Forum » Społeczeństwo

TV miastoInfo

• 23 paź

Można by się pokusić na założenie lokalnej telewizji głoszącej „prawdę prawico-narodowową” z elementami religii.
    Wzorem partyjnej stacji Republika.

Nr konta do „wsparcia” : . . . . . . . . . . . . . . . .
    tytułem darowizna.

3 10 Cytuj
  • 21 lis

Rok 1900. Myślenice
    • ok. 3 500 mieszkańców
    Niewielkie, typowe galicyjskie miasteczko rzemieślniczo-handlowe.

1921 (spis)
    • ok. 4 400 mieszkańców

1931 (spis)
    • ok. 5 200 mieszkańców

1939 (przed wojną)
    • ok. 5 500–6 000 mieszkańców
    Wzrost umiarkowany, brak większych inwestycji przemysłowych.

1950
    • ok. 6 800 mieszkańców
    Powojenny przyrost naturalny + delikatna odbudowa.

1960
    • ok. 8 500 mieszkańców

1970
    • ok. 10 000 mieszkańców

1980
    • ok. 13 000 mieszkańców

1990
    • ok. 15 000 mieszkańców

2000
    • ok. 16 000 mieszkańców

2010
    • ok. 17 000 mieszkańców

2020
    • ok. 18 000 mieszkańców

2025 (szacunek aktualny)
    • ok. 18 500 mieszkańców
    Myślenice pełnią funkcję sypialni Krakowa — część mieszkańców przeprowadza się tam ze względu na niższe ceny i bliskość drogi S7.

Liczba mieszkańców (1939)
    Wieliczka
    ok. 11 000
    Bochnia
    ok. 14 000
    Myślenice
    ok. 5 500–6 000
    Limanowa
    ok. 6 500–7 000

1950
    • Bochnia – ok. 14 tys.
    • Wieliczka – ok. 12 tys.
    • Myślenice – ok. 6,8 tys.
    • Limanowa – ok. 5,8 tys.

1980
    • Bochnia – ok. 27 tys.
    • Wieliczka – ok. 17 tys.
    • Myślenice – ok. 13 tys.
    • Limanowa – ok. 12 tys.

2000
    • Bochnia – ok. 29 tys.
    • Wieliczka – ok. 18 tys.
    • Myślenice – ok. 16 tys.
    • Limanowa – ok. 14 tys.

2025 (szacunki)
    • Bochnia – ok. 29–30 tys.
    • Wieliczka – ok. 24–25 tys. (silny wzrost dzięki suburbanizacji Krakowa)
    • Myślenice – ok. 18,5 tys.
    • Limanowa – ok. 15 tys.

3 2 Cytuj
  • 21 lis

TV Republika hmm.... wzór godny naśladowania. Kogo ta lokalna Republika miała by z założenia szkalować, bo szkalować musi w innym wypadku jej sens istnienia jest...bez sensu.

7 2 Cytuj
  • 21 lis
    cygnus napisał/a:

TV Republika hmm.... wzór godny naśladowania. Kogo ta lokalna Republika miała by z założenia szkalować, bo szkalować musi w innym wypadku jej sens istnienia jest...bez sensu.

Republika swoich nie szkaluje. I to pole jest do zagospodarowania.
    Szkalować przeciwników, ale lizać tyłek swoim.
    A na dobre informacje o swoich czeka 60% myślenickich wyborców, którzy na nich głosowali.
    A szkalować co się da.

To technika manipulacyjna, w której:
    1. tworzy się problem (np. podburza opinię publiczną przeciwko osobie),
    2. wywołuje reakcję (oburzenie, strach, konflikt),
    3. a następnie przedstawia się siebie jako rozwiązanie, np. obrońcę tej osoby, tematu.

2 4 Cytuj
  • 21 lis

To będzie nuda nawet z reklam nie zarobisz.
    Proponuje inną koncepcję, podawać złe informację o swoich na które nie czeka 60% myślenickich wyborców, którzy na nich głosowali.
    Tą technike manipulacji nazywam prawdą. Jak powszechnie wiadomo prawda boli, ale jestem gotów ponieść to poświęcenie.

