Od 1 kwietnia, mamy spis.
Rozmawiam ze znajomymi, wierzącymi. Wszyscy oni deklarują,
że w miejscu wyznanie nie przyznają się do kościoła katolickiego.
Ja zresztą tez.
Czemu to służy?
Ano temu, że kościół wykorzystuje , do swojej propagandy ilość
wierzących, którymi zawiaduje - właśnie takim, określeniem się.
Jednocześnie, ci wierzący nie identyfikują się z takim kościołem,
jak Głódz, Janiak, Rydzyk i tymi .......... "To, że ksiądz zgrzeszył, no zgrzeszył, no a kto nie ma pokus”
Aby więc pseudoautorytety kościelne, a często i przestępcy,
nie zasłaniali się moim poparciem, w rubryce wiara, nie określę się jako katolik.
Mnie martwią zupełnie inne rzeczy. Obawiam się, że Spis Powszechny ma służyć pomocą w zinwentaryzowaniu naszych majątków, by łatwiej było naliczyć tak wyczekiwany przez władzę podatek katastralny.
Mnie martwią zupełnie inne rzeczy. Obawiam się, że Spis Powszechny ma służyć pomocą w zinwentaryzowaniu naszych majątków, by łatwiej było naliczyć tak wyczekiwany przez władzę podatek katastralny.
tak Luno, ale na początku tych, którzy mają więcej niż 1 mieszkanie.
Ja już po spisie.
W rubryce wyznanie, zakreśliłeś rubrykę „odmawiam odpowiedzi na to pytanie”.
A w tekście "Damian Jankowski w ZaBurtąPytań: „Kościół przestał być dla młodych wyrocznią i wykładnią moralności”"
piszesz tak:
bono napisał/a:
Wiele w tym racji.
Ja pisząc to co piszę, jestem katolikiem praktykującym, ale szanującym też obce religie.
Dla mnie Bogiem jest szef wszystkich religii, ja szanuje swoją bo w niej jest zbudowana moja cywilizacja, kultura i wartości. Szanuję inne cywilizcje, bo to nie był mój wybór, że się urodziłem w kulturze i wierze katolickiej.
Jednocześnie, nie cierpię tych katolików politycznych typu Rydzyk.
Widzę też drogę do awansu naszego episkopatu i tam należy szukać szatana.
Wierni są lepsi od swoich nauczycieli, ryba gnije od głowy.
Temu, że -odmówiłem odpowiedzi na to pytanie!!!
Prościej wytłumaczyć już naprawdę nie umiem.
„A jakaś służąca, zobaczywszy go siedzącego przy ogniu, przyjrzała mu się uważnie i rzekła: I ten był razem z Nim. Lecz on zaprzeczył temu, mówiąc: Nie znam Go, kobieto. Po chwili zobaczył go ktoś inny i rzekł: I ty jesteś jednym z nich. Piotr odrzekł: Człowieku, nie jestem” (Łk 22, 56-58).
„A jakaś służąca, zobaczywszy go siedzącego przy ogniu, przyjrzała mu się uważnie i rzekła: I ten był razem z Nim. Lecz on zaprzeczył temu, mówiąc: Nie znam Go, kobieto. Po chwili zobaczył go ktoś inny i rzekł: I ty jesteś jednym z nich. Piotr odrzekł: Człowieku, nie jestem” (Łk 22, 56-58).
Wstydziłeś się?
A czy manipulacja, rola wierzącego czy szatana?
Oglądaj się za siebie, bo za tobą chodzi.
„—Jeśli rzeczywiście jesteś Synem Bożym, skocz w dół—kusił. —Przecież Pismo mówi:
„Bóg rozkaże swoim aniołom,
aby chroniły Cię.
I będą Cię nosić na rękach,
abyś nie skaleczył nogi o kamień”.
