Cześć ! Czy ktoś tutaj jest takim samym czekoladoholikiem jakim ja jestem ? :) Mój mąż się śmieje ze mnie,że byłabym w stanie pokroić się za czekoladę ( chociaż przyznam,ze ostatnio z racji diety jem trochę mniej ale i tak nie potrafiłam całkowicie z niej zrezygnować).
Lubię karmellove ( szczegolnie z orzeszkami słonymi). No i tradycyjna mleczną czekoladę od Wedla :)
Jakie są Wasze ulubione czekolady i inne słodycze?
Ostatnio upodobałem sobie czekolady z zawartością kakao min. 70%. A najlepiej 90%. Trochę kosztują, ale są super. I w brew pozorom nie zawierają dużo cukru.
Nie wiem czy ktoś z was jadł i lubi holenderskie słodycze, ale ja np. je ubóstwiam. Najlepsze są stroopwafle ale też wszystkie słodycze mające coś wspólnego z marcepanem. W ogóle mam wrażenie że polski marcepan nie jest tak dobry ja właśnie ten w Holandii. Poza tym Holendrzy uwielbiają Nutellę i często można znaleźć fajne smakołyki z jej dodatkiem.
Cześć ! Czy ktoś tutaj jest takim samym czekoladoholikiem jakim ja jestem ? :) Mój mąż się śmieje ze mnie,że byłabym w stanie pokroić się za czekoladę ( chociaż przyznam,ze ostatnio z racji diety jem trochę mniej ale i tak nie potrafiłam całkowicie z niej zrezygnować).
Lubię karmellove ( szczegolnie z orzeszkami słonymi). No i tradycyjna mleczną czekoladę od Wedla :)
Jakie są Wasze ulubione czekolady i inne słodycze?
ulubione słodycze? stek, tatar, kaczka i schabowy z kapustą zasmażaną
Daj spokój :D Poza tatarem to same tłuściochy :)
Wszystko co czekoladowe. Grycany - czekoladowe. Czekolada - z kakao min 50%. Wedel - cymuś :)
cukier to ZŁOOOOO :),
Zwłaszcza jego pochodne, uproszczone do formy C2H5OH ;)
a ja uwielbiam chałwę mogłabym ją jeść i jeść ;) a z ,,gorzkości ,,czekoladę z min 75% kakao.
Myślę, że nie będzie zjadliwy.
Hej moje ulubione słodycze to cukierki z FC Pszczółka, szczególnie jogusie, owocowo-jogurtowe niebo w ustach :) polecam!
Ja uwielbiam milkę :) najlepiej zwykłą, mleczną :D
O tak! Ja też! A od zwykłej, to jedynie lepsza jest ta 300 gramowa ;)
ja rowniez
Ja mam słabość do kinder bueno... Mogłabym się nim ciągle zajadać.
od jakiegos czasu ograniczam slodycze wiec jem ich dosc malo. Jedyne przed czym nie mogę się oprzeć to tort bezowy
Ostatnio upodobałem sobie czekolady z zawartością kakao min. 70%. A najlepiej 90%. Trochę kosztują, ale są super. I w brew pozorom nie zawierają dużo cukru.
Czekolada nadziewana truskawkowa albo czekoladki z likierem i wiśniami
Wszystko na bazie czekolady. Powaga, jestem od niej uzależniony normalnie.
Ostatnio odkryłam taką piankę w kształcie myszki, oblane czekoladą, ale naprawdę całość bardzo dobra. Kupiłam to w netto.
Nie wiem czy ktoś z was jadł i lubi holenderskie słodycze, ale ja np. je ubóstwiam. Najlepsze są stroopwafle ale też wszystkie słodycze mające coś wspólnego z marcepanem. W ogóle mam wrażenie że polski marcepan nie jest tak dobry ja właśnie ten w Holandii. Poza tym Holendrzy uwielbiają Nutellę i często można znaleźć fajne smakołyki z jej dodatkiem.
Ja najbardziej lubię Miller z bakaliami Okinawę buemo ale nie mogę tego często jeść bo bym była gruba jak beczka :-(