Forum » Społeczeństwo

prezydenckie aspiracje

• Janek Sal 23 lis

Prawybory zakonczone , wynik znany , postanowiłem dowiedziec sie co w temacie u opozycji , Właczyłem Republike i Ziemkiewicz opiniuje słowami ,,,cytat - Cipcia z warkoczem, Pmpon Tuska, samozwanczy marszałek. ta chołota .......... przy smiechu prowadzącej, widac radosc jej sprawiały te słowa. Zastanawiam sie do kogo ten poziom dyskusji

5 3 Cytuj
  • 23 lis

Pytanie jest w moim pojęciu jak najbardziej retoryczne. Jak to dla kogo ten poziom ? Podam pierwszy przykład z brzegu to dla osobnika pokroju Cieniasa - ucichł co prawda ostatnimi czasy, pewnie zapomniał języka w gębie ?

A poza nim dla oderwanych lub odrywanych od żłobu całych rzesz - ależ oczywiście, jakżeby inaczej - kompetentnych, dysponujących wieloletnim doświadczeniem "prawych" i "sprawiedliwych", których odkrywcze, przenikliwe i zawsze jedynie słuszne wypowiedzi nieustannie bombardują nasz zmysł słuchu. To jest ten, właśnie ich, poziom !!!

Żeby jednak oddać aktualny obraz istniejącej rzeczywistości to wypada dodać, że jeżeli chodzi o obsadzanie - że tak to ujmę - "źródeł" czy też "miejsc" żywienia, to rządząca koalicja, ze szczególnym uwzględnieniem "ludowców" (użycie w tym miejscu cudzysłowu jak najbardziej zamierzone - nie wykreślać !) zdaje się pilnie naśladować swoich, tak krytykowanych, poprzedników !!!

7 Cytuj
  • 21 godz.
    jaskokrakow napisał/a:

Prawybory zakonczone , wynik znany , postanowiłem dowiedziec sie co w temacie u opozycji , Właczyłem Republike i Ziemkiewicz opiniuje słowami ,,,cytat - Cipcia z warkoczem, Pmpon Tuska, samozwanczy marszałek. ta chołota .......... przy smiechu prowadzącej, widac radosc jej sprawiały te słowa. Zastanawiam sie do kogo ten poziom dyskusji

Republika jest dla inteligentnych inaczej.
    Ostatnio słyszałem „ kawał” z tej opcji:
    „Na spotkanie jedzie Duda i Partita.
    Masz się zapytać jaki Partita a w odpowiedzi,
    Ten jest ch.j co się pyta.”

1 2 Cytuj

Odpowiedz