Temat dotyczy niemalże wszystkich mieszkańców miasta i okolic.
Wiele osób dziwi się, dlaczego wystawiając więcej worków żółtych otrzymuje ich mniej. Otóż wszystko działa na zasadzie naszych DEKLARACJI.
Dla:
1 - 2 osób przysługują 2 worki żółte i 1 zielony
3 - 5 osób - 4 worki żółte i 1 zielony
6 - 10 osób - 6 worków żółtych i 2 zielone.
Więc jeżeli wystawiamy więcej worków to osoby zbierające worki nie dadzą nam ich więcej, ponieważ działają na zasadzie deklaracji.
Znalazłem ale inne;
Podstawowy pakiet przysługuje na od 1 - 6 osób. Jeśli właściciel nieruchomości, który składa deklarację zaznaczy w niej 12 osób zamieszkujących daną nieruchomość wówczas otrzymają Państwo dwa komplety pojemników i worków.
Na jeden pakiet składają się:
- pojemnik na bioodpady (80 l)
- pojemnik na odpady pozostałe (120 l)
- worek żółty na papier+plastik+metal+ lekstylia (2x80l)
- worek zielony na szkło (80 l)
Ponadto jeśli właściciel nieruchomości zaznaczy taką potrzebę dodatkowo otrzymają Państwo worek na pieluchy jednorazowe (60l) i worek na odpady zielone (120 l)
Wiele osób dziwi się, dlaczego wystawiając więcej worków żółtych otrzymuje ich mniej. Otóż wszystko działa na zasadzie naszych DEKLARACJI.
Dla:
Więc jeżeli wystawiamy więcej worków to osoby zbierające worki nie dadzą nam ich więcej, ponieważ działają na zasadzie deklaracji.
Skąd masz to info (ja mam 6 osób, a dostaję 2 worki żółte i jeden zielony)?
Dla:
zawsze dają o jeden mniej a potem chandlują po 5zł za sztukę u mnie jest 4 osoby jak wystawię 4 dostaję 3 jak wystawię 3 dostaję 2
a jak żadnego to co
nie dają worków a potem beczą w telewizji że nie mają śmieci i zuo upada,
A gdyby skuteczniej HANDLOWALI to mieliby po 10zł za sztukę (worek) ;-)
Moja, a skąd masz te dane, bo nie znalazłem.
Znalazłem ale inne;
Podstawowy pakiet przysługuje na od 1 - 6 osób. Jeśli właściciel nieruchomości, który składa deklarację zaznaczy w niej 12 osób zamieszkujących daną nieruchomość wówczas otrzymają Państwo dwa komplety pojemników i worków.
Na jeden pakiet składają się:
- pojemnik na bioodpady (80 l)
- pojemnik na odpady pozostałe (120 l)
- worek żółty na papier+plastik+metal+ lekstylia (2x80l)
- worek zielony na szkło (80 l)
Ponadto jeśli właściciel nieruchomości zaznaczy taką potrzebę dodatkowo otrzymają Państwo worek na pieluchy jednorazowe (60l) i worek na odpady zielone (120 l)
Skąd masz to info (ja mam 6 osób, a dostaję 2 worki żółte i jeden zielony)?
http://www.myslenice.pl/aktualnosci/802-nowa-gospodarka-odpadami-pytania-i-odpowiedzi
Trzecie pytanie od końca.
problem z workami czasami jest taki ze wiatr je potrafi "zabrać" lub czasami "sąsiedzi"