Forum » Społeczeństwo

Kocham PiS

• 19 mar 2017
    bono napisał/a:

Zestawiasz tu dwóch alimenciarzy, Kijowskiego i Kurskiego.
    Wobec tylko jednego używasz słowa alimenciarz w znaczeniu obelżywym .
    Co rozróżnia tych alimenciarzy, poza zawodem który wykonują?

Nie przepadam za Kurskim ale jest drobny szczegół. On nie jest alimenciarzem bo podobno nie ma zasądzonych alimentów . To jak może płacić coś czego nie ma ? Nawet chyba poszedł do sądu z waszymi pismakami o takie pomówienia jak ty tutaj piszesz.
    Kodomita to menda bo z jednej strony "walczy" o wolność , demokracje, zasady itd , itd.
    A z drugiej nie płacił / nie płaci zasądzonych przez Sąd.
    Porównywanie tych dwóch sytuacji jest mało poważne ale wiem bono że ty tak już masz.
    Może odniósł byś się do konkretów które poruszyłem w wcześniejszych postach bo znowu owijasz w bawełnę .
    Dlaczego na waszych marszach kodomitów jest coraz mniej wiary ?
    Ormowcy i inni esbecy się kruszą ? Czy może pogodzili się już z utratą emerytur ?

1 10 Cytuj
  • 19 mar 2017
    Walker84 napisał/a:

Tymczasem kumple bona i markosa czyli zbieraninka ormowców co się zwie KOD po chwilowej nieobecności (zapewne w celu przykrycia kompromitacji głównego alimenciarza kraju ) urządza sobie kolejną szopkę.

No tak, ta zbieraninka ormowców, oceniana jest i rozliczana przez partię w której szeregach są między innymi takie "moralne autorytety" jak PRLowski prokurator, towarzysz Wolfgang, Jasiński, Kryże.

Ani trochę nie jesteście od nich lepsi, ani trochę.

9 2 Cytuj
  • 19 mar 2017
    m_markos napisał/a:

No tak, ta zbieraninka ormowców, oceniana jest i rozliczana przez partię w której szeregach są między innymi takie "moralne autorytety" jak PRLowski prokurator, towarzysz Wolfgang, Jasiński, Kryże.

O ile wiem Kaczyński , Macierewicz, Ziobro i Kamiński to nie te same osoby co "PRLowski prokurator, towarzysz Wolfgang, Jasiński, Kryże."
    Natomiast u was całe towarzych kryło zawsze i było na wysyłki esbeków łącznie z donaldem:
    https://www.youtube.com/watch?v=yJrOt3wPcxE
    http://niepoprawni.pl/blog/jeszcze-nie-przypisane/z-cyklu-od-mazowieckiego-do-tuska-5-czeslaw-kiszczak

1 9 Cytuj
  • 19 mar 2017
    m_markos napisał/a:

Wy za to macie ważniejsze figury i mimo że deklarujecie się jako niewierzący macie swoich bożków jak Bolek czy Oscar którego porównujecie już do Św, Jana Pawła .
    Na jednego papiery wypuściła wdowa po człowieku honoru a drugiego trzyma ciotka Aniela z kuzynem Putinem i one szybko nie wypłyną.
    Czy to nie dziwne tacy pajace są szanowani przez odwiecznego naszego wroga?
    Gdyby działali w interesie naszego kraju byliby zwalczani jak Kaczyńscy ?
    https://wzzw.wordpress.com/2013/05/10/merkel-ma-akta-oscara-vel-d-tuska-%E2%98%9A-przeczytaj/

2 8 Cytuj
  • 19 mar 2017

Jak dla mnie to możecie nawet stosy odpalić i wszystkich niczym inkwizycja spalić.

Szczerze? Niech to pokolenie PRLu i komuchów i opozycji wymrze (w sensie przeminie) jak najszybciej. Przestało wnosić do polityki cokolwiek wartościowego. Stare pierdoły takie jak Kaczynski decydują jak Polska ma się rozwijać. Jakaś porażka. Wizja państwa wręcz nie z tej epoki. Nie chcę jej ani dla siebie ani dla moich dzieci.

10 1 Cytuj
  • 19 mar 2017
    m_markos napisał/a:

Jak dla mnie to możecie nawet stosy odpalić i wszystkich niczym inkwizycja spalić.

Szczerze? Niech to pokolenie PRLu i komuchów i opozycji wymrze (w sensie przeminie) jak najszybciej. Przestało wnosić do polityki cokolwiek wartościowego. Stare pierdoły takie jak Kaczynski decydują jak Polska ma się rozwijać. Jakaś porażka. Wizja państwa wręcz nie z tej epoki. Nie chcę jej ani dla siebie ani dla moich dzieci.

