Forum » Społeczeństwo

"Rozwód kościelny"

• 3 maj

Zainteresowanych kościelnym procesem o nieważność małżeństwa zapraszam na swoją internetową stronę; dr Arletta Bolesta adwokat kościelny zatwierdzony

2 4 Cytuj
  • 3 maj

A po takim rozwodzie była mężatka po porodzie, jest przeniesiona do dziewic?
    A jej mąż zasila grono czystych kawalerów?

Toż to nie religia tylko zabawa w chowanego.

20 31 Cytuj
  • 3 maj
    Prawicowiec napisał/a:

A po takim rozwodzie była mężatka po porodzie, jest przeniesiona do dziewic?
    A jej mąż zasila grono czystych kawalerów?

Toż to nie religia tylko zabawa w chowanego.

Oj tam, oj tam..... Ważne żeby się kasa zgadzała......

9 29 Cytuj
  • 4 maj

Czy takie unieważnienie małżeństwa jak w przypadku pana Kurskiego miało podstawy religijne? Moim zdaniem stało się tylko ośmieszeniem władz kościelnych i wpłynęło bardzo źle na wizerunek kościoła.

14 27 Cytuj
  • 4 maj

Kurski i Obajtek to takie dwie wielkie mendy. No ale ludzie na nich głosują, bo tacy piękni są, Pis-owscy;)

10 35 Cytuj
  • Janek Sal 5 maj

a czy ktos miał watpliwosci ze to zabawa w czarnego luda? przeciez Bóg to jest na ostatnim miejscu w kazdej religii - odkad wynaleziono monete to tylko to sie w kosciele liczy .Gdzie ubóstwo i służba wiernym ? nie masz kasy to bierz przescieradło i idz na z góry upatrzone miejsce - tudzież Polanke i kładz sie bo nawet wenikrator ci nie zaspiewa jegomosc . dobry temat ktos wpiął bo nalezy wiedziec jak odpowiadac przed sadem municypialnym

3 28 Cytuj
  • Janek Sal 5 maj
    Mvv04 napisał/a:

Czy takie unieważnienie małżeństwa jak w przypadku pana Kurskiego miało podstawy religijne? Moim zdaniem stało się tylko ośmieszeniem władz kościelnych i wpłynęło bardzo źle na wizerunek kościoła.

a czy ktos sie martwi tym wizerunkiem? chyba nieliczni wierni . Teraz popatrzymy na wybory nowego Ojca Swietego -radykał czy liberał ,a moze ekstrema ......

2 27 Cytuj
  • 6 maj

Oddam mieszkanie w bloku opiekunowi który przeniesie mnie do DPS.

Szukam kontaktu z Karolem Nawrockim.

23 34 Cytuj
  • 6 maj
    Prawicowiec napisał/a:

Oddam mieszkanie w bloku opiekunowi który przeniesie mnie do DPS.

Szukam kontaktu z Karolem Nawrockim.

Myślę, że powinieneś bardziej poszukać kontaktu, z Gronkiewicz-Waltz i Rafałem Trzaskowskim, bo to osi są mistrzami reprywatyzacji, przekształceń własnościowych, wyrzucania ludzi na bruk, zabierania mieszkań i tragedii ludzkich. Bardziej zwróć się do nich o kontakt, chętnie pomogą.

35 18 Cytuj
  • Janek Sal 6 maj
    robert napisał/a:

Myślę, że powinieneś bardziej poszukać kontaktu, z Gronkiewicz-Waltz i Rafałem Trzaskowskim, bo to osi są mistrzami reprywatyzacji, przekształceń własnościowych, wyrzucania ludzi na bruk, zabierania mieszkań i tragedii ludzkich. Bardziej zwróć się do nich o kontakt, chętnie pomogą.

Moze to ten sam model - rafałek vel batyr złozyli propozycje nie do odrzucenia .

