" Gdy umrę, wymienią mi dowód osobisty na marmurową informację na grobie w nieznanym miejscu. I uzupełnią dane o nową datę, jedyną, której nie chcę znać. Może popieszczą językiem znicza." Vort
"Nie, miłość nie jest wszystkim: to nie pokarm, napój, nie sześć godzin snu w nocy i nie dach nad głową, nie koło ratunkowe, którego się łapią tonący, wynurzając się i znowu niknąc. Nie jest tchem zaczerpniętym w duszące się płuca, tlenem dla krwi czy gipsem dla pękniętej kości; A jednak wciąż - w tej chwili także - ktoś się rzuca w objęcia śmierci, woląc ją niż brak miłości." - Edna St. Vincent Millay
"Czasem wykreowana rzeczywistość nie pasuje do żadnych przyjetych norm. Artysta wyrasta ponad zasady. Dlatego poza codzienną percepcją rodzi się sztuka." - Stefan Kamień
"Pokrewne dusze zostają. Pomagają sobie wszystko przetrwać. Rozumieją, że miłość to ogromny cud przez wszystkie dni wszystkich lat."
-Luanne Rice "Gwiazdy prowadzą do domu"
"(...) wszystko jest przepojone miłością. Nie można jej pragnąć, ponieważ sama w sobie jest celem. Nie może zdradzić, ponieważ nie ma nic wspólnego z posiadaniem. Nie można jej poskromić, ponieważ jest rzeką, która występuje z brzegów. Kto chce uwięzić miłość, musi odciąć karmiące ją źródło, a wówczas zmieni ją w sadzawkę pełną brudnej, cuchnącej wody." nie znam autora :(
Niektórzy, są wiecznie niezadowoleni.
Kiedy maja niewiele, chcą więcej.
Jeśli mają dużo, chcą jeszcze więcej.
A kiedy juz to osiągną, tęsknią za skromnym, prostym życiem.
/Paulo Coelho/
"Od większości z nas wymaga się ciągłej, podniesionej do rangi systemu obłudy. Nie można bez szkody dla zdrowia dzień w dzień udawać co innego, niż się czuje, zachwycać się tym, czego się nie lubi, cieszyć się z tego, co przynosi nieszczęście. (...). Nasza dusza zajmuje miejsce w przestrzeni i tkwi w nas jak zęby w ustach. Nie można jej wiecznie bezkarnie gwałcić." - Borys Leonidowicz Pasternak
"Miłość jest pełna pułapek. Kiedy chce dać znac o sobie - oślepia światłem i nie pozwala dojrzeć cieni, które to światło tworzy."
- Paulo Coelho
Ważną rzeczą w życiu jest wiedzieć, kiedy skorzystać z okazji, ale nie mniej ważne jest wiedzieć, kiedy nie należy niej korzystać. /Peter/
"Kardynalny błąd
choćby nie wiem kto
każdy musi zrobić
byle jak i gdzie
nie wiem nie mój pech"
Adam Nowak
Kiedy śpiewasz otwieraj szeroko buzię! /adzygmunt/
" Gdy umrę, wymienią mi dowód osobisty na marmurową informację na grobie w nieznanym miejscu. I uzupełnią dane o nową datę, jedyną, której nie chcę znać. Może popieszczą językiem znicza." Vort
"Nie śmierć rozdziela ludzi, lecz brak miłości."
Jim Morrison
"Nie, miłość nie jest wszystkim: to nie pokarm, napój, nie sześć godzin snu w nocy i nie dach nad głową, nie koło ratunkowe, którego się łapią tonący, wynurzając się i znowu niknąc. Nie jest tchem zaczerpniętym w duszące się płuca, tlenem dla krwi czy gipsem dla pękniętej kości; A jednak wciąż - w tej chwili także - ktoś się rzuca w objęcia śmierci, woląc ją niż brak miłości." - Edna St. Vincent Millay
Z dwojga złego nie wybieraj żadnego. /Peter/
"To, co potępiasz, kiedyś potępi ciebie, a co osądzasz, tym się kiedyś staniesz." - Anthony de Mello
Nie ten najwięcej cieśla wskóra, który najczęściej stróże wióra. /Peter/
Z wielka dupą wejdziesz wszędzie ale z wielka buzią nigdzie! /mój teść/
"Krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje."
ludowe (?)
"Czasem wykreowana rzeczywistość nie pasuje do żadnych przyjetych norm. Artysta wyrasta ponad zasady. Dlatego poza codzienną percepcją rodzi się sztuka." - Stefan Kamień
Ofiara życiowa to człowiek, który popełnia błędy, lecz nie potrafi wyciągnąć z nich wniosków./Peter/
"Są dwie drogi, aby przeżyć życie. Jedna to żyć tak, jakby nic nie było cudem. Druga to żyć tak, jakby cudem było wszystko." Albert Einstein
"Pokrewne dusze zostają. Pomagają sobie wszystko przetrwać. Rozumieją, że miłość to ogromny cud przez wszystkie dni wszystkich lat."
-Luanne Rice "Gwiazdy prowadzą do domu"
"(...) wszystko jest przepojone miłością. Nie można jej pragnąć, ponieważ sama w sobie jest celem. Nie może zdradzić, ponieważ nie ma nic wspólnego z posiadaniem. Nie można jej poskromić, ponieważ jest rzeką, która występuje z brzegów. Kto chce uwięzić miłość, musi odciąć karmiące ją źródło, a wówczas zmieni ją w sadzawkę pełną brudnej, cuchnącej wody." nie znam autora :(
Paulo Coelho. Fragment powieści "Czarownica z Portobello" Polecam ;)
Byliby doskonali, lecz wad im zabrakło.
J. Twardowski
"Bycie najlepszym to kwestia treningu" - anonim
Niektórzy, są wiecznie niezadowoleni.
Kiedy maja niewiele, chcą więcej.
Jeśli mają dużo, chcą jeszcze więcej.
A kiedy juz to osiągną, tęsknią za skromnym, prostym życiem.
/Paulo Coelho/
"Uświadomiona skromność przestaje być skromnością." - Marie von Ebner-Eschenbach
"Skromność przy przeciętnych zdolnościach jest zwykłą szczerością; przy wielkich talentach, obłudą."
- Arthur Schopenhauer
"Od większości z nas wymaga się ciągłej, podniesionej do rangi systemu obłudy. Nie można bez szkody dla zdrowia dzień w dzień udawać co innego, niż się czuje, zachwycać się tym, czego się nie lubi, cieszyć się z tego, co przynosi nieszczęście. (...). Nasza dusza zajmuje miejsce w przestrzeni i tkwi w nas jak zęby w ustach. Nie można jej wiecznie bezkarnie gwałcić." - Borys Leonidowicz Pasternak
Dziewczyna łatwa do zdobycia może być trudna do zniesienia. /nie wiem/