Forum » Społeczeństwo

"Oda do Ojczyzny"

• Kazimierz Błażej 18 lut

Polsko - Ty moja Ojczyzno.
    Co się z Tobą dzieje?.
    Że znów rządzą Tobą- ,
    Dawni "Dobrodzieje".
    ---------------------------------
    Mało było Ci cierpień-
    Od Niemca i Ruska .
    Że znów dajesz się gnębić-
    Przez "Wybrańców "-Tuska.
    -----------------------------------
    Obudź się Narodzie .
    Zrzuć to "jarzmo" z siebie.
    Odrzuć kłamstwo Władzy-
    Którym "karmi" Ciebie.
    Może przyjdzie wkrótce -
    Na to "draństwo" klęska.
    i Polska znowu będzie -
    Wolna i zwycięska..
    =================================
    Kazimierz Błażej

9 14 Cytuj
  • 18 lut

To znaczy, że według ciebie te złodzieje z PiSu mają wrócić, wyjdziemy z unii i będzie super?? Może jeszcze przywróćmy RWPG i Układ Warszawski???? Człowieku weź się rozejrzyj i pomyśl trochę....
    Zresztą my tu mamy zamach stanu, czołgi i wojsko na ulicy, Kaczyński i reszta prawdziwych patriotów internowana, demokracja leży i robi pod siebie a ty tu z częstochowskimi rymami marnej jakości jedziesz....
    A na ulice, walczyć czynnie z patrolami wojska i zomo, bibułę roznosić, podziemie opozycyjne tworzyć......

16 7 Cytuj
  • 19 lut

Takie tam ... grafomaństwo na bazie, ale nie po linii ... Mam pełną świadomość, że te hm ... wypociny nie umywają się nawet do talentów prezentowanych przez poprzedniego Autora, którego pozdrawiam i z którym nawet nie ośmielam się współzawodniczyć co oznacza, że w żadnym razie z mojej strony c.d. nie będzie.

Kraju mój Polsko - Ojczyzno ty nasza.
    Co się z Tobą dziś dzieje.
    Że znów chcą nami pomiatać
    Przegrani złodzieje, którym było (i jest nadal) coś chyba za mało.
    Przez nich to wszystko jesienią się stało
    ---------------------------------
    Dość nam było patrzeć na te ich podrygi
    Odciętych od władzy właśnie z tej przyczyny.
    Dalej więc mamy znosić
    Gnoma i jego kumpli prze głupie wyczyny ?
    Zbudźże się Narodzie
    Zrzuć ich łgarstwa z grzbietów
    Nie daj się omamić
    Lamentom i płaczom "prawych", prawie, że Sowietów.
    Przyszła na nich wreszcie
    Za ich draństwa klęska.
    Toteż wyją strasznie
    Bo Ryży zwycięzcą.
    =================================

8 2 Cytuj
  • 19 lut

A ja tak bez rymu..... ale chyba w temacie.....
    Raport OLAF-u jest aktem oskarżenia pokazującym faworyzowanie swoich kolegów - w ten sposób minister ds. Unii Europejskiej Adam Szłapka skomentował decyzję, zgodnie z którą Polska musi zwrócić 90 mln euro. Chodzi o nieprawidłowości wokół generatorów dla Ukrainy, a sprawa dotyczy rządów PiS. - Intuicja mi mówi, że Morawiecki w tym procesie uczestniczył - domniemywał polityk KO w "Graffiti".

Europejski Urząd ds. Nadużyć Finansowych (OLAF) przedstawił we wtorek wyniki śledztwa dotyczącego zakupu generatorów prądu dla Ukrainy. Transakcji dokonała polska Rządowa Agencja Rezerw Strategicznych za rządów Prawa i Sprawiedliwości.

O szczegółach raportu poinformował unijny komisarz Piotr Serafin. Jak wskazał, postępowanie OLAF-u wykazało m.in. sztuczne zawyżanie cen, brak konkurencji, a także nienależne korzyści przyznane niektórym wykonawcom przy dokonywaniu zakupów przez RARS.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-02-19/polska-ukarana-musimy-oddac-90-mln-euro-porazajaca-sprawa/

6 2 Cytuj
  • Janek Sal 19 lut

oj bedzie wycie znowu ze to nie nasza ręka była - gdzie sie nie obrócic fałsz. Specjalista od broni,kolekcjoner co w piwnicy bloku trzymał panzera antyka i troche granatów , minister w starym ale jakze zasłuzonym rzadzie, Dworczyk woził po Polsce arsenał broni o ktorym nie wiedział - Wozili dwa pojazdy z Ukrainy po wystawach a okazało sie ze w srodku pełno amunicji . tez wielkie oczy że nie wiedział

6 4 Cytuj

Odpowiedz