"...Boże, użycz mi pogody ducha,
abym godził się z tym,
czego nie mogę zmienić,
odwagi,
abym zmieniał to, co mogę zmienić,
i mądrości,
abym odróżniał jedno od drugiego..."
„Ludzie zbyt wiele oczekują od życia, a gdy wygórowane nadzieje nie spełniają się, dzieją się tragedie. Ja akceptuję wszystko życiu, tak samo cieszą mnie drobne sprawy, jaki i te wielkie. Tak trzeba posterować, gdy się chce być przynajmniej spokojnym , jeśli nie szczęśliwym”. Connie Francis cytat z książki Anny German: „Wróć do Sorrento”.
Gdy byłeś młodszy, opasywałeś się sam i chodziłeś, gdzie chciałeś. Ale gdy się zestarzejesz, wyciągniesz ręce swoje, a inny cię opasze i poprowadzi, dokąd nie chcesz. (J 21,15-19).
"Zadaniem serca jest kochać. Żołądek jest głodny, jeżeli mu nie dać pokarmu, jeżeli jest pusty i nie ma w nim jedzenia, - a serce jest głodne i smutne i pełne tęsknoty, jeśli nie ma w nim miłości."
I wypowiem na głos – choć tego nie usłyszysz.
I przytulę Cię do serca – choć zapewne nawet nie poczujesz.
I napiszę Ci to tutaj – chociaż nie wiem czy przeczytasz...
„Jedno dzisiaj jest więcej warte niż dwa jutra.” – Benjamin Franklin
"...Boże, użycz mi pogody ducha,
abym godził się z tym,
czego nie mogę zmienić,
odwagi,
abym zmieniał to, co mogę zmienić,
i mądrości,
abym odróżniał jedno od drugiego..."
-Marek Aureliusz-
"Z akumulatorem na jajach jeszcze nikt nie kłamał."
- major Gross, "Psy" :)
Problem wypchnie prawdę na jaw
kto ma gadkę a kto jaja.
Myśl własna ;)
,,Każdy z nas nosi w sobie coś, czego nie można nazwać,ale co stanowi prawdę o nas samych''....Jose Saramago (z książki Miasto ślepców)
„Ludzie zbyt wiele oczekują od życia, a gdy wygórowane nadzieje nie spełniają się, dzieją się tragedie. Ja akceptuję wszystko życiu, tak samo cieszą mnie drobne sprawy, jaki i te wielkie. Tak trzeba posterować, gdy się chce być przynajmniej spokojnym , jeśli nie szczęśliwym”. Connie Francis cytat z książki Anny German: „Wróć do Sorrento”.
'' Żaden wiatr nie jest dobry dla okrętu ,który nie zna portu swego przeznaczenia .''....Konfucjusz .
"Okręt jest bezpieczniejszy, gdy kotwiczy w porcie, nie po to jednak buduje się okręty."
Paulo Coelho
"Na marmurowej wyrył płycie czas wieczne prawa dla ludzkości:
Nic piękniejszego ponad życie, w życiu - nic ponad czar miłości."
Lope de Vega
Aby wiedzieć dokąd zmierzasz, musisz wiedzieć z czym i skąd wyszedłeś! adz
I nadeszły...czasy ludzi latawców, którzy lecą tam gdzie mocniej zawieje zamiast tam dokąd chcą.....jj
Gdy byłeś młodszy, opasywałeś się sam i chodziłeś, gdzie chciałeś. Ale gdy się zestarzejesz, wyciągniesz ręce swoje, a inny cię opasze i poprowadzi, dokąd nie chcesz. (J 21,15-19).
"Gdy byłem dzieckiem chciałem być Bogiem teraz dorosłem i mam o wiele większe ambicje"
,,Ambicja łatwiej chwyta się małych duszyczek niż dusz wielkich, jak ogień ima się snadniej strzech niż pałaców,,
Miguel Saavedra.
Wokół nas jest dużo wspaniałych, dobrych ludzi. Szkoda, że najczęściej doceniamy ich gdy odejdą od nas !!!
adz
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą (...)"
ks. Jan Twardowski
"Zadaniem serca jest kochać. Żołądek jest głodny, jeżeli mu nie dać pokarmu, jeżeli jest pusty i nie ma w nim jedzenia, - a serce jest głodne i smutne i pełne tęsknoty, jeśli nie ma w nim miłości."
Janusz Korczak – Pamiętnik i inne pisma z getta
milosc milosc w zakopanem polewamy sie szampanem
'Konstantine"
I wypowiem na głos – choć tego nie usłyszysz.
I przytulę Cię do serca – choć zapewne nawet nie poczujesz.
I napiszę Ci to tutaj – chociaż nie wiem czy przeczytasz...
Bez Ciebie – nieistnieniem jestem.