Forum » Wolne Myśli

Ja się tak zastanawiam...

• baron nk klasa 20 lis

tyle apelują żeby zwracać uwagę na objawy choroby lub stanu przedudarowego ale jak się zgłosi do lekarza to bagatelizują i mówią o panikowaniu to w takim razie po co apelują kiedy reakcja jest jak coś się już stanie

5 1 Cytuj
  • 5 gru

Ten Ziobro taki prze porządny, chory i bidny, a tu go wrabiają w jakiegoś pegazusa .
    Że niby ten Wąsik, Kamiński, Kaczyński
    CBA robili prowokacje i gnoili przeciwnika. Że niby Brejza, Kwaśniewski, Lepper to prowokacja i samobójstwo tego ostatniego to dzieło CBA.

I kto w to wierzy . Gdyby to byli zbrodniarze na pewno Duda jako prezydent by ich nie ukrywał u siebie i nie ułaskawił.

7 5 Cytuj
  • Janek Sal 6 gru

mamy następnego- odziomek jednak odpowie - Brawo ma boleć ,

2 2 Cytuj
  • 6 gru
    jaskokrakow napisał/a:

mamy następnego- odziomek jednak odpowie - Brawo ma boleć ,

Ten odziomek mówi że miał prawo gościa pobić bo mu zarzucał spowodowanie katastrofy.

Idąc tą logiką, gdy Jaru mówi do Tuska że ten jest współwinny śmierci jego brata, daje Tuskowi prawo do skucia Jarka mordy.

7 4 Cytuj
  • Janek Sal 9 gru

jutro 10 -wiec cyrk bedzie i pewnie odziomek złoży wieniec , co dostane gdybym zniszczył ten wieniec - ciekawi mnie to , troche daleko bo bym spróbował

6 2 Cytuj
  • 9 gru
    jaskokrakow napisał/a:

jutro 10 -wiec cyrk bedzie i pewnie odziomek złoży wieniec , co dostane gdybym zniszczył ten wieniec - ciekawi mnie to , troche daleko bo bym spróbował

A nic nie dostaniesz, wystarczy, że się nie zgodzisz na ukaranie tak jak nasz wielki mały prezes.....

5 2 Cytuj
  • 10 gru

Polski Ład wprowadził wysoki podatek nazywany składką zdrowotną.
    I ok, ten który buli tą składkę nic z niej nie ma.
    Wspiera natomiast powszechną służbę zdrowia.
    I widać że ten nowy podatek był za mały, bo dalej kolejki do lekarzy.

Proponuję zabrać przedsiębiorcom cały zysk jako wspomożenie służby zdrowia i wypłacać im z wypracowanego zysku wypłatę wg kryterium minimalnej płacy, plus wzrost do średniej krajowej jeżeli ta średnia wynika z wysokości 10% wypracowanego przez właściciela firmy, zysku.

To byłoby takie ludzkie, sprawiedliwe
    Zrównujące społeczeństwo do średniej płacy.

I za rok, dwa- ostatni gasi światło.

10 2 Cytuj
  • Janek Sal 11 gru

SP- solidarna ,suwerenna - zamienia sie w schorowaną POlSKĘ
    pisk słychać .......brawo

4 2 Cytuj
  • Ela 5 godz.

Zastanawiam się jak ten świat będzie wyglądał?? Otóż- sobotni poranek, piękna pogoda, przechodnie... a ja leżę jak długa na chodniku. Przewróciłam się. Każdemu może się zdarzyć, Na przeciwko strażnicy w rynku, pomiędzy barem a sklepem monopolowym. Jest ogrombe zagłębienie, zapadlina w chodniku. Pomijam fakt, że taka przeszkoda powinna być naprawiona przez odpowiednie służby, pomijam fakt, że mam obite kolana i obolałe biodro, pomijam i to ,że rękawiczki do wyrzucenia i spodnie przetarte. Ale Polacy!!! Na litość!!! Minęło mnie kilka osób, kilka samochodów przejechało obok - nikt nie próbował mi pomóc, co tam pomóc, nikt nawet nie zapytał, czy wszystko ok??? LUDZIE CO Z WAMI!!! Jedyną osobą, która zapytała, jak może mi pomóc była młodziutka ekspedientka ze sklepiku z herbatami (tam docelowo zmierzałam- bardzo Pani dziękuję) więc może jest jakaś nadzieja....
    Ludzie!!!- już nie wiecie co to empatia?? Nie ma takiego słowa w waszym słowniku??? Przecież nie była mi potrzebna resuscytacja tylko dobre słowo....

3 Cytuj

Odpowiedz