Nie wiem do czego ma Ci ten samochód służyć, ale mierzył bym Patrol i Pajero. Benzyna ma spory przepał, a diesel, diesel też dużo pali. Ogólnie spore koszty eksploatacyjne, trzeba też mieć speca który zajrzy przed zakupem w kluczowe miejsca tych samochodów, pewnie wiesz o co chodzi.
Z wymienionych jeździłem trochę Pajero.
służyć do terenu i zwykłej jazdy
wiem ciężko o speca do tych aut :(
hmmm jimny 1.3 ben to chyba dobre rozwiuazanie ale własnie ale komfort 4 osobowy brak bagażnika.
Pajero wydaje się być tym pomiędzy terenem a zwykłą jazdą
[quote=celineczka]normalnie radio na czasie:PPPPP[/quote]
hhhheehhe "calineczka" może i na czasie ale czy dowiem się z niego , kótry samochód lepszy??:P
Liczę się z tym iż zdania będą podzielone tak samo jak przy pb czy disel są zwolennicy:)
chcę tylko się dowiedzieć o wadach i zaletach zwykłych użytkowników tych aut .
Freelander ładny komfortowy ale to moim zdaniem zwykły suv na asfalt i ubitą suchą drogę w teren jakoś nie pasi. Anglicy cenią sobie wytrzymałość samochodów i są leniwi aby z nimi jezdzic po serwisach i warsztatach tak wiec możr być mało awaryjny ale zdania są podzielone .
Suzuki mały zgrabny Jimnny i super nastepca samuraja wiem bo jezdziłem obojga przez 2h no ale komfort :(
patrol i pajero ??
waham się ludzie aby nie wdepnąć w studnie bez dna.
nie napalam się na zaden z nich to nie mój pierwszy samochód:)
wiem, że jak szanujesz autko to tak ci bedzie służyć :)
ciężko jest o fachowców znających te autka w powiecie Mc-e :(
[quote=Mysleniczanin007]Pit poczekaj aż Vivaldi się "podłączy" napewno wrzuci od siebie "conieco". Ja niestety nie gustuje w terenówkach. ;)[/quote]
tylko jako obserwator na kilku rajdach offroadowych ale pogadałem czasem i Jimmny w orginale odpada. Ta kosiarka po prostu nie wydoli trzeba wybebeszać. Bez podniesienia autko bardziej na przejazdy po śniegu i piasku, o ile pamiętam to nawet niezbędnego reduktora nie ma.
Freelander jak napisałeś ładny do lansu (mowa o nowszy, stary nie do zajeżdżenia).
Nie wiem jaki budżet ale wg.mnie stare Pajero da radę, jednak w dieslu (moment,moc, temperatury, woda itd).
Nizińskiego i Zenka zaproś, coś się kręcili w temacie.
Najbliżsi rozsądni mechanicy od takich zabawek w Kraku. Na priva poszedł namiar na ludzi (organizatorów) z Żubrów terenowych.
Witam
Czy ktoś z was ma lub miał któryś z tych samochodzików??
land rover freelander
suzuki jimnny
nissan patrol II
Pajero II
co możecie napisać o nich wady /zalety
benzynka czy disel??
??:)
Nie wiem do czego ma Ci ten samochód służyć, ale mierzył bym Patrol i Pajero. Benzyna ma spory przepał, a diesel, diesel też dużo pali. Ogólnie spore koszty eksploatacyjne, trzeba też mieć speca który zajrzy przed zakupem w kluczowe miejsca tych samochodów, pewnie wiesz o co chodzi.
Z wymienionych jeździłem trochę Pajero.
służyć do terenu i zwykłej jazdy
wiem ciężko o speca do tych aut :(
hmmm jimny 1.3 ben to chyba dobre rozwiuazanie ale własnie ale komfort 4 osobowy brak bagażnika.
Pajero wydaje się być tym pomiędzy terenem a zwykłą jazdą
http://www.goldenline.pl/forum/1401644/auto-w-teren-i-nie-tylko ;)
Albo tu; http://www.lesnik.fora.pl/hydepark,6/auto-w-teren,170.html
http://www.radiocontra.pl/
normalnie radio na czasie:PPPPP
Mysleniczanin007 dziękuję :D za lekturkę
A czy ktoś z was szanowni mieszkańcy powiatu myślenice uzytkuje któryś z tych aut i zna dobrego mechaniora od nich ??
[quote=celineczka]normalnie radio na czasie:PPPPP[/quote]
hhhheehhe "calineczka" może i na czasie ale czy dowiem się z niego , kótry samochód lepszy??:P
Pit poczekaj aż Vivaldi się "podłączy" napewno wrzuci od siebie "conieco". Ja niestety nie gustuje w terenówkach. ;)
oki zaprosze go może lepiej do tematu może jeszcze inni nie zdecydowani przy kupnie terenówki znajdą odp. na swoje pytania :)
Liczę się z tym iż zdania będą podzielone tak samo jak przy pb czy disel są zwolennicy:)
chcę tylko się dowiedzieć o wadach i zaletach zwykłych użytkowników tych aut .
Freelander ładny komfortowy ale to moim zdaniem zwykły suv na asfalt i ubitą suchą drogę w teren jakoś nie pasi. Anglicy cenią sobie wytrzymałość samochodów i są leniwi aby z nimi jezdzic po serwisach i warsztatach tak wiec możr być mało awaryjny ale zdania są podzielone .
Suzuki mały zgrabny Jimnny i super nastepca samuraja wiem bo jezdziłem obojga przez 2h no ale komfort :(
patrol i pajero ??
waham się ludzie aby nie wdepnąć w studnie bez dna.
nie napalam się na zaden z nich to nie mój pierwszy samochód:)
wiem, że jak szanujesz autko to tak ci bedzie służyć :)
ciężko jest o fachowców znających te autka w powiecie Mc-e :(
[quote=Mysleniczanin007]Pit poczekaj aż Vivaldi się "podłączy" napewno wrzuci od siebie "conieco". Ja niestety nie gustuje w terenówkach. ;)[/quote]
tylko jako obserwator na kilku rajdach offroadowych ale pogadałem czasem i Jimmny w orginale odpada. Ta kosiarka po prostu nie wydoli trzeba wybebeszać. Bez podniesienia autko bardziej na przejazdy po śniegu i piasku, o ile pamiętam to nawet niezbędnego reduktora nie ma.
Freelander jak napisałeś ładny do lansu (mowa o nowszy, stary nie do zajeżdżenia).
Nie wiem jaki budżet ale wg.mnie stare Pajero da radę, jednak w dieslu (moment,moc, temperatury, woda itd).
Nizińskiego i Zenka zaproś, coś się kręcili w temacie.
Najbliżsi rozsądni mechanicy od takich zabawek w Kraku. Na priva poszedł namiar na ludzi (organizatorów) z Żubrów terenowych.
dzięki Vivaldi
Też myślę, żę Pajero bardziej pasuje pomiędzy zabwę w terenie a uzytkowanie na codzień w diselku.
http://www.radiocontra.pl/ gratamke moja brasko inietow jestestm jak rodynka naradjku podaw braszko ja