Dzień dobry!
Szykuję się do przeprowadzki - za pracą w Krakowie. Tam akurat będzie dla mnie za drogo (póki co...) i planuję dojeżdżać pociągami. Mam prawie dogadany temat kawalerki w Myślenicach. W związku z tym chcę się zaktywizować na internetowym forum, a kiedyś może zintegrować na żywo :D
Dzień dobry!
Szykuję się do przeprowadzki - za pracą w Krakowie. Tam akurat będzie dla mnie za drogo (póki co...) i planuję dojeżdżać pociągami. Mam prawie dogadany temat kawalerki w Myślenicach. W związku z tym chcę się zaktywizować na internetowym forum, a kiedyś może zintegrować na żywo :D
Pozdrawiam i do zobaczenia,
Janek
daruj sobie szukaj w inną strone, Niepołomic, Wieliczki etc, od nas tylko TRAGICZNY dojazd zakopianką. szkoda twojego czasu i nerwów.
daruj sobie szukaj w inną strone, Niepołomic, Wieliczki etc, od nas tylko TRAGICZNY dojazd zakopianką. szkoda twojego czasu i nerwów.
Jeszcze Skawina ma kolejkę miejską.
Ale musisz wybrać, pomiędzy komfortem dojazdu a komfortem miejsca zamieszkania.
I Wieliczka i Skawina to inna bajka
krajobrazowa, lokalizacyjna i standardowa.
BTW - czemu za linię A1 odpowiadają Koleje Małopolskie? To jakaś tymczasowa komunikacja zastępcza za pociągi (i po jakimś remoncie PKP też zacznie kursować) czy jeszcze coś innego???
JanekzCypru a Tobie na pewno chodzi o Myślenice? U nas nigdy nie było PKP, może przeprowadzasz się do Mysłowic, a nie do Myślenic? :D Tam są tory i tam kursują pociągi z Mysłowic do Krakowa, czas podróży to około godziny.
Dzień dobry!
Pozdrawiam i do zobaczenia,
Janek
Z Myślenic do Krakowa nie dojedziesz pociągiem :)
stary ale w skawinie biegają z maczetami :D :D :D
Że niby to atrakcja turystyczna?
To mi jakąś złą mapę pokazywało :(
No to zostają PKS-y i linie A1 plus i 4 kolejne, nieopisane oznaczeniami na https://myslenice.pl/dla-turysty/praktyczne-informacje/rozklad-jazdy
BTW - czemu za linię A1 odpowiadają Koleje Małopolskie? To jakaś tymczasowa komunikacja zastępcza za pociągi (i po jakimś remoncie PKP też zacznie kursować) czy jeszcze coś innego???
Żeby kolej zaczęła kursować do Myślenic, to trzeba najpierw zbudować tor ;)
JanekzCypru a Tobie na pewno chodzi o Myślenice? U nas nigdy nie było PKP, może przeprowadzasz się do Mysłowic, a nie do Myślenic? :D Tam są tory i tam kursują pociągi z Mysłowic do Krakowa, czas podróży to około godziny.
Nie no, aż tak to bym się pomylił. Jest różnica między Śląskiem a Małopolską.
Na razie obstaję przy tej A1.
Daj znać jak się już przeprowadzisz... i chwilę tutaj po mieszkasz.
Ciekaw jestem opinii kogoś z zewnątrz na temat tej mieściny... 🤪😀😉