Mam pytanie orientuje się ktoś gdzie w pit11 jest rubryka o formie zwrotu czy na konto czy pocztą? Bo wypełniam online i nie wiem gdzie się to zaznacza.
Mam pytanie orientuje się ktoś gdzie w pit11 jest rubryka o formie zwrotu czy na konto czy pocztą? Bo wypełniam online i nie wiem gdzie się to zaznacza.
PIT 11 to papierek który dostajesz od pracodawcy, więc nic w nim nie wypełniasz,zostawiasz go dla siebie.
Niestety nie widziałam jeszcze PIT-u 37 (aktualnego) więc nie podam pozycji gdzie należy wpisać informacje o zwrocie. Zawsze była ona na ostatniej stronie prawie na samym dole.( a teraz ??? ) Ale na pewno ktoś zaraz poda taką informacje ,przecież to jest w końcu forum....
o ile w US nie ma zgłoszonego numeru konta, domyślnym środkiem przekazu jest poczta, by zgłosić numer konta do US trzeba wypełnić i złożyć w urzędzie wspomniane już ZAP-3
Ok ale chodzi mi o taką sytuacj: rozliczam się z mężem i ja jestem wpisana jako podatnik, ja mam podany nr konta mąż nie (dostaje pocztą zwrot) i tu pytanie jak będzie zrobiony zwrot?
witam czy orientuje sie ktos jak długo czeka sie na zwrot z pita wysłanego elektronicznie???
ja czekałam 5 dni,
ja też niecały tydzień, ale wysyłałam końcem stycznia
PIT 11 to papierek który dostajesz od pracodawcy, więc nic w nim nie wypełniasz,zostawiasz go dla siebie.
Dobra sory ;-) chodzi o pit 37
Niestety nie widziałam jeszcze PIT-u 37 (aktualnego) więc nie podam pozycji gdzie należy wpisać informacje o zwrocie. Zawsze była ona na ostatniej stronie prawie na samym dole.( a teraz ??? ) Ale na pewno ktoś zaraz poda taką informacje ,przecież to jest w końcu forum....
Dobra sory ;-) chodzi o pit 37
W PIT-37 nie ma takiej rubryki. Musisz wypełnić ZAP3
o ile w US nie ma zgłoszonego numeru konta, domyślnym środkiem przekazu jest poczta, by zgłosić numer konta do US trzeba wypełnić i złożyć w urzędzie wspomniane już ZAP-3
Ok ale chodzi mi o taką sytuacj: rozliczam się z mężem i ja jestem wpisana jako podatnik, ja mam podany nr konta mąż nie (dostaje pocztą zwrot) i tu pytanie jak będzie zrobiony zwrot?
Zwrot będzie na Twoje konto.
Ok dziękuję za informacje :-)
Tylko koniecznie wpisz siebie, jako podatnika ;) a męża jako współmałżonka.
ILE SIĘ CZEKA NA ZWROT PODATKU?
złożyłem PIT 5.03 bezpośrednio w US, zwrot otrzymałem 23.03
przecież mamy luty:P
To pewnie jest zależne od wpływów podatków do US.
Sam czekam na zwrot, PIT rozliczony i wysłany elektronicznie 17 II.
Ale którego roku :p
mspanc.
jeśli rozliczasz się z małżonkiem to US wypłaci Ci na konto obojętne jakie podasz może być Twoje lub małżonka kolejność znaczenia nie ma
Myśmy się dzisiaj rozliczyli elektronicznie. Księgowa powiedziała, że z tego co wie to do tygodnia wypłacają
Witam czy to prawda że jak zwrot podatku jest większy od 3000zł to czeka się znacznie dłużej
Wysłałam w środę(e-deklarację), a w poniedziałek miałam przelew.
W którą środę tzn. ile dni czekałaś?
wątek chyba już był założony w oddzielnym topicu.
Wysłałem rozliczenie elektronicznie 12.02 zwrot 23.02
Pozdr.
Przepraszam, pomyłka, chodzi oczywiście o luty br.; 5.02 złożenie, 23.02 zwrot