Rok 1900. Myślenice
• ok. 3 500 mieszkańców
Niewielkie, typowe galicyjskie miasteczko rzemieślniczo-handlowe.
1921 (spis)
• ok. 4 400 mieszkańców
1931 (spis)
• ok. 5 200 mieszkańców
1939 (przed wojną)
• ok. 5 500–6 000 mieszkańców
Wzrost umiarkowany, brak większych inwestycji przemysłowych.
1950
• ok. 6 800 mieszkańców
Powojenny przyrost naturalny + delikatna odbudowa.
1960
• ok. 8 500 mieszkańców
1970
• ok. 10 000 mieszkańców
1980
• ok. 13 000 mieszkańców
1990
• ok. 15 000 mieszkańców
2000
• ok. 16 000 mieszkańców
2010
• ok. 17 000 mieszkańców
2020
• ok. 18 000 mieszkańców
2025 (szacunek aktualny)
• ok. 18 500 mieszkańców
Myślenice pełnią funkcję sypialni Krakowa — część mieszkańców przeprowadza się tam ze względu na niższe ceny i bliskość drogi S7.
Liczba mieszkańców (1939)
Wieliczka
ok. 11 000
Bochnia
ok. 14 000
Myślenice
ok. 5 500–6 000
Limanowa
ok. 6 500–7 000
1950
• Bochnia – ok. 14 tys.
• Wieliczka – ok. 12 tys.
• Myślenice – ok. 6,8 tys.
• Limanowa – ok. 5,8 tys.
1980
• Bochnia – ok. 27 tys.
• Wieliczka – ok. 17 tys.
• Myślenice – ok. 13 tys.
• Limanowa – ok. 12 tys.
2000
• Bochnia – ok. 29 tys.
• Wieliczka – ok. 18 tys.
• Myślenice – ok. 16 tys.
• Limanowa – ok. 14 tys.
2025 (szacunki)
• Bochnia – ok. 29–30 tys.
• Wieliczka – ok. 24–25 tys. (silny wzrost dzięki suburbanizacji Krakowa)
• Myślenice – ok. 18,5 tys.
• Limanowa – ok. 15 tys.
TV Republika hmm.... wzór godny naśladowania. Kogo ta lokalna Republika miała by z założenia szkalować, bo szkalować musi w innym wypadku jej sens istnienia jest...bez sensu.
TV Republika hmm.... wzór godny naśladowania. Kogo ta lokalna Republika miała by z założenia szkalować, bo szkalować musi w innym wypadku jej sens istnienia jest...bez sensu.
Republika swoich nie szkaluje. I to pole jest do zagospodarowania.
Szkalować przeciwników, ale lizać tyłek swoim.
A na dobre informacje o swoich czeka 60% myślenickich wyborców, którzy na nich głosowali.
A szkalować co się da.
To technika manipulacyjna, w której:
1. tworzy się problem (np. podburza opinię publiczną przeciwko osobie),
2. wywołuje reakcję (oburzenie, strach, konflikt),
3. a następnie przedstawia się siebie jako rozwiązanie, np. obrońcę tej osoby, tematu.
To będzie nuda nawet z reklam nie zarobisz.
Proponuje inną koncepcję, podawać złe informację o swoich na które nie czeka 60% myślenickich wyborców, którzy na nich głosowali.
Tą technike manipulacji nazywam prawdą. Jak powszechnie wiadomo prawda boli, ale jestem gotów ponieść to poświęcenie.
Proponuje inną koncepcję, podawać złe informację o swoich na które nie czeka 60% myślenickich wyborców, którzy na nich głosowali.
Tą technike manipulacji nazywam prawdą. Jak powszechnie wiadomo prawda boli, ale jestem gotów ponieść to poświęcenie.
Na -prawdę, nie wpłyną wpłaty na konto tytułem wsparcia z doPiSem darowizna.
A właśnie na bazie tych wpływów budowana jest Republika.
