jestem od niedawna mieszkanką Myślenic. Myślę, ze po pół wieku zycia w Krakowie pokocham nowe miejsce. A narazie: Nie znam jeszcze topografii miasteczka, proszę o pomoc: gdzie jest jakiś szklarz?
Witaj w Myślenicach i na Forum, magoju.
Szklarza znajdziesz idąc od rynku - mijasz rondo i na ul. Kazimierza Wielkiego po prawej stronie ma zakład pan Pitak. Drugi jest jeszcze dalej w dół po lewej - p. Oprzędek, ul. K. Wielkiego 125c.
podobna lipka a raczej spora lipa rośnie na pagórku w Rudniku... pod myślenicka jeszcze nie byłam, ale na wszystko przyjdzie czas... z Chełmu (tam byłam) też dobrze widac Myślenickie piękno
[quote=krasnal_ogrodowy] Skoro jesteś nowa w mieście, to pewnie nie znasz Marcina. Myślę, że powinnaś jak najszybciej nadrobić zaległości.Marcin jest też niezłym szklarzem - całkiem dobrze wciska kit. [/quote]
oj, tam, oj tam... nie muszę znać wszystkich szklarzy....
jestem od niedawna mieszkanką Myślenic. Myślę, ze po pół wieku zycia w Krakowie pokocham nowe miejsce. A narazie: Nie znam jeszcze topografii miasteczka, proszę o pomoc: gdzie jest jakiś szklarz?
Witaj w Myślenicach i na Forum, magoju.
Szklarza znajdziesz idąc od rynku - mijasz rondo i na ul. Kazimierza Wielkiego po prawej stronie ma zakład pan Pitak. Drugi jest jeszcze dalej w dół po lewej - p. Oprzędek, ul. K. Wielkiego 125c.
dzięki i za powitanie i za adres. Znajdę...
Dolne przedmieście na przeciwko Strażnicy
na dzień dobry proponuję miły popołudniowo-wieczorowy pobyt pod LIPKĄ MYSLENICKĄ;)
można się fajnie w topografii odszukać
jak dojsc pod lipke?
idź prosto w prawo w lewo potem znów prosto skręć w lewo w prawo i jesteś na lipce :)
podobna lipka a raczej spora lipa rośnie na pagórku w Rudniku... pod myślenicka jeszcze nie byłam, ale na wszystko przyjdzie czas... z Chełmu (tam byłam) też dobrze widac Myślenickie piękno
Skoro jesteś nowa w mieście, to pewnie nie znasz Marcina. Myślę, że powinnaś jak najszybciej nadrobić zaległości.
Marcin jest też niezłym szklarzem - całkiem dobrze wciska kit.
[quote=krasnal_ogrodowy] Skoro jesteś nowa w mieście, to pewnie nie znasz Marcina. Myślę, że powinnaś jak najszybciej nadrobić zaległości.Marcin jest też niezłym szklarzem - całkiem dobrze wciska kit. [/quote]
oj, tam, oj tam... nie muszę znać wszystkich szklarzy....
wracaj skąd wyszłaś :)
a ja myślałam, że są sami mili...no nieszkodzi, musi być jakiś wyjątek co potwierdza regułę...
Dzień dobry
I przepraszam, że nie w temacie.
Mam małe pytanko gdzie w Myślenicach bądź okolicy monża kupić drut (nie żebrówka) , pręty, profile, rurki stalowe ??
A to dobre! magoja wyznała się na was i usunęła konto.
Brawo, myśleniczanie!
Możecie jechać minusami.
za wrażliwa jakaś:-)
Heja ja przyjechał do Polski nie tak dawno ja chciec kupic wiosło gdzie w ta miasto kupić wiosło ?
Ja mieć konto w polska bank PAPRYKA i SALAMI ja lubiec wy mi dać informacja.
Jak to gdzie? w wioślarni!!!