Moze sie okazac ze to tylko jedno z wielu przejętych przez sutenerow

3 28 Cytuj
  • 6 maj
    robert napisał/a:

Wiesz im nie ufam, bo to bezbożnicy i nie z pis.
    Ten Karol Nawrocki, czapki z głów- doktor (dr.- to taki ewenement w pis więc za każdym razem należy przypominać że pis tez ma ludzi którzy zrobili doktorat w temacie
    "Opór społeczny wobec władzy komunistycznej w województwie elbląskim", Bez tej pracy obywatele elbląskiego, by się pogubili)
    poza tym wierzący, i ulubieniec prezesa, tu też skłon przed majestatem.
    To taki mnie nie wyrzuci z mieszkania.
    Przepiszę mu mieszkanie to przynajmniej czynsz, już za swoje mieszkanie zapłaci. A jak mu będzie mieszkanie potrzebne, to zawiadomi anonimowo DPS finansowany przez społeczeństwo, i ja będę miał gdzie spać i on też.
    Takim ja ufam. A nie tym co kolekcjonują cudze mieszkania.

18 33 Cytuj
  • 6 maj
    Prawicowiec napisał/a:

Wiesz im nie ufam, bo to bezbożnicy i nie z pis.
    Ten Karol Nawrocki, czapki z głów- doktor (dr.- to taki ewenement w pis więc za każdym razem należy przypominać że pis tez ma ludzi którzy zrobili doktorat w temacie
    "Opór społeczny wobec władzy komunistycznej w województwie elbląskim", Bez tej pracy obywatele elbląskiego, by się pogubili)
    poza tym wierzący, i ulubieniec prezesa, tu też skłon przed majestatem.
    To taki mnie nie wyrzuci z mieszkania.
    Przepiszę mu mieszkanie to przynajmniej czynsz, już za swoje mieszkanie zapłaci. A jak mu będzie mieszkanie potrzebne, to zawiadomi anonimowo DPS finansowany przez społeczeństwo, i ja będę miał gdzie spać i on też.
    Takim ja ufam. A nie tym co kolekcjonują cudze mieszkania.

W PO doktor na doktorze, magister ma magistrze, światowiec na światowcu, uczciwy na uczciwym, prawy na prawym, kompetentny na kompetentnym, pracowity na pracowitym, mądry na mądrym, rzetelny na rzetelnym prawdomówny na prawdomównym, ludzki na nadludzkim. Tylko to jest sen nad sny

37 9 Cytuj
  • 6 maj
    robert napisał/a:

W PO doktor na doktorze, magister ma magistrze, światowiec na światowcu, uczciwy na uczciwym, prawy na prawym, kompetentny na kompetentnym, pracowity na pracowitym, mądry na mądrym, rzetelny na rzetelnym prawdomówny na prawdomównym, ludzki na nadludzkim. Tylko to jest sen nad sny

„— To było straszne. Pamiętam, jak w zimie pan Jerzy siedział w mieszkaniu po ciemku, zziębnięty, w kurtce. Nie miał pieniędzy, żeby zapłacić za prąd, a w tym mieszkaniu wszystko było elektryczne, włącznie z ogrzewaniem. Żeby nie marzł w zimie, płaciłam za prąd z moich własnych pieniędzy — mówi w rozmowie z Onetem opiekunka Anna Kanigowska. To ona z ramienia pomocy społecznej zajmowała się seniorem panem Jerzym, którego mieszkanie przejął Karol Nawrocki. Pani Anna opowiada, że próbowała się dowiedzieć od Nawrockiego, dlaczego nie pomaga panu Jerzemu, skoro przejął jego mieszkanie w zamian za opiekę. Wysłała do Nawrockiego w tej sprawie list. — Nawrocki chciał tylko przejąć mieszkanie, a potem po prostu wszystko miał gdzieś. Nigdy nie spotkałam się z tak bezczelnym oszustwem — wskazuje.”

Co do tytułów, w tym PiS nikt nie przebije, tytuły jak u hierarchów kościelnych.
    Jak taki dr. Nawrocki dojeżdża do wsi cała wieś powinna być udekorowana wstążkami na trasie przejazdu doktora.

