drużyna że się tak wyrażę seniorska(20 do 40 lat nawet) od 2 sezonów bierze z powodzeniem udział w rozgrywkach KNBA w Krakowie (Krakowski Nurt Basketu Amatorskiego www.knba.pl)
skrzyknijmy sie jakos w tygodniu i wynajmijmy hale na gornym przedmiesciu, albo na zarabiu w szkole lub glowna - 6-10 osob na pewno uzbieramy zeby zagrac mecz
Miło mi poinformować że minął miesiąc od rozpoczęcia zajęć.
Grupka liczy 15 "żyrafek".Trzeba im przyznać że bardzo się starają
Mam nadzieję że będą kolejni chętni
Polska koszykówka sama sobie wyszykowała kłopoty.
Obniżenie poziomu reprezentacji jest pochodne od zezwolenia na start zawodnikom z innych krajów. Wiem Unia Europejska i możliwość pracy tam gdzie się chce Przynajmniej ludziom z Europy. Wiadomym jest jednak, że do tej pracy nie prowadzi się naboru z ulicy, a przyjęcia kończy się kontraktem lub nie. A to już nie jest dyskryminacja tylko zwykły układ pracodawca z świadczącym pracę.
Problem w tym, że kluby by uatrakcyjnić swój wizerunek i wyniki dążą, by przyjąć jak najwięcej czarnoskórych zawodników. Magia NBA i rzeczywiście czarni przepraszam za określenie, zdecydowanie wodzą prym w tej grze.
Własny narybek to zostało szybko porzucone pojecie. W efekcie poziom krajowej koszykówki nawet z obcymi zawodnikami się obniżył a już negatywnie odbił się na poziomie gry reprezentacji. Z jakiej ligi ich wybierać jak w niej jest 60% obcokrajowców.
Koło się zamyka. Klub nie szkoli młodych bo woli kupić czarnoskórą atrakcję, a krajowi zawodnicy nie widzą sensu trenowania, bo ich miejsce zajmą inni .
Dochodzi do kryzysu ledwie zażegnanego z organizowaniem mistrzostw w Łodzi, Bydgoszczy i Katowic?
Polska paranoja!
Hej, w ostatnim czasie zainteresowałam się koszykówką i bardzo chciałabym trenować. Zdziwiło mnie że w tak rozwiniętym mieście jakim są Myślenice nie mogę znaleźć żadnych treningów, a ostatnie posty o tym widzie z 2011 roku. Czy jest ktoś na tyle poinformowany i powiedział mi jak teraz po 10 latach w koszykówką w Myślenicach, albo poleci jakiś klub w Krakowie.
piechnik. Myślenice nie takie rozwiniete. Brakuje sekcjii koszykowki, w Myslenicach jej nie znajdziesz. Poki co tylko pilka nozna. Siatkowki tez z prawdziwego zdarzenia nie znajdziesz, bo na ta chwile dzialaja tylko grupy mlodziezowe. Powstala nie dawno pilka reczna. Gmina jest spora, ale na Gmine tylko jedna hala duza z prawdziwego zdarzenia. Myslenice to miasto w ktorym nie Brakuje ludzi aktywnych i zdolnych, ale o tych ludzi trzeba dbac.
Witam
Chciałem poinformować że w listopadzie uruchamiamy Akademię Koszykówki dla dzieci ze szkół podstawowych,klasy I do III
Zajęcia będą się odbywać w Szkole Podstawowej na Zarabiu.
Potencjalnych zainteresowanych proszę o kontakt na maila,podam więcej szczegółów.
Pozdrawiam i zapraszam.
zrobcie sekcje dla starszych juz po szkole albo w trakcie studiow czy po nich - tak samo jak siatkarzy na zarabiu
dla starszych to znaczy w jakim wieku?
drużyna że się tak wyrażę seniorska(20 do 40 lat nawet) od 2 sezonów bierze z powodzeniem udział w rozgrywkach KNBA w Krakowie (Krakowski Nurt Basketu Amatorskiego www.knba.pl)
ja bym sie pisal na taka 20-40, jestem troche pod 30. treningi sa w myslenicach? czekam na info :)
Jeśli będzie potrzeba, chętnie pomogę w treningach - JAKO WOLONTARIUSZ!
skrzyknijmy sie jakos w tygodniu i wynajmijmy hale na gornym przedmiesciu, albo na zarabiu w szkole lub glowna - 6-10 osob na pewno uzbieramy zeby zagrac mecz
Witam
Dziękuję za chęć pomocy,jeżeli takowej będę potrzebował z miłą chęcią skorzystam.
