Forum » Wolne Myśli

Jak wyleczyć łuszczycę skóry głowy bez sterydów?

• 30 mar

mam dużo łuszczycy na głowie , od długiego czasu używałem żel daivobet , wiem wiem to steryd który jak przestaje używać wysypuje mnie coraz więcej , jak to zatrzymać i co polecacie na głowę co pomaga ?

4 2 Cytuj
  • 30 mar

Kup KELUAL DS szampon.
    Myj pozostawiając pianę przez 3-5 min
    i spłucz.
    To drogi szampon, ale pomaga.
    Myj codziennie głowę, naprzemiennie raz tym szamponem, raz zwykłym.

4 2 Cytuj
  • 30 mar

Ludzie potrzebują pomocy a barany minusują, forum to nie tylko polityka a nasze sprawy codzienne, pomagajmy a nie plujmy jadem

6 2 Cytuj
  • 3 kwi

Trzeba stopniowo odstawiać najpierw jeszcze ze 2-3 razy tyg, potem raz na tydzień tak można uzyskać najdłuższą remisję jeżeli i tak wraca ja bym rozpatrzyła staranie się od środka leczenie ogólne albo biologiczne. Plus profesjonalna pielęgnacja, od siebie polecam zerknać sobie na serię psorisel.

• 4 kwi

To chyba co głową to opinia. Znam osoby co olej zwykły stosowaly i pomogło. Inne olej kokosowy. Ja to już dobrze nie pamiętam ale brałam m.in tabletki na nawodnienie, bo nie pije wody prawie wcale. No i ogólnie wyszły mi niedoboru Wit D więc ja suplementuje. Może to mi pomogło, a nie żaden specyfik. Ale tyle tego było na raz, że ciężko stwierdzić. Na dzień dzisiejszy mam czysta głowę ale jak kupie szampon już po 1 użyciu wiem czy jest ok czy dla koleżanki, szampony stosuję różne, ale lubię psorisel, sorion i vichy dercos.

Odpowiedz