Temat który niebył poruszany na forum!!! Są wędliny |stare ale są|, pojawiają się ubrania nowe i na wagę, częsci motoryzacyjne, a niema tego co mamy codziennie w buzi!! Więc tak kupowałem do wczoraj pieczywo z gs ale znalazłem w dwóch bułkach 2 zapieczone osy więc przeżuciłem się na dom chleba i powiem że wyroby są smaczne! a z tymi bułkami to jaj niebęde robił bo po co gonić do sanepidu czy gdzieś
Bardzo dobre pieczywo można kupić w piekarni Sidora – w szczególności polecam bułki chłopskie (z niewiadomych powodów niedostępne w soboty). Co do oceny pieczywa z Domu Chleba to niestety nie smakuje mi. Widać ze to piekarnia przemysłowa i odbija się to na smaku pieczywa.
Bardzo dobre pieczywo jest w Janie.Także spotkałam sie z pysznym chlebkiem okrągłym na ulicy Rzemieślniczej w tym nowym budynku. Świeżutki, super smak i nie wysycha w ten sam dzień. Polecam.
A czy ktoś wie gdzie można kupić dobry żytni chleb robiony na zakwasie ? Chleb przygotowywany z zakwasu jest najzdrowszy, bo przygotowywany tradycyjną metodą, która niestety wymaga dłuższego procesu produkcyjnego. Pozostałe chlebki to niestety masowy produkt na spulchniaczach, które niewiele mają wspólnego z chlebem.
[quote=Zbieracz Parasoli]Ja pieczywo kupuję w piekarni.[/quote] TO masz szczęście że teraz niema PRL-u bo Byś kupował albo dostawał w sklepie z gwozdziami!!
z bardzo lubie drożdzówki od Dziadkowca. a z Domu Chleba najbardziej smakuje mi chleb Nowowiejski i bułki chłopskie.
U Sidora nie kupuje.
W złotym kłosie zdarzyło mi sie kilka razy kupic bułki - ujdą.
Kolekcjonerze Parasoli, chyba krótko żyjesz, żeby odróżnić chleb na zakwasie od tych spulchniaczy jakie używają dzisiaj "piekarze" i żeby wiedzieć jak długo "zjadliwy" był chleb na zakwasie..
W Myślenicach nie ma chleba na zakwasie, ani Sidor, ani Dobczyce. W Krakowie polecam Piekarnię Mojego Taty jest drogi ale warto go jeść. Spróbujcie i porównajcie z myślenickimi chlebami. Nie ma skali.
Rzeczywiście żytni od Sidora jest bardzo smaczny, ale podejrzanie zbyt wyrośnięty. Nie mniej jednak to najlepszy chlebek jaki kupiłem w Myślenicach.Dzięki za rekomendację.
Temat który niebył poruszany na forum!!! Są wędliny |stare ale są|, pojawiają się ubrania nowe i na wagę, częsci motoryzacyjne, a niema tego co mamy codziennie w buzi!! Więc tak kupowałem do wczoraj pieczywo z gs ale znalazłem w dwóch bułkach 2 zapieczone osy więc przeżuciłem się na dom chleba i powiem że wyroby są smaczne! a z tymi bułkami to jaj niebęde robił bo po co gonić do sanepidu czy gdzieś
Bardzo dobre pieczywo można kupić w piekarni Sidora – w szczególności polecam bułki chłopskie (z niewiadomych powodów niedostępne w soboty). Co do oceny pieczywa z Domu Chleba to niestety nie smakuje mi. Widać ze to piekarnia przemysłowa i odbija się to na smaku pieczywa.
Ja chleb kupuję ze Złotego Kłosa (szefa okrągły), natomiast na codzień drożdżówki w Domu Chleba, bo najbliżej w przerwie z pracy jest.
Bardzo dobre pieczywo jest w Janie.Także spotkałam sie z pysznym chlebkiem okrągłym na ulicy Rzemieślniczej w tym nowym budynku. Świeżutki, super smak i nie wysycha w ten sam dzień. Polecam.
nie jem pieczywa wcale...
Też nie jem pieczywa ale dla reszty rodzinki kupuję zawsze u Sidora : Chleb pszenny lub słoneczny lub pasterski.
fg W Janie są dwa stoiska z chlebem : Sidora i bodajże Złoty kłos...
tez macie problemy przy takiej pogodzie pieczywo??
A czy ktoś wie gdzie można kupić dobry żytni chleb robiony na zakwasie ? Chleb przygotowywany z zakwasu jest najzdrowszy, bo przygotowywany tradycyjną metodą, która niestety wymaga dłuższego procesu produkcyjnego. Pozostałe chlebki to niestety masowy produkt na spulchniaczach, które niewiele mają wspólnego z chlebem.
Spróbuj u Sidora. Mają tam taki żytni na zakwasie z foremki. Mi smakuje:-))
Ja pieczywo kupuję w piekarni.
[quote=Zbieracz Parasoli]Ja pieczywo kupuję w piekarni.[/quote] TO masz szczęście że teraz niema PRL-u bo Byś kupował albo dostawał w sklepie z gwozdziami!!
Tak? Nie wiedziAłam.
Bardzo dobre pieczywo robione na zakwasie można kupić na ul reja cukiernia Magda sama chętnie tam chodzę po chleb kminkowy i żytni mniam
z bardzo lubie drożdzówki od Dziadkowca. a z Domu Chleba najbardziej smakuje mi chleb Nowowiejski i bułki chłopskie.
U Sidora nie kupuje.
W złotym kłosie zdarzyło mi sie kilka razy kupic bułki - ujdą.
w sklepie:P
[quote=Smakosz]Spróbuj u Sidora. Mają tam taki żytni na zakwasie z foremki. Mi smakuje:-))[/quote]
Jak Sidor ma chleb na zakwasie to ja jestem biskup.
Przeprowadziłeś destylację składników?
Kolekcjonerze Parasoli, chyba krótko żyjesz, żeby odróżnić chleb na zakwasie od tych spulchniaczy jakie używają dzisiaj "piekarze" i żeby wiedzieć jak długo "zjadliwy" był chleb na zakwasie..
Najlepsze wg mnie pieczywo jest w piekarni/cukierni Magda na ul reja. Polecam
rzadko chleb jadam, a jak juz to orkiszowy od Sidora ;]
W Myślenicach nie ma chleba na zakwasie, ani Sidor, ani Dobczyce. W Krakowie polecam Piekarnię Mojego Taty jest drogi ale warto go jeść. Spróbujcie i porównajcie z myślenickimi chlebami. Nie ma skali.
W Myślenicach chleb na zakwasie jest na Reja w "magdzie"
A mi tam smakuje chleb z Gs-u maja ładny kształt,dobry smak ;) Polecam
Rzeczywiście żytni od Sidora jest bardzo smaczny, ale podejrzanie zbyt wyrośnięty. Nie mniej jednak to najlepszy chlebek jaki kupiłem w Myślenicach.Dzięki za rekomendację.
"Rzeczywiście żytni od Sidora jest bardzo smaczny, ale podejrzanie zbyt wyrośnięty. Nie mniej jednak to najlepszy chlebek jaki kupiłem w Myślenicach"
Dzisiaj chemia jest tak rozwinięta, że podniebienia są w siódmym niebie, gorzej z żołądkami i innymi narządami..