Wiem , wiem on ci po prostu do wątku nie pasuje a z ciekawości zapytam ,nazwisko Matlak był kiedyś taki poseł ! To on pasuje tu czy nie ? On był znany czy nie ?
Jak uważasz, że ulice maja się nazywać Matlaka, czy Kurowskiego to tak.
Ale bliżej mi do senatora Bisztygi, bo gość choć z Krakowa, nigdy nie zerwał korzeni z Myślenicami poprzez różne formy - sponsoringu, pomocy....
Ale bliżej mi do senatora Bisztygi, bo gość choć z Krakowa, nigdy nie zerwał korzeni z Myślenicami poprzez różne formy - sponsoringu, pomocy....
Moim skromnym zdaniem to nasz były poseł Jabłko bardziej zasłynął swoim zamiłowaniem do spożywania jabłek (po odpowiednim procesie fermentacji)
Do dziś pamiętam te artykuły w krajowej prasie i TV.
Moim skromnym zdaniem to nasz były poseł Jabłko bardziej zasłynął swoim zamiłowaniem do spożywania jabłek (po odpowiednim procesie fermentacji)
Czyli brakuje ulic do nazywania tyle mamy nazwisk.
Włodarze budujcie więcej Ulic!
z tym jabłkiem delikatna pomyłka to nie Bisztyga był konsumentem jabłek- amnezja lub celowe wprowadzenie nieścisłości- odmiana jabłek łatasówki .
ale wydaje mi sie że temat bardzo ciekawy i niekoniecznie musi wiązać sie z nazwami ulic .
Voo Doo (zespół muzyczny)
Przejdź do nawigacji
Przejdź do wyszukiwania
Voo Doo
Rok założenia 1984
Rok rozwiązania 1990
Pochodzenie Polska (Kraków)
Gatunek heavy metal[1]
Wydawnictwo muzyczne Pronit
Voo Doo – polska grupa muzyczna wykonująca heavy metal. Powstała w 1984 w Krakowie z inicjatywy muzyków grup Keys i Misterium Dnia Ostatniego. Grupa w 1986 wystąpiła na pierwszej edycji festiwalu Metalmania. Wyróżnienie, jakie wtedy otrzymali muzycy grupy, pozwoliło na realizację debiutanckiego albumu pt. Heavy Metal VooDoo nagranego w Studio Polskiego Radia w Poznaniu w 1986. Płyta wydana przez Pronit w 1987.
Udział w festiwalach Metalmania, Jarocin, Metal Meeting Rybnik, Metal Meeting Kraków, Międzynarodowy Festiwal Top Music. Finał przebojów TVP Dwójki (Wrocław-Hala Ludowa). Realizacja wideoclipów Dzikie lustra (TVP Katowice) i Maszyn wrzask (TVP Kraków). Trasa koncertowa w Czechosłowacji z Turbo. Utwory Voo Doo z powodzeniem konkurowały z zachodnimi grupami na liście Top Metal 20. Grupa została rozwiązana w 1990.
Muzycy
Ryszard Krupa – gitara
Andrzej Knapp – gitara do 1988
Jacek Polak – gitara od 1988
Jaroslaw Błandziński – śpiew
Adam Śliwa – gitara basowa
Rudolf Kwaśny – perkusja do 1985
Bogusław Śliwa – perkusja od 1985
Niedawno w Teleexpresie była niewielka wstawka z nowym utworem mysleniczanki Maji Winkler - co prawda krótki ale jej twórczosc i bardzo dobre wykonanie
Robert Kasprzycki
Władysław Kurowski....
Super akcja sie zaczęła ale może coś o nobilitowanych . tak możemy całe miasto wyróżnić - a jest za co i nie ma piękniejszego miejsca
To Jawornik.
Nie znam zasług dla Myślenic.
Czyżby demencja ? Przeczytaj tytuł wątku , który sam założyłeś tam nie ma nic o zasługach ....
„Znani ludzie”- czyli tacy którzy coś sobą reprezentują
Bo znani są w szkole, szpitalu a nikt tu ich nie umieszcza. Bo ich dzialalność nie wychodzi poza powiat.
Czyli inni, zrozumieli ten wątek tak , jaki był zamysł autora.
Wiem , wiem on ci po prostu do wątku nie pasuje a z ciekawości zapytam ,nazwisko Matlak był kiedyś taki poseł ! To on pasuje tu czy nie ? On był znany czy nie ?
Czyli brakuje ulic do nazywania tyle mamy nazwisk.
Włodarze budujcie więcej Ulic!
z tym jabłkiem delikatna pomyłka to nie Bisztyga był konsumentem jabłek- amnezja lub celowe wprowadzenie nieścisłości- odmiana jabłek łatasówki .
ale wydaje mi sie że temat bardzo ciekawy i niekoniecznie musi wiązać sie z nazwami ulic .
https://pl.wikipedia.org/wiki/Voo_Doo_(zesp%C3%B3%C5%82_muzyczny ) Boguś Śliwa
Voo Doo (zespół muzyczny)
Przejdź do nawigacji
Przejdź do wyszukiwania
Voo Doo
Rok założenia 1984
Rok rozwiązania 1990
Pochodzenie Polska (Kraków)
Gatunek heavy metal[1]
Wydawnictwo muzyczne Pronit
Voo Doo – polska grupa muzyczna wykonująca heavy metal. Powstała w 1984 w Krakowie z inicjatywy muzyków grup Keys i Misterium Dnia Ostatniego. Grupa w 1986 wystąpiła na pierwszej edycji festiwalu Metalmania. Wyróżnienie, jakie wtedy otrzymali muzycy grupy, pozwoliło na realizację debiutanckiego albumu pt. Heavy Metal VooDoo nagranego w Studio Polskiego Radia w Poznaniu w 1986. Płyta wydana przez Pronit w 1987.
Udział w festiwalach Metalmania, Jarocin, Metal Meeting Rybnik, Metal Meeting Kraków, Międzynarodowy Festiwal Top Music. Finał przebojów TVP Dwójki (Wrocław-Hala Ludowa). Realizacja wideoclipów Dzikie lustra (TVP Katowice) i Maszyn wrzask (TVP Kraków). Trasa koncertowa w Czechosłowacji z Turbo. Utwory Voo Doo z powodzeniem konkurowały z zachodnimi grupami na liście Top Metal 20. Grupa została rozwiązana w 1990.
Muzycy
Ryszard Krupa – gitara
Andrzej Knapp – gitara do 1988
Jacek Polak – gitara od 1988
Jaroslaw Błandziński – śpiew
Adam Śliwa – gitara basowa
Rudolf Kwaśny – perkusja do 1985
Bogusław Śliwa – perkusja od 1985
Dyskografia
Heavy Metal Voo Doo (1987, Pronit)
Niedawno w Teleexpresie była niewielka wstawka z nowym utworem mysleniczanki Maji Winkler - co prawda krótki ale jej twórczosc i bardzo dobre wykonanie