Czy Mamy 2 razy więcej ludzi którzy nie umieją głosować ?
Z analizy danych dostępnych po wyborach do rady powiatu, wyłania się czarny obraz wyborów. Czy naprawdę mamy 2 razy więcej ludzi nie umiejących zagłosować ?
W Wyborach Samorządowych w roku 2010 w okręgach wyborczych NR:
1 (Myślenice) było 1011 głosów nieważnych
2 (Sułkowice) było 621 głosów nieważnych
3 (Dobczyce+Siepraw) było 608 głosów nieważnych
4 (Pcim+inne) było 708 głosów nieważnych
5 (Wiśniowa+inne) było 846 głosów nieważnych
Natomiast w obecnych wyborach w roku 2014 wygląda to następująco:
1 (Myślenice) 1927 głosów nieważnych
2 (Sułkowice) 1340 głosów nieważnych
3 (Dobczyce+Siepraw) 1275 głosów nieważnych
4 (Pcim+inne) 1292 głosów nieważnych
5 (Wiśniowa+inne) 1616 głosów nieważnych
Jak widać wzrost w każdej gminie jest dwukrotny !!!
Proste pytanie ? Mamy 2 razy więcej ludzi nie umiejących głosować ?
Czy mamy cud nad urną i 2 razy więcej głosów nieważnych ?
Zastanawiające jest komu te głosy mogły zostać odebrane.
Nie to nie wyborcy coraz głupsi a ordynacja wyborcza skopana.
Przecież w tv tydzień czasu powtarzali że należy oddać jeden głos na jednej kartce tak wiec ludzie robili i jest to powtarzany błąd w całym kraju.
Dodam jeszcze że ludzie starsi mają problemy z rożnego rodzaju formularzami i nie ma się temu co dziwić, kiedyś sie każdy z nas o tym przekona.
Winno być na 1 kartce nazwiska alfabetycznie a w nawiasie do jakiej partii należy, bo ktoś tam marudził, że głosujemy na ludzi a nie na partie! Starszy człowiek wiedziałby, że tu ma być wybrany 1/jeden/ człowiek.
A komisja nie pytana nie może podpowiedzieć starszym ludziom jak należy głosować?
Ja nie mam TV, więc byłam zdziwiona, że dostałam takie wielokartkowe broszury..
Karty są w jednym kolorze, wystarczyło aby osoba licząca dawała głosy innej partii w kupkę pisu lub po i już głosy były, bo potem policzyli grzbiety kart a nikt nie sprawdzał czy wszystkie głosy były na tą partię, następnie do wora i byle szybciej zabrać i nie pokazywać nikomu.
głosy nie ważne to przede wszystkim puste karty - zdecydowany głos społeczeństwa, że brak jest kandydata na którego warto zagłosować.
Osobiście oddałem listę z okienkiem "dopracowanym" w urnie, dlatego, że nikt mnie nie zmusi do głosowania na pajaców, którzy raczyli wystartować.
Nie oddawajcie pustych kart, ponieważ po 21 komisja pracuje i członkowie widza okazję, zwłaszcza kiedy zasiadają w nich najbliżsi kandydatów.
Komisje są tak ustawiane aby przez kilka godzin w każdej byli "Sami Swoi" wtedy dochodzi do cudów nad urną i wtedy nagle przybywa kart nieważnych.
Wtedy też karty puste nagle są głosami ważnymi....
A ja świadomie oddałem nieważny głos, bo nie miałem kandydata, na którego chciałbym głosować (bodajże do sejmiku wojewódzkiego, zdaje się żółta kartka).
Może jednak świadomość ludzi rośnie i celowo nie głosowali na kogoś, kogo nie znają tylko dlatego, iż dostali karty, jednocześnie chcąc zagłosować na sąsiada do rady gminy czy oddać głos na burmistrza...
To już przestaje być zabawne. Ile protokołów z całkowicie różnymi wynikami wyborów może wytworzyć jedna komisja? W Katowicach powstały dwa. Będzie trzeci?
Ta cała nasza ordynacja wyborcza nadaje się chyba do kosza ale nieomylny rząd uważa że jest wszystko OK.Po skandalu z liczeniem głosów,głosami nieważnymi ,urną z kosza na śmieci(co najlepiej świadczy o kondycji naszego Państwa,kosz na śmieci okryty flagą ,to naprawdę nasze Państwo istnieje tylko teoretycznie jak mowił minister tego Rządu) mamy następny problem ponieważ ordynacja zezwala na zabawę w kotka i myszkę z wyborcami http://www.tvn24.pl/wybory-samorzadowe-beda-powtorzone-w-niektorych-okregach,497226,s.html
Oni naprawdę mają nas za idiotów i co najgorsze chyba mają rację.