Czy dowiedziałbyś się z TVP lub z TVN o tym że marszałek Grodzki ma sprawy o łapówkarstwo i że pozwał Sakiewicza z Republiki i przegrał sprawę. Przecież tak walczycie o rzetelne dziennikarstwo, na pewno waszymi idolami są dziennikarki typu Schnepf, Dobrosz Oracz
Czy dowiedziałbyś się z TVP lub z TVN o tym że marszałek Grodzki ma sprawy o łapówkarstwo i że pozwał Sakiewicza z Republiki i przegrał sprawę. Przecież tak walczycie o rzetelne dziennikarstwo, na pewno waszymi idolami są dziennikarki typu Schnepf, Dobrosz Oracz
Mamy wolność. Możesz oglądać "intelektualną", Republikę, możesz oddawać hołdy carowi z USA, możesz słuchać prawicowej muzyki disco polo. i słuchać Holeckiej czy Kłeczka.
Ja wybieram pozostałe trzy komercyjne stacje. Czasem zerknę na "niszową" Republikę, ale od razu mam odruch wymiotny.
Co do napasionego Sakiewicza (kasowo i fizycznie) i Grockiego, mówią i piszą o tym wszyscy. To naprawdę nie jest odkrycie Republiki.
Co robi z człowieka monopol informacji z jednego źródła?
Ja z kolei mam odruch wymiotny na informacje z TVP i TVN. Nie da się tego oglądać a zwłaszcza te dwie wspomniane panie (nie napasione jak Sakiewicz). Już wolę Kłeczka i Holecką.
Ja z kolei mam odruch wymiotny na informacje z TVP i TVN. Nie da się tego oglądać a zwłaszcza te dwie wspomniane panie (nie napasione jak Sakiewicz). Już wolę Kłeczka i Holecką.
No cóż, tak ma kapitał USA.
Sakiewicz, nazwisko sugeruje korzenie wschodnie , a więc echo tęsknoty, i sposób robienia kapitału też.
Masz jeszcze Gawryluk, Gugałę, też źli? Tylko Republika.... , może weimarska?
Ciągle mnie zaskakuje jak nie wielu było w stanie otumanić tak wielu.
Co gorsza ci otumanieni są głusi na logikę i argumenty, i przekonałem się, że tutaj nie ma pola do dyskusji.
Gdyby część z nich zrobiła krok wstecz do czasów przed republiką i jeszcze przed czasami tvppis, to była by szansa na zmianę ich jadowitego światopogladu.
Właśnie w waszych komentarzach widać "jadowity światopogląd" a Grodzki nie pisze się przez c bo to nie pasuje na kogoś kto w komentarzach zgrywa się na intelektualistę.
Właśnie w waszych komentarzach widać "jadowity światopogląd" a Grodzki nie pisze się przez c bo to nie pasuje na kogoś kto w komentarzach zgrywa się na intelektualistę.
Republika, partyjna tv nie jest naszą stacją.
Oglądamy polski Polsat, publiczną TVP i amerykański TVN.
To rzeczywiście nieprzychylne stacje narodowemu socjalizmowi.
Te wszystkie stacje plują jadem, a miłość płynie tylko z pisowskiej Republika, to obiektywizm twój jest chory.
Co do intelektualisty…. pisze z siebie jeżeli uważasz że to intelektualne, miło.
A że za mało przez „Grockiego”, może znam go ze słyszenia a nie z tekstu, za to widzę u Ciebie intelektualizm, bez zgrywu. Po prostu nim jesteś i tu moje sorry za Grodzkiego.
Można by się pokusić na założenie lokalnej telewizji głoszącej „prawdę prawico-narodowową” z elementami religii.
Wzorem partyjnej stacji Republika.
Nr konta do „wsparcia” : . . . . . . . . . . . . . . . .
tytułem darowizna.
Rok 1900. Myślenice
• ok. 3 500 mieszkańców
Niewielkie, typowe galicyjskie miasteczko rzemieślniczo-handlowe.
1921 (spis)
• ok. 4 400 mieszkańców
1931 (spis)
• ok. 5 200 mieszkańców
1939 (przed wojną)
• ok. 5 500–6 000 mieszkańców
Wzrost umiarkowany, brak większych inwestycji przemysłowych.
1950
• ok. 6 800 mieszkańców
Powojenny przyrost naturalny + delikatna odbudowa.