Bono bardziej już bredzić jak ty to robisz to się nie da. Normalnie żenada. Wpadasz tu i afiszujesz się tym coś tam w spisie nabazgrał i co mamy cie pogłaskać po główce czy w kopnąć w dupę bo nie wiem o co ci z tymi deklaracjami chodzi? Ja rozumiem, że walczysz z klerem na każdym etapie i każda możliwością ale chłopie wygląda to tak żenująco tutaj.
jaskokrakow napisał/a:
widzę ze do spisu tylko z biblią - samych kaznodzieji mamy .
a spisac sie po ludzku i po sprawie, --- Com napisał napisałem .-
Jasko oczywiście. Też myślałem, że spisać się i po kłopocie. Ale przyszedł osioł i się zaczęło : "ja znam drogę, ja , mnie weź, odmówiłem odpowiedzi, ja wiem, ja" potem ktoś mu zacytował że jest praktykującym a ten dalej tym maslane oczy kota na zasadzie "że ja samą prawdę mówie, nie skłamałem i o co ogólnie chodzi"
Bono bardziej już bredzić jak ty to robisz to się nie da. Normalnie żenada. Wpadasz tu i afiszujesz się tym coś tam w spisie nabazgrał i co mamy cie pogłaskać po główce czy w kopnąć w dupę bo nie wiem o co ci z tymi deklaracjami chodzi? Ja rozumiem, że walczysz z klerem na każdym etapie i każda możliwością ale chłopie wygląda to tak żenująco tutaj.
Jasko oczywiście. Też myślałem, że spisać się i po kłopocie. Ale przyszedł osioł i się zaczęło : "ja znam drogę, ja , mnie weź, odmówiłem odpowiedzi, ja wiem, ja" potem ktoś mu zacytował że jest praktykującym a ten dalej tym maslane oczy kota na zasadzie "że ja samą prawdę mówie, nie skłamałem i o co ogólnie chodzi"
Od 1 kwietnia, mamy spis.
Rozmawiam ze znajomymi, wierzącymi. Wszyscy oni deklarują,
że w miejscu wyznanie nie przyznają się do kościoła katolickiego.
Ja zresztą tez.
Czemu to służy?
Ano temu, że kościół wykorzystuje , do swojej propagandy ilość
wierzących, którymi zawiaduje - właśnie takim, określeniem się.
Jednocześnie, ci wierzący nie identyfikują się z takim kościołem,
jak Głódz, Janiak, Rydzyk i tymi .......... "To, że ksiądz zgrzeszył, no zgrzeszył, no a kto nie ma pokus”
Aby więc pseudoautorytety kościelne, a często i przestępcy,
nie zasłaniali się moim poparciem, w rubryce wiara, nie określę się jako katolik.
z tym podatkiem to może być prawda już caryca napomknęła o tym w jakims wywiadzie i nikt tego nie sprostował ....Coś jest na rzeczy
tak Luno, ale na początku tych, którzy mają więcej niż 1 mieszkanie.
Ja już po spisie.
W rubryce wyznanie, zakreśliłeś rubrykę „odmawiam odpowiedzi na to pytanie”.
A w tekście "Damian Jankowski w ZaBurtąPytań: „Kościół przestał być dla młodych wyrocznią i wykładnią moralności”"
piszesz tak:
to któremu wpisowi mam wierzyć?
Temu, że -odmówiłem odpowiedzi na to pytanie!!!
Prościej wytłumaczyć już naprawdę nie umiem.
Wstydziłeś się?
A czy manipulacja, rola wierzącego czy szatana?
Oglądaj się za siebie, bo za tobą chodzi.
„—Jeśli rzeczywiście jesteś Synem Bożym, skocz w dół—kusił. —Przecież Pismo mówi:
„Bóg rozkaże swoim aniołom,
aby chroniły Cię.
I będą Cię nosić na rękach,
abyś nie skaleczył nogi o kamień”.
widzę ze do spisu tylko z biblią - samych kaznodzieji mamy .
a spisac sie po ludzku i po sprawie, --- Com napisał napisałem .-
jak bono zna drogę :-)))
https://www.youtube.com/watch?v=gwBXc3uW07s
Nie nadajesz się do Orlen. Obajtek inteligencją cię gasi.
Pompuj koła, to proste zajęcie, nie wymaga wysiłku intelektualnego.