Czepiasz się kosza na śmieci. Koszem na śmieci to ten pojemnik nigdy nie był, nawet, jeśli pierwotnie takie było jego przeznaczenie. Ale niestety, bylejakość i brak wyobraźni Polaków staje się powoli naszą cechą narodową, co mnie smuci.
Polecam lekturę dzisiejszego Dziennika Polskiego 3 str." brat burmistrza melduje wykonanie zadania". Wypowiedź burmistrza jak i braciszka pełna buty i nonszalancji. Słodki ten nasz włodarz aż się wymiotować chce.
Czy Mamy 2 razy więcej ludzi którzy nie umieją głosować ?
Z analizy danych dostępnych po wyborach do rady powiatu, wyłania się czarny obraz wyborów. Czy naprawdę mamy 2 razy więcej ludzi nie umiejących zagłosować ?
W Wyborach Samorządowych w roku 2010 w okręgach wyborczych NR:
1 (Myślenice) było 1011 głosów nieważnych
2 (Sułkowice) było 621 głosów nieważnych
3 (Dobczyce+Siepraw) było 608 głosów nieważnych
4 (Pcim+inne) było 708 głosów nieważnych
5 (Wiśniowa+inne) było 846 głosów nieważnych
Natomiast w obecnych wyborach w roku 2014 wygląda to następująco:
1 (Myślenice) 1927 głosów nieważnych
2 (Sułkowice) 1340 głosów nieważnych
3 (Dobczyce+Siepraw) 1275 głosów nieważnych
4 (Pcim+inne) 1292 głosów nieważnych
5 (Wiśniowa+inne) 1616 głosów nieważnych
Jak widać wzrost w każdej gminie jest dwukrotny !!!
Proste pytanie ? Mamy 2 razy więcej ludzi nie umiejących głosować ?
Czy mamy cud nad urną i 2 razy więcej głosów nieważnych ?
Zastanawiające jest komu te głosy mogły zostać odebrane.
Pozostaje nam wierzyć że nie zostaliśmy wydymani.
Gdzie można znaleźć powyższe dane?
http://aszdziennik.pl/114159,pis-te-wyniki-to-skandal-domagamy-sie-uniewaznienia-i-powtornego-sfalszowania-wyborow
Dane za rok 2014
http://www.myslenicki.pl/pl/content/view/3561/45
oraz dane za rok 2010
http://wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/120000/120900.html#tabs-3
Nie to nie wyborcy coraz głupsi a ordynacja wyborcza skopana.
Przecież w tv tydzień czasu powtarzali że należy oddać jeden głos na jednej kartce tak wiec ludzie robili i jest to powtarzany błąd w całym kraju.
Dodam jeszcze że ludzie starsi mają problemy z rożnego rodzaju formularzami i nie ma się temu co dziwić, kiedyś sie każdy z nas o tym przekona.
Albo fala drugiego krzyżyka. Niestety statystyki nie podają ile kart było pustych a ile z drugim krzyżykiem.
Winno być na 1 kartce nazwiska alfabetycznie a w nawiasie do jakiej partii należy, bo ktoś tam marudził, że głosujemy na ludzi a nie na partie! Starszy człowiek wiedziałby, że tu ma być wybrany 1/jeden/ człowiek.
A komisja nie pytana nie może podpowiedzieć starszym ludziom jak należy głosować?
Ja nie mam TV, więc byłam zdziwiona, że dostałam takie wielokartkowe broszury..
Unieważnić głosy przy ich liczeniu można bardzo łatwo...
Karty są w jednym kolorze, wystarczyło aby osoba licząca dawała głosy innej partii w kupkę pisu lub po i już głosy były, bo potem policzyli grzbiety kart a nikt nie sprawdzał czy wszystkie głosy były na tą partię, następnie do wora i byle szybciej zabrać i nie pokazywać nikomu.
głosy nie ważne to przede wszystkim puste karty - zdecydowany głos społeczeństwa, że brak jest kandydata na którego warto zagłosować.
Osobiście oddałem listę z okienkiem "dopracowanym" w urnie, dlatego, że nikt mnie nie zmusi do głosowania na pajaców, którzy raczyli wystartować.