16 31 Cytuj
  • 7 maj
    Prawicowiec napisał/a:

„— To było straszne. Pamiętam, jak w zimie pan Jerzy siedział w mieszkaniu po ciemku, zziębnięty, w kurtce. Nie miał pieniędzy, żeby zapłacić za prąd, a w tym mieszkaniu wszystko było elektryczne, włącznie z ogrzewaniem. Żeby nie marzł w zimie, płaciłam za prąd z moich własnych pieniędzy — mówi w rozmowie z Onetem opiekunka Anna Kanigowska. To ona z ramienia pomocy społecznej zajmowała się seniorem panem Jerzym, którego mieszkanie przejął Karol Nawrocki. Pani Anna opowiada, że próbowała się dowiedzieć od Nawrockiego, dlaczego nie pomaga panu Jerzemu, skoro przejął jego mieszkanie w zamian za opiekę. Wysłała do Nawrockiego w tej sprawie list. — Nawrocki chciał tylko przejąć mieszkanie, a potem po prostu wszystko miał gdzieś. Nigdy nie spotkałam się z tak bezczelnym oszustwem — wskazuje.”

Co do tytułów, w tym PiS nikt nie przebije, tytuły jak u hierarców kościelnych.
    Jak taki dr. Nawrocki dojeżdża do wsi cała wieś powinna być udekorowana wstążkami na trasie przejazdu doktora.

Okazało się jaka jest prawdomówność tej Pani, Kłamie jak z nut. Dla rozgłosu zrobi wszystko. Więc brawo za cytaty z tej Pani, wiarygodność na poziomie Rafała. A co do dekorowań oczywiście cytat z " sok z buraka" nieładnie, a poza tym, to nikt nie przebije wieców z udziałem Rafała jak opisują mieszkańcy miast brakuje tylko jak dawniej malowania trawy

29 10 Cytuj
  • 7 maj

„Dr.Karol” to nie mój wybór.
    Kaczyński wystawia przyglupow, bo boi Czarnka czy Morawieckiego, by nie zejść z piedestału.

Dr. z PiS capnął mieszkanie i olał właściciela.

Ja głosuję na dr. Trzaskowskiego

12 30 Cytuj
  • 7 maj

Takie twoje prawo i wybór.
    A kto, co capnął i kogo olał, to się okaże .
    Ja natomiast głosuję na Dr. Nawrockiego

29 10 Cytuj
  • 7 maj
    robert napisał/a:

Ale o ile pamięć mnie nie myli to PiS rozdawał dyplomy . Masz racje, rzetelnie jest mieć alfonsa za Prezydenta ;)

5 28 Cytuj
  • 7 maj
    Bysina355 napisał/a:

Ale o ile pamięć mnie nie myli to PiS rozdawał dyplomy . Masz racje, rzetelnie jest mieć alfonsa za Prezydenta ;)

Tak zwłaszcza w Collegium Humanum :). A co do prezydenta to lepiej mieć Rafałka bo jest inteligentny, uczciwy, kompetentny, nie zmienia poglądów, jest niezależny, uczciwie promowany, niehejtowany i kłamliwie pomawiany bez skazy, wzór do naśladowania :)

29 7 Cytuj
  • 7 maj
    robert napisał/a:

Takie twoje prawo i wybór.
    A kto, co capnął i kogo olał, to się okaże .
    Ja natomiast głosuję na Dr. Nawrockiego

Dobrze, że piszesz w każdym zdaniu, że Dr.
    bo wygląda jołopowato bez tego Dr,

nawet gdyby napisał doktorat :
    "Opór społeczny wobec władzy komunistycznej w powiecie Myślenickim"
    to zawsze to doktorat, choć Dudek prof. u którego robił ten doktorat, szanuje go tak,
    jak ten staruszek od którego wyrwał mieszkanie za "opiekę".

10 17 Cytuj
  • Janek Sal 11 godz.
    robert napisał/a:

Weż Melatonina na sen - podwójnie nawet

1 17 Cytuj

Odpowiedz