Politycy PiS są jak dobre wino, czym starsi, tym lepsi. I będzie ich przybywać a nie ubywać, podobnie jak kombatantów wojennych, którzy już jako niemowlę walczyli z okupantem.

10 2 Cytuj
  • 19 mar 2017

Zdecyduj sie wreszcie popierasz czy nie popierasz totalną opozycję?
    Raz ci jest wszystko jedno a za chwilę jedziesz po PiS ile wlezie.
    Poczytaj może expose twojego idola

https://www.dropbox.com/s/l276hiptgp30tdl/Wniosek%20o%20konstruktywne%20wotum%20nieufno%C5%9Bci.pdf?dl=0

2 7 Cytuj
  • 19 mar 2017

Ja uważam, że opozycja jest zła. Opozycja dobra, to taka która głosuje za PiS i godzi się na wszystkie działania rządu i nie robi burd ulicznych oraz nie podpuszcza społeczeństwa przeciw rządowi.

Jedyną taką opozycją był dwa lata temu pis i właśnie tak się konstruktywnie zachowywał. Nawet Tusk został prezydentem UE za wstawiennictwem osobistym ówczesnego szefa opozycji Kaczyńskiego u Merkel.

10 2 Cytuj
  • 19 mar 2017
    bono napisał/a:

Ja uważam, że opozycja jest zła. Opozycja dobra, to taka która głosuje za PiS i godzi się na wszystkie działania rządu i nie robi burd ulicznych oraz nie podpuszcza społeczeństwa przeciw rządowi.

Jedyną taką opozycją był dwa lata temu pis i właśnie tak się konstruktywnie zachowywał. Nawet Tusk został prezydentem UE za wstawiennictwem osobistym ówczesnego szefa opozycji Kaczyńskiego u Merkel.

Dawaj więcej !

4 Cytuj
  • 19 mar 2017
    krowka123 napisał/a:

Zdecyduj sie wreszcie popierasz czy nie popierasz totalną opozycję?
    Raz ci jest wszystko jedno a za chwilę jedziesz po PiS ile wlezie.
    Poczytaj może expose twojego idola

https://www.dropbox.com/s/l276hiptgp30tdl/Wniosek%20o%20konstruktywne%20wotum%20nieufno%C5%9Bci.pdf?dl=0

Wygląda na to że gość sam nie wie czego chce. Nikogo nie popiera z nikim nie chce współpracować .
    Anarchista chyba.

1 7 Cytuj
  • 19 mar 2017

Psy szczekają a karawana idzie dalej.Eksperci z bono na czele ciągle straszą że pod rządami PiS to grozi nam koniec świata a tu masz kolejny bank
    http://tvn24bis.pl/z-kraju,74/barclays-podwyzszyl-prognoze-pkb-polski-w-2017-r-do-3-2-proc,724859.html
    PiS musiał ich czymś przekupić?

2 7 Cytuj
  • 19 mar 2017

Prognoza 3,2%. Morawiecki założył w budżecie 2017 że ma być 3,9%. Różnicę sfinansuje powiększony dług.

Zadłużenie największe w historii.
    Tempo zadłużania w 2016 najszybsze w historii.
    Deficyt budżetowy na 2017 to 60mld PLN największy w historii.

Sami się oszukujecie, kasę trzeba będzie spłacić. Banda działająca na szkodę Polski.

11 1 Cytuj
  • 19 mar 2017
    krowka123 napisał/a:

Psy szczekają a karawana idzie dalej.Eksperci z bono na czele ciągle straszą że pod rządami PiS to grozi nam koniec świata a tu masz kolejny bank
    http://tvn24bis.pl/z-kraju,74/barclays-podwyzszyl-prognoze-pkb-polski-w-2017-r-do-3-2-proc,724859.html
    PiS musiał ich czymś przekupić?

A od kiedy te ratingi są wiarygodne? Jeszcze niedawno Kaczor z Morawem, mówili że muszą taką wiarygodną agencje stworzyć w Polsce.
    Też im teraz nie wierzę, PiS ma rację, że bzdury piszą.

8 1 Cytuj
  • 20 mar 2017

Ostatnio w TVPiS1 widziałem jak dziennikarz wiadomości partyjnych chwalił się, że mamy niewielką inflację 2.2 %. Mając kilka lat pod rząd deflację tą informację do dobrych zaliczyć nie możemy .

Ten sam zwrot można komunikować: BĄDŹ Z NAS DUMNY WYBORCO PIS, DZIĘKI TOBIE I NAM ROSNĄ CENY W SKLEPACH.

11 1 Cytuj
  • 20 mar 2017
    bono napisał/a:

A od kiedy te ratingi są wiarygodne? Jeszcze niedawno Kaczor z Morawem, mówili że muszą taką wiarygodną agencje stworzyć w Polsce.
    Też im teraz nie wierzę, PiS ma rację, że bzdury piszą.

