Dostarczenie instrukcji obsługi (w języku polskim!) podczas sprzedaży konsumenckiej (dla osoby fizycznej) jest obowiązkiem producenta/importera/dystrybutora/sprzedawcy.
Na podstawie art. 3 ust. 6 w związku z art. 3 ust. 5 ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz zmianie kodeksu cywilnego.
Zatem jeśli nawigację kupiłeś w sklepie - żądaj jej od sprzedawcy! Jeśli nie - Twój błąd :P
Oczywiście masz racje. Instrukcja jest ale bardzo skromna. Objaśnia tylko do czego służą przyciski.
Nie ma natomiast czegoś co np: jest w mapamap "prowadzenia za rączkę"
Wszystkie sklepy nie mają mówią, że byłaby to broszura dużych rozmiarów.
Dlatego szukam linku i wydrukuję we własnym zakresie.
Wszystko w legalu. Ten tekst jest angielski dla mnie to trudność a w dodatku typ mocno nieaktualny.
Bardzo dziękuję za zainteresowanie. Wydaje się, że znalazłem drogę Nie należy w google wpisywac danych gps a mapę czyli AutoMapa XL. pl
Parafrazując: Google nie bolą, ale zabierają czas i zmuszają do cierpliwości.
Ja kupowałem navi i co roku aktualizują mi mapy tj jak jedziesz od stacji BP w stronę świateł to przed światłami po prawej stronie. Taka budka i oni tam robią z radiami cb.
Jeżeli nawigacja jest nowa to masz darmowe aktualizacje nie musisz nigdzie chodzić.A jeśli idziesz do kogoś żeby ci wgrał nowe mapy zapytaj czy ta mapa jest legalna bo w razie kontroli policji może sprowadzi ci legalność
O podstawie prawnej nie ma tam ani słowa a ten mądrala z KGP może sobie mówić co chce . Oczywiście sytuacja może się zmienić gdy jesteś o coś podejrzany , poszukiwany itd. Przy rutynowej kontroli raczej wątpliwa sprawa . Jeszcze cytat z przytoczonego przez ciebie artykułu ". O dane z książki telefonicznej w telefonie nie należy się martwić, funkcjonariusze nie będą nimi zainteresowani". To świadczy o zerowej wiarygodności pana z KGP !
"USTAWA z dnia 6 kwietnia 1990 r. o Policji Art. 15.
1. Policjanci wykonując czynności, mają prawo: ppkt. 4) przeszukiwania osób i pomieszczeń, 5) dokonywania kontroli osobistej, a także przeglądania zawartości bagaży i sprawdzania ładunku w portach i na dworcach oraz w środkach transportu lądowego, powietrznego i wodnego, w razie istnienia uzasadnionego podejrzenia popełnienia czynu zabronionego pod groźbą kary. "
Przeczytaj uważnie tekst po ostatnim przecinku !
Potrzebuje adres gdzie w Myślenicach wgrywaja nawigacje GPS?
Nad Lewiatanem jest taki serwis czy coś w tym stylu ,na pewno tam wgrywają .
stary ja ci wgram jeśli chcesz, znam się na tym nieraz z tym robiłem.
[quote]stary ja ci wgram jeśli chcesz, znam się na tym nieraz z tym robiłem.[/quote]Witam
kolego podaj namiar na siebie
bikerman13@o2.pl mój e-mial
Proszę o wsparcie logistyczne.
Szukam ja na razie bezskutecznie instrukcji obsługi NavRoad nr 470 Enovo.
Może ktoś podeśle link?
Dostarczenie instrukcji obsługi (w języku polskim!) podczas sprzedaży konsumenckiej (dla osoby fizycznej) jest obowiązkiem producenta/importera/dystrybutora/sprzedawcy.
Na podstawie art. 3 ust. 6 w związku z art. 3 ust. 5 ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz zmianie kodeksu cywilnego.
Zatem jeśli nawigację kupiłeś w sklepie - żądaj jej od sprzedawcy! Jeśli nie - Twój błąd :P
Oczywiście masz racje. Instrukcja jest ale bardzo skromna. Objaśnia tylko do czego służą przyciski.
Nie ma natomiast czegoś co np: jest w mapamap "prowadzenia za rączkę"
Wszystkie sklepy nie mają mówią, że byłaby to broszura dużych rozmiarów.
Dlatego szukam linku i wydrukuję we własnym zakresie.
Wszystko w legalu. Ten tekst jest angielski dla mnie to trudność a w dodatku typ mocno nieaktualny.
Bardzo dziękuję za zainteresowanie. Wydaje się, że znalazłem drogę Nie należy w google wpisywac danych gps a mapę czyli AutoMapa XL. pl
Parafrazując: Google nie bolą, ale zabierają czas i zmuszają do cierpliwości.
odnawiam temat, kto w myslnicach aktualizuje mapy gps polski i europy, lark 35.6
zapytaj na Niepodległości / naprzeciw sklepu z farbami/, ten zakład -punkt usługowy to chyba "multimedia".
Na przeciwko Biedronki po drugiej stronie Bysinki jest zakład co zajmuje się sprzętem car audio i własnie nawigacjami , tam na pewno Ci to zrobią .
Ja kupowałem navi i co roku aktualizują mi mapy tj jak jedziesz od stacji BP w stronę świateł to przed światłami po prawej stronie. Taka budka i oni tam robią z radiami cb.
Jeżeli nawigacja jest nowa to masz darmowe aktualizacje nie musisz nigdzie chodzić.A jeśli idziesz do kogoś żeby ci wgrał nowe mapy zapytaj czy ta mapa jest legalna bo w razie kontroli policji może sprowadzi ci legalność
Masz jakąś wiedzę tajemną lub podstawę prawną czy tylko tak "chlapnąłeś" z nudów ?
O podstawie prawnej nie ma tam ani słowa a ten mądrala z KGP może sobie mówić co chce . Oczywiście sytuacja może się zmienić gdy jesteś o coś podejrzany , poszukiwany itd. Przy rutynowej kontroli raczej wątpliwa sprawa . Jeszcze cytat z przytoczonego przez ciebie artykułu ". O dane z książki telefonicznej w telefonie nie należy się martwić, funkcjonariusze nie będą nimi zainteresowani". To świadczy o zerowej wiarygodności pana z KGP !
"USTAWA z dnia 6 kwietnia 1990 r. o Policji Art. 15.
1. Policjanci wykonując czynności, mają prawo: ppkt. 4) przeszukiwania osób i pomieszczeń, 5) dokonywania kontroli osobistej, a także przeglądania zawartości bagaży i sprawdzania ładunku w portach i na dworcach oraz w środkach transportu lądowego, powietrznego i wodnego, w razie istnienia uzasadnionego podejrzenia popełnienia czynu zabronionego pod groźbą kary. "
Przeczytaj uważnie tekst po ostatnim przecinku !
Znacie może kogoś, kto zajmuje się aktualizacją map w Kenwood DNX4250BT ?
Obecnie jest zainstalowana mapa Garmin OEM CN Europa NT 2011 ALL
Jak w Temacie? Jest Ktoś godny polecenia? Mio C-520. Dziękuję
Budynek przed KRUS tam był gość ale czy jest nadal to nie wiem