Nie oddawajcie pustych kart, ponieważ po 21 komisja pracuje i członkowie widza okazję, zwłaszcza kiedy zasiadają w nich najbliżsi kandydatów.
Komisje są tak ustawiane aby przez kilka godzin w każdej byli "Sami Swoi" wtedy dochodzi do cudów nad urną i wtedy nagle przybywa kart nieważnych.
Wtedy też karty puste nagle są głosami ważnymi....
Dla odmiany zamiast wieszać psy niech każdy sobie pomyśli jak nic nie wiemy o tym co będzie jutro.
Daj mu Panie radosne odpoczywanie.
http://myslenice.pl/aktualnosci/1063-pograzeni-w-zalobie -
A ja świadomie oddałem nieważny głos, bo nie miałem kandydata, na którego chciałbym głosować (bodajże do sejmiku wojewódzkiego, zdaje się żółta kartka).
Może jednak świadomość ludzi rośnie i celowo nie głosowali na kogoś, kogo nie znają tylko dlatego, iż dostali karty, jednocześnie chcąc zagłosować na sąsiada do rady gminy czy oddać głos na burmistrza...
Rażące błędy w dokumentach PKW. Wyniki różnią się nawet o 130 tys. głosów!
http://niezalezna.pl/61689-razace-bledy-w-dokumentach-pkw-wyniki-roznia-sie-nawet-o-130-tys-glosow
Ten film robi furorę w internecie. „Skończyły się żarty!” Kowal „masakruje” wymiar sprawiedliwości ws. wyborów!
http://wpolityce.pl/polityka/223184-ten-film-robi-furore-w-internecie-skonczyly-sie-zarty-kowal-masakruje-wymiar-sprawiedliwosci-ws-wyborow-wideo
W Lublinie zaginęło po wyjęciu z urn kilkadziesiąt kart wyborczych. To wystarczyło, aby zwyciężyła PO
http://wpolityce.pl/polityka/223179-w-lublinie-zaginelo-po-wyjeciu-z-urn-kilkadziesiat-kart-wyborczych-to-wystarczylo-aby-zwyciezyla-po
To już przestaje być zabawne. Ile protokołów z całkowicie różnymi wynikami wyborów może wytworzyć jedna komisja? W Katowicach powstały dwa. Będzie trzeci?
http://wpolityce.pl/polityka/223209-to-juz-przestaje-byc-zabawne-ile-protokolow-z-calkowicie-roznymi-wynikami-wyborow-moze-wytworzyc-jedna-komisja-w-katowicach-powstaly-dwa-bedzie-trzeci
itd. ...............................
Ta cała nasza ordynacja wyborcza nadaje się chyba do kosza ale nieomylny rząd uważa że jest wszystko OK.Po skandalu z liczeniem głosów,głosami nieważnymi ,urną z kosza na śmieci(co najlepiej świadczy o kondycji naszego Państwa,kosz na śmieci okryty flagą ,to naprawdę nasze Państwo istnieje tylko teoretycznie jak mowił minister tego Rządu) mamy następny problem ponieważ ordynacja zezwala na zabawę w kotka i myszkę z wyborcami
http://www.tvn24.pl/wybory-samorzadowe-beda-powtorzone-w-niektorych-okregach,497226,s.html
Oni naprawdę mają nas za idiotów i co najgorsze chyba mają rację.
Czepiasz się kosza na śmieci. Koszem na śmieci to ten pojemnik nigdy nie był, nawet, jeśli pierwotnie takie było jego przeznaczenie. Ale niestety, bylejakość i brak wyobraźni Polaków staje się powoli naszą cechą narodową, co mnie smuci.
Polecam lekturę dzisiejszego Dziennika Polskiego 3 str." brat burmistrza melduje wykonanie zadania". Wypowiedź burmistrza jak i braciszka pełna buty i nonszalancji. Słodki ten nasz włodarz aż się wymiotować chce.
Jedni nie umieją głosować a inni "umieją "kandydować.
Demokracja to piękna rzecz.
Może ktoś wrzucić skan artykułu ,chciałam kupić DP ale już nie było.
te wybory to jedno wielkie nieporozumienie i tyle w temacie
Wypowiedź burmistrza jest arogancka, tupeciarska i pogardliwa. Wzorowana na wypowiedziach Urbańskiego z MZWiK. Niedaleko pada jabłko od jabłoni...
Tekla twojego chamstwa i tak nikt nie przebije.
to ty mnie jeszcze nie znasz billu