No to powiedz to Markosowi bo z pół roku temu pisał tutaj o jakiś ratingach co mieli je obniżać . Teraz są niewiarygodne bo na korzyść Polski ,nie przepraszam Kaczyńskiego .
    Śmieszne z was ludziki :)

2 7 Cytuj
  • 20 mar 2017
    Walker84 napisał/a:

No to powiedz to Markosowi bo z pół roku temu pisał tutaj o jakiś ratingach co mieli je obniżać . Teraz są niewiarygodne bo na korzyść Polski ,nie przepraszam Kaczyńskiego .

Wydaje mi się, że to nie Markos mówił o niewiarygodności ratingów. Tylko obóz PiS je uznał za niewiarygodne.

Teraz nie ma wzrostu, tylko wg. ratingu to powrót na miejsce z przed obniżenia.
    Jeżeli waluta kosztuje 4 zł za pół roku 4,3 to jak spadnie na 4,2 nie można mówić o umocnieniu waluty. Dopiero jak osiągnie 3.99 to jest umocnienie a tak to powolny powrót do wartości poprzedniej.

To samo jest ratingiem.

7 2 Cytuj
  • 20 mar 2017

Zarówno w Solidarności jak i w KOD-ie liczyła się masa i zryw jako protest przeciw komunistom teraz PiS-owi. To za nami. PiS-u nie pokona ani ulica, ani zagranica. Masa przeciwników to zrozumiała. Protest był potrzebny, teraz czas wytężonej pracy, aby w wyborach pożegnać Kaczyńskiego. Schetyna od początku o tym wiedział i buduje opozycję , która Pis pokona. PO idzie w gorę w sondażach. PiS traci jednak nie dzięki Schetynie tylko Kaczyńskiemu, Macierewiczowi, Ziobrze , Szyszce i innym nawiedzonym. Mogli rządzić wiele kadencji, ale oni nie chcą rządzić, to Mesjasze, oni chcą zbawiać. Skoro nie chcą rządzić, to suweren im podziękuje. Schetyna wyśmiewany, lekceważony, niby bez charyzmy okaże się za dwa lata lepszy od PiS-u. PO wróci w innej wersji. Zdyscyplinowana, uporządkowana, kompetentna i nieskorumpowana. Sam Schetyna nigdy papierowym Premierem nie będzie. Polska na tym jedynie zyska. To inny format niż Szydło czy Duda. Walker i krówka niech dalej Kijowskim się zajmują. Kijowski już zrobił swoje. Może odejść. Kaczyński, Macierewicz, Szyszko też. Nie czas się nimi zajmować. Co powiedział Kaczyński? On już wystarczająco dużo nagadał i naubliżał wielu. Zresztą niech gada dalej. Opozycja zyska. W przyszłym Sejmie będzie więcej ugrupowań, większa polaryzacja. Taka większość będzie miała moralne prawo rozliczyć PiS i poobsadzać zniszczone instytucje uzgodnionymi ludźmi, aby błędów PiS-u nie popełniać. To jest przyszlość. Zawiedzeni PO i, a teraz PiS-em będą mieli na kogo zagłosować i zrobią to wówczas skutecznie. Taki Endrju, markos i reszta. Walker, krówka umrzą z PiS-em i szkoda z nimi polemizować. O błędach rządach PO też nie warto, bo liczy się przyszłość. Szczególnie dla mnie, młodego [ duchem ] człowieka.

5 2 Cytuj
  • 20 mar 2017
    Walker84 napisał/a:

Za to z PISiaków to są ciemne ludziki. Ratingi, prognoza PKB? Kto by się tym przejmował jak to wymysł diabła Sorosa. Rydzyk napewno wypędzi tego demona.

Jak można tworzyć budżet na 2017 i przyjmować że gospodarka urośnie 3,9% kiedy każda inna jednostka zakłada wzrost niżej. To oznacza mniejsze wpływy które trzeba gdzieś zbalansować, jak nie ma zapasu to pójdzie w deficyt od którego odsetki wszyscy Polacy będą spłacać.

http://wpolityce.pl/gospodarka/327340-komisja-europejska-publikuje-prognozy-wzrostu-pkb-dla-polski-w-2017-wzrosnie-o-32-proc

4 1 Cytuj
  • Andrzej 20 mar 2017
    Walker84 napisał/a:

Nie bardziej śmieszne od Ciebie. Sam pisałeś, że są one niewiarygodne, a nagle powołujesz się na nie.