1960
• ok. 8 500 mieszkańców
1970
• ok. 10 000 mieszkańców
1980
• ok. 13 000 mieszkańców
1990
• ok. 15 000 mieszkańców
2000
• ok. 16 000 mieszkańców
2010
• ok. 17 000 mieszkańców
2020
• ok. 18 000 mieszkańców
2025 (szacunek aktualny)
• ok. 18 500 mieszkańców
Myślenice pełnią funkcję sypialni Krakowa — część mieszkańców przeprowadza się tam ze względu na niższe ceny i bliskość drogi S7.
Liczba mieszkańców (1939)
Wieliczka
ok. 11 000
Bochnia
ok. 14 000
Myślenice
ok. 5 500–6 000
Limanowa
ok. 6 500–7 000
1950
• Bochnia – ok. 14 tys.
• Wieliczka – ok. 12 tys.
• Myślenice – ok. 6,8 tys.
• Limanowa – ok. 5,8 tys.
1980
• Bochnia – ok. 27 tys.
• Wieliczka – ok. 17 tys.
• Myślenice – ok. 13 tys.
• Limanowa – ok. 12 tys.
2000
• Bochnia – ok. 29 tys.
• Wieliczka – ok. 18 tys.
• Myślenice – ok. 16 tys.
• Limanowa – ok. 14 tys.
2025 (szacunki)
• Bochnia – ok. 29–30 tys.
• Wieliczka – ok. 24–25 tys. (silny wzrost dzięki suburbanizacji Krakowa)
• Myślenice – ok. 18,5 tys.
• Limanowa – ok. 15 tys.
Republika swoich nie szkaluje. I to pole jest do zagospodarowania.
Szkalować przeciwników, ale lizać tyłek swoim.
A na dobre informacje o swoich czeka 60% myślenickich wyborców, którzy na nich głosowali.
A szkalować co się da.
To technika manipulacyjna, w której:
1. tworzy się problem (np. podburza opinię publiczną przeciwko osobie),
2. wywołuje reakcję (oburzenie, strach, konflikt),
3. a następnie przedstawia się siebie jako rozwiązanie, np. obrońcę tej osoby, tematu.
Na -prawdę, nie wpłyną wpłaty na konto tytułem wsparcia z doPiSem darowizna.
A właśnie na bazie tych wpływów budowana jest Republika.
Mamy wolność. Możesz oglądać "intelektualną", Republikę, możesz oddawać hołdy carowi z USA, możesz słuchać prawicowej muzyki disco polo. i słuchać Holeckiej czy Kłeczka.
Ja wybieram pozostałe trzy komercyjne stacje. Czasem zerknę na "niszową" Republikę, ale od razu mam odruch wymiotny.
Co do napasionego Sakiewicza (kasowo i fizycznie) i Grockiego, mówią i piszą o tym wszyscy. To naprawdę nie jest odkrycie Republiki.
Co robi z człowieka monopol informacji z jednego źródła?
No cóż, tak ma kapitał USA.
Sakiewicz, nazwisko sugeruje korzenie wschodnie , a więc echo tęsknoty, i sposób robienia kapitału też.
Masz jeszcze Gawryluk, Gugałę, też źli? Tylko Republika.... , może weimarska?
Ciągle mnie zaskakuje jak nie wielu było w stanie otumanić tak wielu.
Co gorsza ci otumanieni są głusi na logikę i argumenty, i przekonałem się, że tutaj nie ma pola do dyskusji.
Gdyby część z nich zrobiła krok wstecz do czasów przed republiką i jeszcze przed czasami tvppis, to była by szansa na zmianę ich jadowitego światopogladu.
Republika, partyjna tv nie jest naszą stacją.
Oglądamy polski Polsat, publiczną TVP i amerykański TVN.
To rzeczywiście nieprzychylne stacje narodowemu socjalizmowi.
Te wszystkie stacje plują jadem, a miłość płynie tylko z pisowskiej Republika, to obiektywizm twój jest chory.
Co do intelektualisty…. pisze z siebie jeżeli uważasz że to intelektualne, miło.
A że za mało przez „Grockiego”, może znam go ze słyszenia a nie z tekstu, za to widzę u Ciebie intelektualizm, bez zgrywu. Po prostu nim jesteś i tu moje sorry za Grodzkiego.