2 Cytuj
  • 22 lis
    cygnus napisał/a:

To będzie nuda nawet z reklam nie zarobisz.
    Proponuje inną koncepcję, podawać złe informację o swoich na które nie czeka 60% myślenickich wyborców, którzy na nich głosowali.
    Tą technike manipulacji nazywam prawdą. Jak powszechnie wiadomo prawda boli, ale jestem gotów ponieść to poświęcenie.

Na -prawdę, nie wpłyną wpłaty na konto tytułem wsparcia z doPiSem darowizna.
    A właśnie na bazie tych wpływów budowana jest Republika.

1 3 Cytuj
  • 22 lis

Czy dowiedziałbyś się z TVP lub z TVN o tym że marszałek Grodzki ma sprawy o łapówkarstwo i że pozwał Sakiewicza z Republiki i przegrał sprawę. Przecież tak walczycie o rzetelne dziennikarstwo, na pewno waszymi idolami są dziennikarki typu Schnepf, Dobrosz Oracz

5 5 Cytuj
  • 22 lis
    Mvv04 napisał/a:

Czy dowiedziałbyś się z TVP lub z TVN o tym że marszałek Grodzki ma sprawy o łapówkarstwo i że pozwał Sakiewicza z Republiki i przegrał sprawę. Przecież tak walczycie o rzetelne dziennikarstwo, na pewno waszymi idolami są dziennikarki typu Schnepf, Dobrosz Oracz

Mamy wolność. Możesz oglądać "intelektualną", Republikę, możesz oddawać hołdy carowi z USA, możesz słuchać prawicowej muzyki disco polo. i słuchać Holeckiej czy Kłeczka.
    Ja wybieram pozostałe trzy komercyjne stacje. Czasem zerknę na "niszową" Republikę, ale od razu mam odruch wymiotny.

Co do napasionego Sakiewicza (kasowo i fizycznie) i Grockiego, mówią i piszą o tym wszyscy. To naprawdę nie jest odkrycie Republiki.
    Co robi z człowieka monopol informacji z jednego źródła?

7 5 Cytuj
  • 22 lis

Ja z kolei mam odruch wymiotny na informacje z TVP i TVN. Nie da się tego oglądać a zwłaszcza te dwie wspomniane panie (nie napasione jak Sakiewicz). Już wolę Kłeczka i Holecką.

3 10 Cytuj
  • 22 lis
    Mvv04 napisał/a:

Ja z kolei mam odruch wymiotny na informacje z TVP i TVN. Nie da się tego oglądać a zwłaszcza te dwie wspomniane panie (nie napasione jak Sakiewicz). Już wolę Kłeczka i Holecką.

No cóż, tak ma kapitał USA.
    Sakiewicz, nazwisko sugeruje korzenie wschodnie , a więc echo tęsknoty, i sposób robienia kapitału też.
    Masz jeszcze Gawryluk, Gugałę, też źli? Tylko Republika.... , może weimarska?

7 3 Cytuj
  • 22 lis

Ciągle mnie zaskakuje jak nie wielu było w stanie otumanić tak wielu.
    Co gorsza ci otumanieni są głusi na logikę i argumenty, i przekonałem się, że tutaj nie ma pola do dyskusji.
    Gdyby część z nich zrobiła krok wstecz do czasów przed republiką i jeszcze przed czasami tvppis, to była by szansa na zmianę ich jadowitego światopogladu.

6 1 Cytuj
  • 22 lis

Właśnie w waszych komentarzach widać "jadowity światopogląd" a Grodzki nie pisze się przez c bo to nie pasuje na kogoś kto w komentarzach zgrywa się na intelektualistę.

2 4 Cytuj
  • 22 lis
    Mvv04 napisał/a:

Właśnie w waszych komentarzach widać "jadowity światopogląd" a Grodzki nie pisze się przez c bo to nie pasuje na kogoś kto w komentarzach zgrywa się na intelektualistę.

