Forum » Sport

Wolne tematy o rajdach, motoryzacji itp

• 11 sty 2012

frans: nie ma sprawy :). Na dobczyckim odcinku oni byli na pewno, bo nawet na plakacie było ich logo. A zakończenie terenowców organizował RmfMaxxx Rally Team, a to członkowie AG. Chyba, że było inaczej, to niech mnie ktoś z błędu wyprowadzi :).

3 Cytuj
  • 11 sty 2012

[quote=gość: dziadku malutki]Skoro jest to do zarzadu itp. to zgloś się do nich a nie pisz na forum publicznym. Może afere wietrzysz? Albo jeszcze lepiej zgłos to do PZM niech zblokuja ten cały Motosport! Na co nam ich imprezy w mieście. nie było ich i był spokój.[/quote]
    Ale po co ? Za praca powinna iść nauka. Przy czym jak ktoś jest tępy lub się (sam)szkolić nie chce aby wiedzieć więcej niż inni to przecież Cię nie zmuszam. Stój w miejscu jak niektórzy i przespij kolejne 20 lat a będzie wygladać i działać dokładnie jak to obecnie ma miejsce.

7 Cytuj
  • 11 sty 2012

[quote=gość: RallyMaster]w Sułkowicach już to było realizowane, odcinek leciał w 2 kierunkach.[/quote] noooo własnie cóś mi świta, że to nie po regulaminie ale pewności nie mam, trza by dla wiedzy podłubać. I to kwestia nie przejazdu ale nazewnictwa. Albo 2 próby w dwie strony albo 1 przejeżdżana dwustronnie czyli zmiana charakterystyki odcinka, czyli trasy rajdu. Sam przejazd wiadomo bezproblemowy.
    Inaczej tłumacząc jakbyś robił książke to opisujesz jako dwa rózne odcinki, nie możesz napisać jednego z dopiskiem , że to ten sam jechany "pod prąd". Kwestia bardziej merytoryczna niż techniczna.

8 Cytuj
  • 11 sty 2012

Vivaldi to proponuje podlubac zanim cos napiszesz, albo po prostu zapytac "w górze".

6 Cytuj
  • 11 sty 2012

[quote=Tymczasowy] frans: nie ma sprawy :). Na dobczyckim odcinku oni byli na pewno, bo nawet na plakacie było ich logo. A zakończenie terenowców organizował RmfMaxxx Rally Team, a to członkowie AG. Chyba, że było inaczej, to niech mnie ktoś z błędu wyprowadzi :). [/quote]

W głównej mierze RMF Maxxx RallyTeam składa się z członków AG więc można tak powiedzieć przy czym była to prywatna inicjatywa ze strony Darka Żyły i reszty terenowców, zakończenie ich sezonu właśnie w Dobczycach na stałe wpisało się w kalendarz tak jak Dobczycka Rajdowa WOŚP.

Vivaldi jest okej, kwestia nazewnictwa ale zauważ że okręg wydał wizę więc taki a nie inny regulamin zatwierdził.

Przy okazji mega produkcja video z niedzielnej imprezy -> http://vimeo.com/34874864

2 Cytuj
  • 11 sty 2012

Quba, dokładnie wiza to przepustka więc luz ale sprawdzam swoją i Waszą czujność :-))) tylko po to, żeby uczulić przy rajdach wyższej rangi - jeden oficjalny protest i szlag by trafił punktacje, miejscówki i opinie czyli później kase. AK upadek zaczął od wpadek jak w Bonarce 1,4km i w połowie rajdu zapoznanie :-)
    Taka drobna wskazówka, ale co ja tam wiem...

film wymiata !

1 5 Cytuj
  • 12 sty 2012

Czasami lepiej wcześniej rozwiać wątpliwości niż potem główkować jak wybrnąć z trudnej sytuacji.
    Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo to jestem za rygorystycznym przestrzeganiem przepisów natomiast w innych kwestiach powinna być pewna elastyczność.Czesi czy Słowacy "jadą na tym koniu" i dość im to wychodzi .(chociaż kiedyś zarzucano że dużo u nich wypadków.)

2 2 Cytuj
  • 12 sty 2012

rallykibic. Myślisz ze organizatorzy to debile? Skoro Oni to robią nie pierwszy raz? Następny troll internetowy!!!

2 4 Cytuj
  • 12 sty 2012

Dzięki za komplement.
    To że organizatorzy robią to nie pierwszy raz wiem ale widzę że u nas lepiej nie zabierać głosu .Klub z tak wieloletnią tradycją nie znosi żadnego słowa krytyki dlatego "róbta co chceta".