Treningi dla seniorów: wtorki 19.30 sala SP NR 3
Ale uprzedzam że jest ostra gra :)
Z tego co wiem jakaś grupa gra też w poniedziałki wieczorem na nowej hali na Zarabiu
Chłopcy trenują, mógłbym popatrzec?
[quote=adzygmunt]Chłopcy trenują, mógłbym popatrzec?[/quote]
ooo fuuuuuuuuuuj :)) adz opanuj sie
Cóż, kosz ponad wszystko!!!
adz a grywasz? moze sie umowimy na orliku kiedys porzucamy
Zobacz mój awatar. N i e s t e t y nie! Może nie "wszystkie zęby zjadłem w koszu", ale wiele tak!
Zapraszam
czwartki 16.30 Szkoła Podstawowa na Zarabiu
Następne zajęcia 18.11.
Jutro nie ma zajęć (mamy Swięto)
Miło mi poinformować że minął miesiąc od rozpoczęcia zajęć.
Grupka liczy 15 "żyrafek".Trzeba im przyznać że bardzo się starają
Mam nadzieję że będą kolejni chętni
są treningi dla dziewczyn w wieku 20-30 lat??
Polska koszykówka sama sobie wyszykowała kłopoty.
Obniżenie poziomu reprezentacji jest pochodne od zezwolenia na start zawodnikom z innych krajów. Wiem Unia Europejska i możliwość pracy tam gdzie się chce Przynajmniej ludziom z Europy. Wiadomym jest jednak, że do tej pracy nie prowadzi się naboru z ulicy, a przyjęcia kończy się kontraktem lub nie. A to już nie jest dyskryminacja tylko zwykły układ pracodawca z świadczącym pracę.
Problem w tym, że kluby by uatrakcyjnić swój wizerunek i wyniki dążą, by przyjąć jak najwięcej czarnoskórych zawodników. Magia NBA i rzeczywiście czarni przepraszam za określenie, zdecydowanie wodzą prym w tej grze.
Własny narybek to zostało szybko porzucone pojecie. W efekcie poziom krajowej koszykówki nawet z obcymi zawodnikami się obniżył a już negatywnie odbił się na poziomie gry reprezentacji. Z jakiej ligi ich wybierać jak w niej jest 60% obcokrajowców.
Koło się zamyka. Klub nie szkoli młodych bo woli kupić czarnoskórą atrakcję, a krajowi zawodnicy nie widzą sensu trenowania, bo ich miejsce zajmą inni .
Dochodzi do kryzysu ledwie zażegnanego z organizowaniem mistrzostw w Łodzi, Bydgoszczy i Katowic?
Polska paranoja!
Miło mi poinformować że Akademia Koszykówki "Żyrafa" wznawia zajęcia.
Startujemy w czwartek 22 września o godz 17.00 w sali gimnastycznej Szkoły Podstawowej na Zarabiu.
Zajęcia w każdy czwartek o godz 17.00
Zapraszamy dzieci z klas 3-5
Tym razem ja zapytam. jest coś z kosza do oglądnięcia w Myślenicach?
Trudno mimo wielkiej słabości do kosza patrzeć na trening dzieci.
Hej, w ostatnim czasie zainteresowałam się koszykówką i bardzo chciałabym trenować. Zdziwiło mnie że w tak rozwiniętym mieście jakim są Myślenice nie mogę znaleźć żadnych treningów, a ostatnie posty o tym widzie z 2011 roku. Czy jest ktoś na tyle poinformowany i powiedział mi jak teraz po 10 latach w koszykówką w Myślenicach, albo poleci jakiś klub w Krakowie.
piechnik. Myślenice nie takie rozwiniete. Brakuje sekcjii koszykowki, w Myslenicach jej nie znajdziesz. Poki co tylko pilka nozna. Siatkowki tez z prawdziwego zdarzenia nie znajdziesz, bo na ta chwile dzialaja tylko grupy mlodziezowe. Powstala nie dawno pilka reczna. Gmina jest spora, ale na Gmine tylko jedna hala duza z prawdziwego zdarzenia. Myslenice to miasto w ktorym nie Brakuje ludzi aktywnych i zdolnych, ale o tych ludzi trzeba dbac.
Spalaj tłuszcz podczas snu !
http://gestyy.com/ey9UzF