Republika, to partyjna tv PiS , nie jest naszą stacją.
    Oglądamy polski Polsat, publiczną TVP i amerykański TVN.
    To rzeczywiście nieprzychylne stacje narodowemu socjalizmowi.
    Te wszystkie stacje plują jadem, a miłość płynie tylko z pisowskiej Republika ?, to obiektywizm twój jest chory.
    Co do intelektualisty…. pisze z siebie,
    stąd Grocki czy Grodzki, brzmi tak samo.

4 3 Cytuj
  • 23 lis

5 postów wyżej napisałeś z pogardą o oglądających republikę że słuchają disco polo a teraz podsyłasz kawałki disco polo?

1 2 Cytuj
  • 23 lis
    Mvv04 napisał/a:

5 postów wyżej napisałeś z pogardą o oglądających republikę że słuchają disco polo a teraz podsyłasz kawałki disco polo?

Ty nie czujesz terminu pogarda.
    w komunie, w urzędach były spluwaczki dla plujących i tabliczki z napisem „nie pluć na podłogę”,
    Czy to była pogarda, czy wychowanie?
    Uczono równania w górę.
    Prymitywizm i brak wychowania nie jest cechą, która należy propagować.

Czy Penderecki gardził twórcami disco Polo? Nie. Starał się komponować coś bardzie ambitnego.
    Gdyby został w kręgu muzyki umpa umpa, nikt by jego kompozycji na świecie nie znał.

A czemu Ziobro doczekał się piosenki disco Polo., bo taką pisze się i nagrywa kilka godzin, na operę Ziobro musi poczekać w czyśćcu., ale najpewniej się nie doczeka.

O tej pogardzie , mógłbym odwrócić o której wspominasz, w ten sposób, że to oglądacze partyjnej tv Republika, gardzą oglądaczami pozostałych masowych telewizji, przy których oglądaniu ty masz odruch wymiotny, co sugeruje, że nie jesteś stworzony do innych przekazów telewizyjnych, bo narazisz się na niestrawność.
    Ale wg mnie, to nie jest pogarda do pozostałych oglądaczy innych telewizji,

Ciebie tylko dowartościowuje ten jeden kanał. Ja kiedyś też jadłem tylko rosół, ale lekarz zmienił moje smaki.

5 1 Cytuj
  • 23 lis

Wystarczy dobrze czytać twoje komentarze i twój obraz inteligenta popierającego PO mocno przechodzi w obraz szydzącego (szydzącego to jest najlepsze określenie) z osób popierających PIS i wyśmiewającego się z wyborców PIS. Nie możesz się pogodzić z tym że PO jest już przegrane a 60% osób popierających PIS w powiecie to jest fakt i wszystkie twoje komentarze nikogo nie przekonają do zmiany poglądów.

2 3 Cytuj
  • 23 lis
    Mvv04 napisał/a:

Wystarczy dobrze czytać twoje komentarze i twój obraz inteligenta popierającego PO mocno przechodzi w obraz szydzącego (szydzącego to jest najlepsze określenie) z osób popierających PIS i wyśmiewającego się z wyborców PIS. Nie możesz się pogodzić z tym że PO jest już przegrane a 60% osób popierających PIS w powiecie to jest fakt i wszystkie twoje komentarze nikogo nie przekonają do zmiany poglądów.

Rozumiem, że mówisz o zwycięstwie burmistrza i gminie, no może jeszcze powiat, choć starosta nie utożsamia się z PiS.
    A ja o całym kraju.
    W mieście mam wielu przyjaciół z sympatyków PiS. ale nawet się im do moich niepisowskich sympatii nie przyznaję, bo by mnie zjedli.
    Wielu w tym mieście skrywa niepisowskie sympatie.

3 2 Cytuj
  • 23 lis

Nie obawiaj się bo nie będę się już czepiał bo pomimo osobistych przemyśleń możemy wszyscy szanować wybory innych lub chociaż tolerować wybory i przemyślenia innych.

3 1 Cytuj
  • 23 lis

ale tu wali lewactwem aż szkoda uczestniczyć ....

2 3 Cytuj
  • Janek Sal 19 godz.
    Vivaldi napisał/a:

ale tu wali lewactwem aż szkoda uczestniczyć ....

sporo -Ciebie tu nie było to i poziom sie podniósł ,,,,nieco - więc ????

1 Cytuj

Odpowiedz