2 1 Cytuj
  • 12 sty 2012

taaaa MasterFaster.....i tu mi sie ignorancja AK przypomina, oni także dobrze wiedzieli zawsze co robią, zawsze znają się najlepiej, rajdy to robili od zawsze , wczesniej nawet niż samochód wymyslono i ostatnio wszystko co im jeszcze funkcjonuje to rajdy ale turystyczne jak zubry. Oby tak dalej z ignorancją :-)

2 4 Cytuj
  • 13 sty 2012

niedzielny kręciołek ciekawie się zapowiada, oby dalej tak padało

3 Cytuj
  • 13 sty 2012

i tak jest trudny bo cała trasa jest okrawężnikowana

2 Cytuj
  • 13 sty 2012

wie ktoś czy wielce RAJDOWIEC z dwoma 00 jedzie 15 na imprezie ??:D

w sumie pora na zmianę naklejek bo już chyba płu roku je ma hehe;P

4 1 Cytuj
  • 13 sty 2012

[quote=gość: miś-00] wie ktoś czy wielce RAJDOWIEC z dwoma 00 jedzie 15 na imprezie ??:D

w sumie pora na zmianę naklejek bo już chyba płu roku je ma hehe;P [/quote]
    Na koniku

3 Cytuj
  • 14 sty 2012

a dokladniej któredy przebiega trasa? bo nigdzie nie moge znalesc mapki

1 Cytuj
  • 14 sty 2012

Nie ma mapki, trasa przebiega po ul. Burmistrza Marka

1 Cytuj
  • 14 sty 2012

czyli po prostu taki kwadrat prawie ?

1 Cytuj
  • 16 sty 2012
    1 1 Cytuj
  • 16 sty 2012

ooożżżeszzz "moja" trasa sprzed dwóch lat , wtedy co namawiałem na wyjście z placów. Pierwotnie miała iść łącznikiem szutrowym ale tam bardziej terenowo (kto pamięta ten pamięta spot z władzami miasta jak wygładzić łącznik), więc powstała opcja alternatywna jak z kręciołka wyżej. Nawet byłem u dyrekcji Polplastu aby wydłuzyć o ich parking przed zakładem. Wtedy ten pomysł był zły i nie do zaakceptowania :-))))
    Coraz więcej w MSM widze kopii naszych pierwotnych pomysłów... :-))) .... ciekawe kiedy poleci rajd równoległy --> trójkąt przy szkole Nr 2 do ronda przy Reja. To tez był kiedyś mój pomysł.

mimo wszystko ważne , że się coś dzieje

1 8 Cytuj
  • 16 sty 2012

[quote=Vivaldi]to to mi dawno po głowie chodzi ale coś ciężko się przebić, ze trzy razy proponowałem. Ul.Marka jest jak ulał na początek do sprawdzenia współpracy i koordynacji, później się coś grubszego zrobi ale trzeba zacząć. Miałem nadzieje, że sięz tyłu ten szuterek tam ładnie zamyka koło Orła, niestety można tam terenówki na tych 100m puścić ale nie rajdówki. Mimo wszystko wykorzystując szutrowy parking i shamowaną hopkę na mostku to świetny teren na początek. Tomi jak pamiętasz rozmawialiśmy nawet o tym w lutym lub marcu, kilka spraw już nawet mieliśmy poukładane, ale zostawiliśmy temat "pod klubem" żeby się "pod klubem" działo ostrzej niż placyki. Mieliśmy szarpnąć odcinek "Marka" po cementowni, po to była cementownia (jako testowy) a teraz się priorytety zmieniły. Podtrzymuje jednak u prezesa temat non stop. Dopytuje co jakiś czas. Obaczym. [/quote]

Podbije starego posta :-))))) dopytywałem, dopytywałem, prosiłem, naciskałem ale wtedy się nie dało, nie chciało, nie umiało itd. Dorośli po dwóch latach.

1 7 Cytuj
  • 16 sty 2012

No cóż poradzić takie jest życie :)

1 Cytuj
  • 16 sty 2012

Wołajcie wszyscy Vivaldiemu chwała za pomysły niespełnione, przyśnione i we mgle zanurzone. Niech przyśni mu się jeszcze coś byśmy pospolici kierowcy wymiatać zaczęli i z uwielbieniem go na wyżyny wznosili. itd
    Ty się chłopie ro roboty weź!

9 3 Cytuj
  • 16 sty 2012

kiedy ten rajdzik i o ktorej sie zaczyna?

2 2 Cytuj
  • 16 sty 2012

[quote=gość: gość11] Wołajcie wszyscy Vivaldiemu chwała za pomysły niespełnione, przyśnione i we mgle zanurzone. Niech przyśni mu się jeszcze coś byśmy pospolici kierowcy wymiatać zaczęli i z uwielbieniem go na wyżyny wznosili. itd
    Ty się chłopie ro roboty weź! [/quote]
    miej jaja a nie kinderniespodzianki i poziom trzymaj, byle jaki ale trzymaj !!!

1 10 Cytuj

Odpowiedz