Byłem na służbowym obiedzie w Krakowie w restauracji Mekong i jadłem zupę krabową. Bardzo mi smakowała, a w naszych restauracjach nie mogę jej dostać.
Czy może ktoś z was zna przepis - był bym wdzięczny.
Ja tez kiedys bylam w tym Mekongu w Krakowie ;) ale zupy tam krabowej nie jadlam. Polecam te restauracje bo jest bardzo wykwintna. Jesli ktos bedzie mial kiedys sposobnosc tam byc to nie bije jak w dym :)
Tak, matka żony mojej dziewczyny...
Chociaż po tylu latach i braku aktywności @miastowy13, odpowiedź moja może wydawać się kompletnie bez sensu.
mspanc
Chociaż po tylu latach i braku aktywności @miastowy13, odpowiedź moja może wydawać się kompletnie bez sensu.
mspanc
Byłem na służbowym obiedzie w Krakowie w restauracji Mekong i jadłem zupę krabową. Bardzo mi smakowała, a w naszych restauracjach nie mogę jej dostać.
Czy może ktoś z was zna przepis - był bym wdzięczny.
Żona nie zna, ale zapytam matkę dziewczyny.
Ten przepis wydaje się dobry: http://wedrowkizesmakiem.com/zupa-krabowa-po-chinsku/ W Internecie tego pełno :)
Ja tez kiedys bylam w tym Mekongu w Krakowie ;) ale zupy tam krabowej nie jadlam. Polecam te restauracje bo jest bardzo wykwintna. Jesli ktos bedzie mial kiedys sposobnosc tam byc to nie bije jak w dym :)
Tak. Warto tam matkę dziewczyny zaprosić.
mspanc
Muszę się wybrać i skosztować bo nigdy takiej zupy nie próbowałam.
Sam muszę wypróbować, bo lubię testować nowe smaki, zwłaszcza takie mało tradycyjne.
Z pewnością skorzystam z przepisu!
Uwielbiam owoce morza więc musi być pyszna.
No i co? Próbował ktoś tej zupy krabowej?
Dajcie znać czy dobra... ????
mspanc
No to pojedzone.... ;-)
Nie moje klimaty smakowe :)