Wpisujemy tutaj powiedzonka popularne wśród dzisiejszej młodzieży a także głupszych dorosłych:
1. Jedziemy z tym koksem- Zapał do pracy po której następuje, prawdopodobnie, spożywanie alkoholu.
[quote=Mysleniczanin007]Nie zapominajcie o "Chciałem lepi" Wiadomo jak, co i kto ;)[/quote]
Nie zapominaj M007, że trzeba jeszcze wyjaśniać znaczenie slangu:
chciałem jak najlepi - niewiele mi wychodzi ale chcę rządzić bez końca
Wpisujemy tutaj powiedzonka popularne wśród dzisiejszej młodzieży a także głupszych dorosłych:
1. Jedziemy z tym koksem- Zapał do pracy po której następuje, prawdopodobnie, spożywanie alkoholu.
Skoro był koks to i będzie czad!
Dajemy czadu - Robienie czegoś popisowego (zwykle idiotycznego,durnego)Kończy się to zwykle kontuzją lub kolegium.
Rowerek: PEDAŁUJEMY !
głupio tak "gejujemy", no nie ?
No pięknie, widzę że temat się przyjął.
kolejne:
Nie czaje - nie rozumieć.
Ale urwał! - powiedzenie uniwersalne. I beznadziejnie głupie, tak swoją drogą. Pewnie dlatego tak dziś popularne.
Wyładunek i załadunek - wiadomo którego pasażera (na gapę) trzeba wyładować a kogo załadować ma się rozumieć.
Polityka jakby komunikacyjna - taka polityka kiedy komunikacja przestaje jeździć, a jeśli jeszcze coś jeździ to i tak nie ma gdzie stanąć.
To jak i to powyzej powiedzonko nie jest aut. młodzieży tylko tych głupszych dorosłych.
Nie zapominajcie o "Chciałem lepi" Wiadomo jak, co i kto ;)
[quote=Mysleniczanin007]Nie zapominajcie o "Chciałem lepi" Wiadomo jak, co i kto ;)[/quote]
Nie zapominaj M007, że trzeba jeszcze wyjaśniać znaczenie slangu:
chciałem jak najlepi - niewiele mi wychodzi ale chcę rządzić bez końca
a to:
-Pani Redaktor, jestem w sądzie z Panią która twierdziła, że kłamała.
Tego niestety nie potrafię przetłumaczyć ale wiem, że jest w użyciu.
W tłumaczeniu;
"Wiem że nie mam racji, ale muszę utemperować nosa ;) poddanym" Nota bene za jej własne pieniądze (z podatków)
Czaisz? - czy rozumiesz?
Jedźmy z tym koksem - jak Krzysztof Ibisz pojechał z botoxem.
a u nas mówiło się przeczytać książkę, czyli wypić pół litra
Ibisz coraz młodszy.
Wyzeruj- wypij do dna.
Kilka młodzieżowych tekstów z pogranicza prawa:
"CHWDP policji", "kitraj to ziółko", "naparzaj!"
^ nie zapominaj o "on jutro zginie" - groźba wobec mundurowego.