3 1 Cytuj
  • 20 mar 2017

Zgodnie z wolą emerytowanego nauczyciela któremu podobnie jak PO wyborcy dali kopa PO przejmie władzę.Pytanie gdy wtedy obsadzą TK,spółki Skarbu państwa i inne instytucje swoimi ludźmi bo chyba po to idą do wyborów to jak wtedy będzie się to nazywać?Zawłaszczanie państwa ,zamach na demokrację czy jeszcze inaczej?Bo chyba logiczne jest że wygrani obsadzą swoimi tylko nie pleć bzdur że będą to bezpartyjni fachowcy którzy będą realizować swój program a nie zwycięskiej partii?A jaki to program przekonaliśmy się przez ostatnie 8 lat-ch..j dupa i kamieni kupa a Państwo tylko teoretyczne.WKibic dostałeś kopa od wyborców ,córeczki też nie wybrali do Sejmu to jak to jest wyborcy są durniami czy to wina Kaczora?

3 6 Cytuj
  • 20 mar 2017

Zapomniałaś dodać, że dziadek był w UB, a ojciec TW. Brak argumentów, to argumentum ad hominem. Analizujemy obecną sytuację polityczną w kraju. Z kimś kto myli instytucje stojące na straży demokracji typu TK że spółkami skarbu państwa o obsadzaniu tychże nie warto dyskutować. Chaos, populizm i niekompetencja to nie mój świat. To nieuczciwe i nieprzyzwoite. Stąd z PiS -em mi nie po drodze od 2005 roku.Jeszcze PO - PIS, ale nidy nie PiS. Czy to takie trudne, aby trafiło do krówki główki. To mój wybór. Żadni wyborcy tu nie mieli nic do powiedzenia. Szanuję wszystkie wybory, ale zachowuję sobie prawo do krytyki. Przede wszystkim prawo do zabierania głosu w sprawach mojego kraju. Kaczyński i PiS to wredni ludzie, niebezpieczni dla Polski, stąd moja aktywność wzrasta. Gdyby nie niszczyli podstaw demokracji mojego kraju, nie obniżali jego rangi w Europie ,znosiłbym ich jak znosił em wiele ekip w moim życiu. Teraz założyłem futro i podskakuję. Z szacunku do wiary moich przodków nie mieszam do tego różańca ani krzyża, nie profanuję pieśni religijnych na Krakowskim Przedmieściu i nie szkaluję cudzych dzieci za grzechy ojców. Salem alejkum.

5 2 Cytuj
  • 20 mar 2017

Gdyby dziadek był w UB nie byłbyś nauczycielem .Nawet komuchy tak nie plują na PiS jak sfrustrowany ,pozbawiony przez wyborców stołka lokalny działacz.
    Co do sytuacji politycznej w kraju to co takiego strasznego dzieje się od ostatnich wyborów?Czy marsze KODu są tak traktowane jak kiedyś Marsze Niepodległości?
    https://www.youtube.com/watch?v=Mw_Rztx0xzw
    czy dziennikarze nieprzychylni władzy są tak traktowani
    https://www.youtube.com/watch?v=efAUCata4Hk
    czy teraz policja wpada nad ranem do blogera który pisze krytycznie o władzy
    https://www.youtube.com/watch?v=iSZr19qkbJE
    i tak można wymieniać
    KOD i Nowoczesna była oddolnym protestem niezadowolonych ?Wolne żarty spróbuj założyć spontanicznie jakiś ruch nawet na szczeblu lokalnym a nie ogólnopolskim?
    Uznają cie za wariata chyba że będziesz krakał jak i totalni to wtedy z wariata zrobią bohatera.
    Tak żę mamy wolność i zabieraj sobie głos w sprawie twojego kraju ale nie zapominaj że to także mój kraj i większości którzy zdecydowali że mają dość rządów tych ktorych tak bronisz.
    Będą wybory ,Naród zadecyduje .
    Tylko co będzie gdy znowu popełni błąd?
    Za komuny uważano że gdy społeczeństwu nie podoba się rząd to trzeba zmienić społeczeństwo a nie rząd i próbowano to robic na różne sposoby.
    http://nowahistoria.interia.pl/kartka-z-kalendarza/news-28-czerwca-1976-r-wiece-poparcia-dla-edwarda-gierka-i-pzpr,nId,2225988

3 9 Cytuj
  • 21 mar 2017

Ty krówka123, ucho prezesa działa, Beti z Brzeszcz zmieniła broszkę.

6 2 Cytuj
  • 25 mar 2017
    Walker84 napisał/a:

"Obiektywne" media według markosa i bona :

Bono za najbardziej obiektywne uważa R .Maryja, TRWAM, WIADOMOŚCI, W TLE WIZJI i TVP_info- oglądam i słucham namiętnie na okrągło, powoli przeistaczam się w Prawdziwego Polaka. Już jednemu alimenciarzowi wpiepszyłem, teraz czekam na jakąś gnidę z opozycji.
    Jeszcze mnie wkurza taki jeden, z którym żona chodzi na drogę krzyżową.

5 1 Cytuj

Odpowiedz