, Toruń jest daleko od Myślenic, więc szanse małe, żeby ktoś jeszcze tam się rozliczał mieszkając u nas. Zresztą, powinno się rozliczać ze względu na miejsce zamieszkania ;) a my mieszkamy w Myślenicach (i okolicach).
PIT składałem 12 marca przez eDeklaracje, zwrot dostałem wczoraj. Jestem w lekkim szoku bo w zeszłym roku czekałem prawie dwa miesiące a też składałem przez internet...
Rozliczyłam się 26.02 przez internet, do dziś nie mam zwrotu.
W zeszłym roku rozliczyłam się 3 dni przed terminem, również przez internet, dostałam zwrot po tygodniu.
@tinka, właśnie sprawdziłem i zwrot jest na koncie. Pewnie poszła całą transza z US wczoraj ;)
Też bym chciała już mieć :)
I dostałam :)
a ja dalej nic :( wysłałam pit przez neta 07.03 ... gdzie można uzyskać info ci jest grane???
ja zlozylem w us 25 lutego i jeszcze czekam moglem podac numer konta to moze bym juz mial:(
Urząd Skarbowy ma 3 miesiące na zwrot.
Wysłalam elektronicznie z końcem lutego w piatek 21 marca miałam zwrot, pytałam w US o terminy wypłat, to mają ogromną ilość ponad 300 dziennie elektroniczną drogą i zazwyczaj większe wypłaty są po wpłatach podatków dochodowych czyli po 20 każdego miesiąca
Też dostałem info, że duże wypłaty są, jak wpływają pieniądze z podatków.
Wysłałam 6 marca elektronicznie ,też czekam
Ja wysłalam elektronicznie 14 marca nadal brak pieniedzy na koncie Gniezno
Ja założyłam 22.02 , mam dostać pocztą i nadal czekam:((
Mąz składał 26 lutego osobiście w US Toruń i do dzisiaj nic.Jak dzwoniłam we wtorek to Pani mi powiedziała ze jeszcze nie mają nawet w rozliczeniach :(
Czy jest ktoś z Torunia w podobnej sytuacji?
Mało prawdopodobne, Toruń jest daleko od Myślenic, więc szanse małe, żeby ktoś jeszcze tam się rozliczał mieszkając u nas. Zresztą, powinno się rozliczać ze względu na miejsce zamieszkania ;) a my mieszkamy w Myślenicach (i okolicach).
Ale ogólnie,np. moja mama składała osobiście tydzień szybciej niż ja i po 2 tyg już miała na koncie od czego to zależy?
To może zależeć od wielu czynników: US, w którym składasz zeznanie, kwoty zwrotu, pani w okienku obsługującej Twoje rozliczenie...
Dzięki bardzo,będę cierpliwie czekała :)
Poszło 6 marca i jestem w tych oczekujących .. W tamtym roku czekałam dokładnie miesiąc
poszło 3 marca i nadal cisza
I jak z tymi zwrotowi coś się ruszyło?
Dobre pytanie. Też jestem ciekawa bo wciąż czekam.
Ja składała 7 marca jeszcze nie mam zwrotu na konto ciekawe jak długo będę czekać :(
Niestety ja też dalej czekam..Pewnie rzut będzie po 20 .04.